MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Никаде не спомнав тоа. И јас сум верник и верувам дека Бог е над се и дека Бог создал се' што постои.
Па штом веруваш и знаеш, зашто ми го арчиш денов?...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Никаде не спомнав тоа. И јас сум верник и верувам дека Бог е над се и дека Бог создал се' што постои.
Ист процент на услишени молитви имаат и тие кои му се молат на Буда, на Алах, на Кришна или некој пагански бог. И на Чак Норис да му се молиш процент на исполнети молитви ќе биде во тие рамки.
А чекај, збунет сум сега... до сега ние расправавме за тоа дали Бог создал се или пак сме настанале од мајмун?Па штом веруваш и знаеш, зашто ми го арчиш денов?...![]()
Не знам...
Ти, што мислиш? Кој раководи? Што вели Писмото по таа тема?
--- надополнето: 18 април 2013 во 15:29 ---
Со Црквата, раководи Христос, Кој Е глава на Црквата, во содејство со Духот Свет и Неговата благодат.
Во Црквата, постои хиерархиска поставеност, така што свештенството го чува учењето и поучува, а верниците слушаат и почитуваат/спроведуваат она кое им е кажано.
Аха, и сеа сакаш да каеш дека Исус раководи со црквата (Значи исус=црква) и сеа, викаш дека црквата ги разрботува тие учења од библијата, што не е логично, сите тие разработености, драг Мики не се од самата црква, него токму од нејзината хиерархиска поставеност, така што ги имаат извртено и приспособено учењата и адетите, кон нивните потреби и цели, а не кон потребите на верниците...
со милениуми и милениуми, римјани, хелени, асирци, старите египѓани, маите, ацтеките се молеле на еден куп богови и тие исто како и христтијаните денес, некогаш молитвата ќе им се исполнела - некогаш не. Нема разлика на кој му се молиш ни дали воопшто се молиш.И што сакаш да кажеш дека Бог не постои.Моли му се и на Алах на Буда и на Чак Норис ако сакаш.
Верниците ги манипулираат, и ги дерат живи по крштевки, свадби, погреби...
Да не беа верниците дедо Стефан со ЈСП ќе идеше на работа.
со милениуми и милениуми, римјани, хелени, асирци, старите египѓани, маите, ацтеките се молеле на еден куп богови и тие исто како и христтијаните денес, некогаш молитвата ќе им се исполнела - некогаш не. Нема разлика на кој му се молиш ни дали воопшто се молиш.
А чекај, збунет сум сега... до сега ние расправавме за тоа дали Бог создал се или пак сме настанале од мајмун?
Или пак тема на расправа беше која е вистинската црква. И ајде кога конечно со клешти ти го извадив тоа од уста да ми кажеш, дај ми докази сега дека источната православна црква е вистинската. Слободно можеш да користиш стихови од библијата, ако воопшто имаш.
со милениуми и милениуми, римјани, хелени, асирци, старите египѓани, маите, ацтеките се молеле на еден куп богови и тие исто како и христтијаните денес, некогаш молитвата ќе им се исполнела - некогаш не. Нема разлика на кој му се молиш ни дали воопшто се молиш.
Дали на светот било што се случува без божја воља и допуштање?како мислиш? па посебно со последнава реченица, ама ич не се согласувам. Молитвата дали ќе ти се исполни не зависи од господ и тоа дали ќему текне да ти ја исполни, него од тебе, од кои мотиви молиш, како молиш...
Дали на светот било што се случува без божја воља и допуштање?како мислиш? па посебно со последнава реченица, ама ич не се согласувам. Молитвата дали ќе ти се исполни не зависи од господ и тоа дали ќему текне да ти ја исполни, него од тебе, од кои мотиви молиш, како молиш...
Дали на светот било што се случува без божја воља и допуштање?
--- надополнето: 18 април 2013 во 15:54 ---
Црквата е само онаа, која остана доследна на учењето Христово и Апостолско.
Ако Црквата е само онаа која остана доследна на учењето Христово и Апостолско, тогаш како може да има свештеници во неа, кога добро се знае дека во Новозаветната црква немало свештеници и дека Исус е наречен вечен Првосвештеник и Свештеник чие свештенство не може да премине на друг човек (Посланието на Евреите, Библијата).Во Црквата, постои хиерархиска поставеност, така што свештенството го чува учењето и поучува, а верниците слушаат и почитуваат/спроведуваат она кое им е кажано.
--- надополнето: 18 април 2013 во 15:54 ---
кај е семоќноста на бог ако се дешаваат работи против негова воља??Да, Бог допушта да се дешаваат стварите, ама тоа незначи дека тие секогаш се по негова воља..