Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
@Mac)) можеби Ти можеш да ни направиш услуга или знаеш некој што има привилегии да го смени насловот на темата во:
„Нема да се толерираат родителите кои не можат да ги контролираат своите деца на одредени јавни настани (врескање, трчање и генерално правање бељи)„
Во спротивно квалитетот на дискусијата ќе остане таков каков што е...
Нешто као „Дај видео или не се десило„?
Колку често одиш на такви настани, можеби мислењето ти е засновано на премал број одења за да формираш релевантно мислење?
Замисли го некој што не мрднува надвор од урбана средина, еднаш ќе го одведат на планинарење на стаза која е перфектно чиста. Од друга страна реалноста може да е дека на две третини од другите локации и планинарски патеки има цели депонии ѓубре. Кажи ми ти мене, какво мислење ќе има тој некој за еколошката состојба и колку тоа мислење е релевантно?
На страна 2-линијските постови, на темава има повеќе озбилни дискутанти кои пренесоа лични искуства спротивни на твоите. Толку е тешко да пружиш малку бенефит на сомнежот? Или ако ти лично не си ја видел земјата дека е топчеста, тогаш таа мора да е рамна?
Ok
Дали си ти хомосексуалец, атеист, марсовец?
Зошто приватни информации во јавна дискусија, или можеби ако немам деца немам право на мислење?
Треба да сум активен кошаркар за да го познавам спортот, треба да сум затвореник за да кажам дека добро го познавам кривичниот закон -само затоа што лично сум го искусил??
Демек актот на копулација кој вродил со плод (од намера, или од случајност/глупост/ретардираност), ги прави луѓето образовани и филозофи?
- Културната состојба на неколку категории на популации во земјава колосално те демантираат.
Од кај да почнам. Отпозади

Прашањето дали имаш деца, не е оти некој многу му е гајле дали имаш или не, туку дека ако имаш нема да бидеш волку наострен кон овој таканаречен "проблем", бидејќи ќе знаеш дека е сосема нормална реакција за 5 годишно дете, она што тебе ти смета.
Јасно е ко бел ден дека немаш, и дека си тинејџер можеби.
Споредбата со кошарка не ти е добра.
Во суштина споредбата е дека сакаш да збориш и паметуваш за секс, а никад не си имал, само си глеал на телевизија. Секако дека откако ќе имаш секс, ќе ти се сменат ставовите.
Понатаму глеам си побарал да се смени насловот, и во ред е тоа, бидејќи во спротитно се остава впечаток дека се бара закон да ВАС кутрите ве заштити од како што велите крекањата и нападите на петгодишни и помали деца, насекаде низ градов, на сите културно-уметнички настани и јави места.
Извини, до сега немав појма дека децата се опасни.
Повеќе добивам впечаток дека страшно е да пуштам дете у парк да шета коа ќе видам разни животињи (читај кучиња) трчаат без маски, се лигават и вршат измет, таму кај што децата си играат.
Ама тоа не ви смета вам нели

Значи, ако сакаш да кажеш дека има родители кои не се трудат околу своите деца да ги научат на културно однесување, да можат д аимаат контрола врз дадени ситуации, како некои од набројаните, тоа е во ред. И никој нема да има против. Ама братче тезата ј апоставивте како што ја претставив погоре, и како што гледаш има еден куп бурни реакции.