Android корисници (проблеми, прашања, совети)

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Тоа го знам..се шо може да се префрле на мемориската префрлено е. Поентата ми беше дали може кога симнуваш нешто одма да се симне на мемориската а не после тоа да префрлаш од телефонот на мемор.

Се префрлив на мемориската и пак имам 20 мб слободно

Можеш..... само со Рут!
--- надополнето: 15 април 2013 во 10:12 ---
ES File explorer, одличен. :)

Astro file manager е исто така добар.

Член од
16 април 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво луѓе !
Јас сум корисник на Sony Ericsson xperia 8, и имам огромен проблем. Би била пресреќна доколку имате некое решение.
До вчера телефонот ми се збунуваше чат-пат, значи додека беше во мирување се уклучуваше екранот и светеше 4-5 секунди и се исклучуваше (екранот да свети).
Денес го исклучив телефонот и кога пробав повторно да го вклучам -закочува и не функционира ништо :( Ве молам за ваше мислење, што може да биде ?
Ви благодарам однапред.

Поздрав.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Дали некој знае како може да ставам тестатура на македонски на Андроид Ice Cream, имам HTC Desire X ?

И уште нешто дали користите анти вирус на телефонот и дали препорачувате да се користи ?

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Дали некој знае како може да ставам тестатура на македонски на Андроид Ice Cream, имам HTC Desire X ?

И уште нешто дали користите анти вирус на телефонот и дали препорачувате да се користи ?
jas imam avg na mojot, bespotrebno sranje, ne ti treba

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Спушти си ја Smart Keyboard Pro од торент, т.е. пиши на гугл ќе ја најдеш кракната :)

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940

Не користиме антивирус и не ти треба.

Sent from my Nexus

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Од овие апликациите на Play Store знаеш некоја добра јас оваа ја пробав ама некако не можам да ја активирам

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zlatkoStamatov.macedonianKeyboard&hl=en
Инсталирај ја, иди во сетингс , ленгвиџ енд киборд и штиклирај ја неа, еве кај мене на HTC EVO 3D е вака за SKP

uploadfromtaptalk1366157801358.jpg

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Од овие апликациите на Play Store знаеш некоја добра јас оваа ја пробав ама некако не можам да ја активирам

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zlatkoStamatov.macedonianKeyboard&hl=en
Оваа е многу глупа. Најди ја на гугл SwiftKey, барај SwiftKey apk, или ако не можеш да ја најдеш неа од плеј стор инсталирај ја AnySoft keyboard заедно со македонскиот плагин за неа или пак Multiling keyboard. Која и да ја инсталираш ќе мора прво да ја вклучиш во сетинзите како што ти е прикажано погоре.

Sent from my Nexus

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Оваа е многу глупа. Најди ја на гугл SwiftKey, барај SwiftKey apk, или ако не можеш да ја најдеш неа од плеј стор инсталирај ја AnySoft keyboard заедно со македонскиот плагин за неа или пак Multiling keyboard. Која и да ја инсталираш ќе мора прво да ја вклучиш во сетинзите како што ти е прикажано погоре.

Sent from my Nexus
Ова ке заврши работа ?

http://kat.ph/swiftkey-keyboard-v4-0-0-106-final-t7114967.html

Ја симнувам и префлувам преку УСБ на телефонот и потоа во settings ?

Фала ти многу, перфектна е. Секако тоа го кажува и самиот рејтинг на Play Store инаку на овој линк слободно спуштете ја, јас ја пробав мислам и дека е платена верзија

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Да, така

Sent from my Nexus

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Ова ке заврши работа ?

http://kat.ph/swiftkey-keyboard-v4-0-0-106-final-t7114967.html

Ја симнувам и префлувам преку УСБ на телефонот и потоа во settings ?

Фала ти многу, перфектна е. Секако тоа го кажува и самиот рејтинг на Play Store инаку на овој линк слободно спуштете ја, јас ја пробав мислам и дека е платена верзија
И ја инсталираш пред да одиш во сеттингсс

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Некоја апликација слушам имало телефонот да се отклучува препознавајќи го вашиот поглед. Можно е тоа? :confused:

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
Некоја апликација слушам имало телефонот да се отклучува препознавајќи го вашиот поглед. Можно е тоа? :confused:
Може,ја има таа опција "вградена" во самит телефон. Иди Settings > Security > Lockscreen и избери Face Unlock. Али не би те советувал да го користиш ова,долго време треба да се погоди точната позиција за одклучување,многу голем минус ќе ти биде ако си во брзање.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Може,ја има таа опција "вградена" во самит телефон. Иди Settings > Security > Lockscreen и избери Face Unlock. Али не би те советувал да го користиш ова,долго време треба да се погоди точната позиција за одклучување,многу голем минус ќе ти биде ако си во брзање.
Face Unlock не гледам нигде. Има: ништо, слајд, шаблон, пин и лозинка.

Kajgana Shop

На врв Bottom