Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Дечки, што мислите за пилешко филе? Кај мене во Тинекс е 245ден кило, а стекот го земам за 300ден + 2 кеси за готвење по 45ден за да го направам килото + струјата по саат време на 200 степени сигурно чини над 400 денари. Информации да не има некој за Пекабеско пилешко филе, барем отприлика? Многу попрактично ми изгледа така готово и побрзо за јадење. Отприлика од интернет изглегува дека е дупло помалку калорично, помалку масти, и многу малку помалку протеини.
Јас стек земам од Кам (инерфиле, парчиња бело месо), по 200 денари го земам и моментално бидејќи немам фрижидер инаку еден другар го зема по 170 на пакет од 15тина кг од некој магацин ама незнам точно каде е . само го варам и за јадење со малку сенф и оригано. Така скапо ти иди стекот тебе.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Јас стек земам од Кам (инерфиле, парчиња бело месо), по 200 денари го земам и моментално бидејќи немам фрижидер инаку еден другар го зема по 170 на пакет од 15тина кг од некој магацин ама незнам точно каде е . само го варам и за јадење со малку сенф и оригано. Така скапо ти иди стекот тебе.
Пуста мрза, овој од 300ден ми е исецкан, а и со кесата се готви многу убаво. Иначе има и саламурен од 240ден и да најдеш начин да го зготвиш убаво без пржење. Како и да е, ме интересираше и вака за филето зашто прилично брзо јадење е, не можам баш секогаш да одмрзнувам и готвам стек со факултетов.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Пуста мрза, овој од 300ден ми е исецкан, а и со кесата се готви многу убаво. Иначе има и саламурен од 240ден и да најдеш начин да го зготвиш убаво без пржење. Како и да е, ме интересираше и вака за филето зашто прилично брзо јадење е, не можам баш секогаш да одмрзнувам и готвам стек со факултетов.
Абе и јас неможам осовено со тоа дека сум во студентски и мора да готвам на решо, само да варам а и додатно дека немам фрижидер. Земам кило го варам и го јадам така по 2-3 дена, ама сега затопли и ќе почне да се расипува толку долго.

Член од
3 април 2013
Мислења
175
Поени од реакции
75
Почнав да користам апликацијата myfittnespall (благодарам за советот овде некој ја напиша) и мислам дека е одлична и екстремно корисна.

Е сега имам прашање во врска со калориски дефицит за намалување на килажа:
- Имаме на пример одредено внес од 2300 калории на ден тоа се тотал од 16.100 неделно.
- Прашањето е дали според искуството е ок да варираш односно „лажеш“ на ниво на секој ден на пример некој ден да си над 2300 некој ден под 2300 - но на крај на недела пак да бидеш на 16.100.
- Се подразбира дека се работи за добри калории значи здрава храна.
- Дали некој има искуство и што мислите според мене ако сум на крајот на неделата во калориски дефицит би требало да е во ред и да симнувам тежина?
--- надополнето: 18 април 2013 во 11:59 ---
Почнав да користам апликацијата myfittnespall (благодарам за советот овде некој ја напиша) и мислам дека е одлична и екстремно корисна.

Е сега имам прашање во врска со калориски дефицит за намалување на килажа:
- Имаме на пример одредено внес од 2300 калории на ден тоа се тотал од 16.100 неделно.
- Прашањето е дали според искуството е ок да варираш односно „лажеш“ на ниво на секој ден на пример некој ден да си над 2300 некој ден под 2300 - но на крај на недела пак да бидеш на 16.100.
- Се подразбира дека се работи за добри калории значи здрава храна.
- Дали некој има искуство и што мислите според мене ако сум на крајот на неделата во калориски дефицит би требало да е во ред и да симнувам тежина?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Moeш така ко шо рече ти.
Значи ако 2300 ти треба дневно (со искалкулиран минус)
јадеш ден повеќе ден помалце (глеаш денот со вежбања да е повеќе)
и пак да си просек 2300 дневно

Член од
5 ноември 2011
Мислења
38
Поени од реакции
16
може ли некој да ми посочи каде да најдам квалитетен протеин, а да не е скап. Мислам дека Optimum nutrition се најдобри ама ептен се скапи :(

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
може ли некој да ми посочи каде да најдам квалитетен протеин, а да не е скап. Мислам дека Optimum nutrition се најдобри ама ептен се скапи :(
Можеш да погледаш нешто од Ултимејт

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Избришав 30+ мислења.
Меѓусебните караници продолжете ги на профил или по приватна порака.

Опомена до Stef Bachatero, Niggersinparis, Ligav.
Следниот испад одите на принуден одмор.

Член од
16 јули 2010
Мислења
214
Поени од реакции
51
Moeш така ко шо рече ти.
Значи ако 2300 ти треба дневно (со искалкулиран минус)
јадеш ден повеќе ден помалце (глеаш денот со вежбања да е повеќе)
и пак да си просек 2300 дневно
a чекај малце ова калкулаторов мене ми покажа 2100 тоа е со искалкулиран минус
или тука да одам на -800 од 2100

Член од
3 април 2013
Мислења
175
Поени од реакции
75
a чекај малце ова калкулаторов мене ми покажа 2100 тоа е со искалкулиран минус
или тука да одам на -800 од 2100
Не калкулира калории од вежби за сила односно теретана само кардио ги пресметува. Не мораш да ги минисираш ти сам ги калкулира кумулативно барем јас така сфатив после 3 дена користење на апликацијава.

LP1519

ЧастиОбраз
Член од
2 февруари 2012
Мислења
405
Поени од реакции
298
Најдобар оброк пред тренинг, мислења? :)

Би ти препорачал елите веј од калифорниа.

Kajgana Shop

На врв Bottom