- Член од
- 22 јули 2010
- Мислења
- 32.528
- Поени од реакции
- 81.968
Ти се удварале бе![]()
Видиш, сум живеел во заблуда повеќе од 7 години у пм

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ти се удварале бе![]()
чоек без осетВидиш, сум живеел во заблуда повеќе од 7 години у пм![]()
и слични на ним муабети. Сега, ќе бидам искрен, не ми текнува дали ова беа нивни точни зборови зошто беше прилично одамна случкава ама пак, целта на муабетот ми е дека старциве си се исти, без разлика дали имаат гага возење, дали плаќаат или пак пари им даваат за тоа што се возат.
Мене не ми смета што имаат бесплатен превоз, се разбира не порекувам дека истите поволности треба да ги имаат и студентите, само едно сум сигурен а тоа е дека нема ние останатите, кои не сме пензионери (го вметнувам тука и татко ми кој има 50тина години, зошто ептен ги хејта) доколку беа културни и помирени со реалноста дека не треба секогаш да им се стане, дека и да треба да им се стане, ако културно замоли за тоа, сигурен сум дека секој ќе му отстапи место на повозрасен сограѓанин.
Буквално, убавиот збор, железни врати отвара само што владава ги направи граѓани од прв ред, на наша штета, а тие тоа „паметно“ си го користат.
Во 16ка се возев од Автокоманда до Црниче и на пазарче стандард се растрчаа сите изнавлегоа изнаскокаа по празни седишта и инат зашто ептен се безобразни не станувам а тоа се наконтани, нашминкани ко гејши некои што да ти кажувам.
Се напуна побааѓи и гледам на средна една бабичка ама ептен изнемоштена и им викнав да ја викнат да дојде да седне зашто ако станеш друг ќе и земе местото а нив не им текнува на некој поизнемоштен да станат.
Мене ме нервира и кога ќе влезе и кога имам купено карта.Случка во 24ка:Влегувам во автобус пред соборна и си купувам од шоферот карта и си куцам и одкога ќе куцне обично гледам во картата дали е искуцана ама во тој баксуз момент не видов..И влегува контрола на Рекорд и доаѓа контролорот и ми вика дечко карта,и јас му давам и ми вика:Зашто ми даваш стара карта...И му викам не е стара,и овој ми вика абе не ме лажи стара и отидовме до кај шоферот да му докажам дека сум купил карта,а шоферот ми вика не те памтам тебеМе нервира тоа инспекцијата шо влегува баш ко ќе немам зедено карта!
инспекцијата
инспекцијата
Ме нервира тоа инспекцијата шо влегува баш ко ќе немам зедено карта!
http://www.kurir.mk/republika/skopj...-broj-2-5-7-i-15-ke-vozat-panoramski-avtobusiКако да видов пред некој ден панорамска 15ка. Ако планираат да ги користат тие автобуси како обични линии, и постават 2-ка - ќе биде интересно, има да рипаат од горе.