Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Постои некој (заобиколен*) начин да се избришат некои апликации ама што се во телефонот уште од купување? Пример SportyPal Pro, воопшто не ми треба а зафаќа 4 мб.
Друго, Google Services сама ми се инсталира секој ден. Секој ден ја бришам и пак ке изникне од негде. Може некако да се блокира? И таа има 3 ипол мб, па не се малце 8 мб за две апликации. :)

*Заобиколен - Дали е можно погорното ама без рутирање на телефонот? Стандардното бришење за SportyPal Pro e оневозможено.
Без Google Services не можеш да гледаш видеа на Youtube.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Види тие апликации кои не ти се потребни дали имаат опција disable .

Ако нема таква опција мавај clear data и clear cache за да не се преоптоварува телефонот со дополнителни мегабајти.
Нема таква опција. Дата и кеш нема ништо оти не ги користам ама ипак џабе ми стојат.
Без Google Services не можеш да гледаш видеа на Youtube.
Не знам оти комплицираат. Таман си беше со Маркетот. Сеа и ова Гугл Плеј 10мб е, плус требало гугл сервис...упм :mad:

M

Mamba.

Гостин
Settings > Applications > притисни на апликацијата која ја имаш спуштено и потоа имаш опција move to sd card .
--- надополнето: 11 април 2013 во 16:06 ---

Види тие апликации кои не ти се потребни дали имаат опција disable .

Ако нема таква опција мавај clear data и clear cache за да не се преоптоварува телефонот со дополнителни мегабајти.
Тоа го знам..се шо може да се префрле на мемориската префрлено е. Поентата ми беше дали може кога симнуваш нешто одма да се симне на мемориската а не после тоа да префрлаш од телефонот на мемор.

Се префрлив на мемориската и пак имам 20 мб слободно

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
Тоа го знам..се шо може да се префрле на мемориската префрлено е. Поентата ми беше дали може кога симнуваш нешто одма да се симне на мемориската а не после тоа да префрлаш од телефонот на мемор.

Се префрлив на мемориската и пак имам 20 мб слободно
Провери во Browser > Options и види дали имаш некаква опција симнатите фајлови да ти ги зачувува на Internal. Доколку не,мислам дека на Dolphin Browser има таква опција,пробај си.

Kajgana Shop

На врв Bottom