Google AdSense (официјална тема)

Член од
8 септември 2009
Мислења
147
Поени од реакции
5
А колку време чекаше за проверката?

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
Денес успешно го променив чекот од адсенс во Охридска банка. За провизија од неверојатни 35 денари. Само им испратив скениран чек по мејл за да го проверат и потоа од кога ми го одобрија отидов и ми го исплатат.:)

Немојте да си го губите времето со Стопанска Банка ми бараа неверојатни 3000 ден. услуга + 3% провизија.
Комерцијална 400 ден. за проверка 15 дена да одлежат кај нив парите + 1,5% провизија.
35 денари? зарем постоела и банка што не сака да те украде? :vozbud:

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
35 денари? зарем постоела и банка што не сака да те украде? :vozbud:
Изгледа постои, нормално сега секој месец кај нив ќе го менувам. Изгледа конфуренцијата си го прави своето. Незнам само Стопанска у кој филм се.:rolleyes:

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Ај помош ако може вака сега преку јутјуб влегов во Google Adwords е сега прашањето ми е следново на сликиве треба да потполнам следното што ќе го видите е сега прашањето ми е што е фората со тоа што треба да го потполнам? за што е

Член од
26 февруари 2008
Мислења
305
Поени од реакции
61
Ај помош ако може вака сега преку јутјуб влегов во Google Adwords е сега прашањето ми е следново на сликиве треба да потполнам следното што ќе го видите е сега прашањето ми е што е фората со тоа што треба да го потполнам? за што е
Значи адвордс ти е кога ти сакаш да се рекламираш на Гугл а не да рекламираш за нив т.е. спротивното од адсенс. Информациите ти ги бара за во случај да пуштиш адвордс кампанња да има од каде да ти повлече пари за таа услуга. Кажи поточно дали сакаш да користиш адвордс и да плаќаш или сакаш да пробаш со некој промо код?

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Значи адвордс ти е кога ти сакаш да се рекламираш на Гугл а не да рекламираш за нив т.е. спротивното од адсенс. Информациите ти ги бара за во случај да пуштиш адвордс кампанња да има од каде да ти повлече пари за таа услуга. Кажи поточно дали сакаш да користиш адвордс и да плаќаш или сакаш да пробаш со некој промо код?
Јас сакам поточно од моите видеа на јутјуб да имам заработка :)

Член од
26 февруари 2008
Мислења
305
Поени од реакции
61
Јас сакам поточно од моите видеа на јутјуб да имам заработка :)
За тоа не ти треба adwords си имаш adsense for youtube. пиши на гугл се имаш што ти треба

Член од
17 април 2013
Мислења
2
Поени од реакции
0
Денес успешно го променив чекот од адсенс во Охридска банка. За провизија од неверојатни 35 денари. Само им испратив скениран чек по мејл за да го проверат и потоа од кога ми го одобрија отидов и ми го исплатат.:)

Немојте да си го губите времето со Стопанска Банка ми бараа неверојатни 3000 ден. услуга + 3% провизија.
Комерцијална 400 ден. за проверка 15 дена да одлежат кај нив парите + 1,5% провизија.
До овој месец чековите од adsense ги поднесував на исплата во Тутунска Банка и парите ми легнуваа на сметка за 14-20 дена. Денес носев чек и во Тутунска ми рекоа дека привремено имаат забрана да разменуваат чекови од adsense и дека чекаат известување кога повторно ќе почнат да ги примаат. Бев во сите банки, освен во ИК Банка, и во Охридска ми рекоа дека провизијата е минимум 1000 денари и дополнитело некој процент што не знаеја да го кажат, и дека ќе треба да чекам 45-60 дена за да ги земам парите. Во Комерцијална провизијата е 400 мкд кога го оставаш чекот на наплата, и ако е одобрен, дополнително уште 1% од износот на чекот кога ќе стигнат парите од чекот. Останатите банки воопшто не примаат чекови, вклучувајќи ја и Стопанска Банка. 35 денари провизија изгледа неверојатно, и реализација на чек за 1 ден исто така неверојатно, особено на скениран чек пратен по мејл. Би сакала да пробам, во кој град и кај кој раководител ова ти успеа?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
До овој месец чековите од adsense ги поднесував на исплата во Тутунска Банка и парите ми легнуваа на сметка за 14-20 дена. Денес носев чек и во Тутунска ми рекоа дека привремено имаат забрана да разменуваат чекови од adsense и дека чекаат известување кога повторно ќе почнат да ги примаат. Бев во сите банки, освен во ИК Банка, и во Охридска ми рекоа дека провизијата е минимум 1000 денари и дополнитело некој процент што не знаеја да го кажат, и дека ќе треба да чекам 45-60 дена за да ги земам парите. Во Комерцијална провизијата е 400 мкд кога го оставаш чекот на наплата, и ако е одобрен, дополнително уште 1% од износот на чекот кога ќе стигнат парите од чекот. Останатите банки воопшто не примаат чекови, вклучувајќи ја и Стопанска Банка. 35 денари провизија изгледа неверојатно, и реализација на чек за 1 ден исто така неверојатно, особено на скениран чек пратен по мејл. Би сакала да пробам, во кој град и кај кој раководител ова ти успеа?
Во Скопје, Капиштец. Само што сум им голем коминтент, имаат доверба во мене и најверојатно направиле исклучок во тарифникот.
И овој месец чекам нов чек да ми стигне и на ист начин планирам да го реализирам.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Дечки имам едно пеашање .... имам над 500 000 прегледи на едно видео и сеа ми излезе едно за monetaze ....има некој искуство со ова ? малце помош ако може околу ова

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Abe nekoj da mi pomogne ako moze

za mesec dena ova mi e statistikata .... ima nekoj iskustvo so zemanje pari od ovie ? :)

Untitled.jpg

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Потребни се околу три недели за да стигне чекот, сепак во некои случаи се случило да стигне после еден месец(4 недели).Чекот ке стигне без проблеми, немој да мислиш на него и ке стигне побрзо отколку што чекаш.
П.с дали би сакал да ми пратиш пп со линк до сајтот каде што ги заработи парите?Би сакал да го видам.
:)

Ај мене помогни ми :) ....еве 1 месец помина а ништо не ми е стигнато , а за тој еден месец од кога активирав google adsense вака нешто ми е статистиката

Untitled.jpg

Член од
26 февруари 2008
Мислења
305
Поени од реакции
61
Ај мене помогни ми :) ....еве 1 месец помина а ништо не ми е стигнато , а за тој еден месец од кога активирав google adsense вака нешто ми е статистиката

Прегледај го приврзокот 64745
Ќе ти пратат наредниот месец чек тебе најверојатно. Парите заработени во овој месец ги праќаат наредниот.
--- надополнето: 31 мај 2013 во 15:28 ---
Имаш добиено чек до сега ? Дека гледам по интернет се жалат и повеќе од месе дена им треба на некои да им стигне . Иначе фала за информацијата.
Кај мене лично од фебруари нема стигнато никаков чек, а пред тоа периодот ми стигаа регуларно за отприлика 25 дена од денот на испраќање.

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Facebook почна да губи корисници и ајдеее почна да се рекламира на adsense:confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom