HTC One

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
Телефончево е бомбона. Единствена замерка ми е Home Button што е од десно, требаше да биде на средина.
Мене искрено ми е многу грд телефонот баш заради тоа што HTC е на средината доле каде што треба да биде Home копчето. Која лудост.
Да не ме сватите дека хејтам, ама НТС имаа многу лоша година лани и покрај пувањето дека One X бил лудница, и искрено мислам дека ни овој телефон не ги спасува. Самсунг при промоцијата на S3 поголемо внимание обрна на софтверските подобрувања, а не чисто на перформанси. Кај НТС-во, покрај камера модот Zoe и BlinkFeed, друго барем до сега не прочитав (а прочитав неколку рецензии).
Повеќе инфо и видео, тука.

Јас имам ајфон 4с и јас ја отворив темата...

Проблем?

Не мислев така, мислев у смисла:
АЈФОН Е БОЉИ, htc-во може вода да му носи..

Не мислев така, мислев у смисла:
АЈФОН Е БОЉИ, htc-во може вода да му носи..
Да бидам искрен, и подобар е. Во суштина ајфонот е многу добар телефон, ако не и најдобар ако се земе во предвид квалитет на материјали и изработка, екран, камера, достапни апликации.

Негативна страна барем според мене му е цената и релативно заклучениот ОС, кој го сметам за досаден.

Да бидам искрен, и подобар е. Во суштина ајфонот е многу добар телефон, ако не и најдобар ако се земе во предвид квалитет на материјали и изработка, екран, камера, достапни апликации.

Негативна страна барем според мене му е цената и релативно заклучениот ОС, кој го сметам за досаден.
Јас пак ќе ти кажам дека некои медиуми веќе кажаа дека ХТЦ има подобар квалитет на изработка од Ајфонот, мислам дека тоа беше CNet. Ако го најдам артиклот ќе го ставам тука.
Како и да е, и двата телефони имаат солидна изработка.

Би сакал да ја видам трислојната камера што ја имаат вметнато и каков ќе биде нејзиниот квалитет во ноќен и денски период, дали ќе биде на исто или подобро ниво од камерата на Лимиа 920.

Според сликите до сега кој се прокажани телефонов вади полоши слики од лумиа 920. Да не правам муабет што се само 4 мегапиксели. Сепак чекаме ревјус со повеќе слики.

Да не заборавиме, нокиа би требало да претстави нови телефони на 25 овој месец.

Lumia 920 VS Htc ONE

2_wp_20130221_002[1]e.jpg

1_htcone1.jpg

wp_20130221_004.jpg

4_imag0031e.jpg

1_wp_20130221_006e.jpg

imag0039e.jpg

П.С

Lumia 920 горе , One се сликите долу.

Само многу е чудна оваа наша земја Македонија.Веке излезе HTC One а кај нас деновиве дојде HTC One X+ кој да не му се верува на човек кошта 36К ден кој за тие пари има Sony Z.:)

Ај не шири дезинформации и глупости
Се е тоа во ред, само што гаранцијата не е оригинална и од производителот. Туку од Мобеликс/Ледиком. За некој тоа игра улога, на пример за мене.

Е да, тие од Вип не се расипуваат, а тие од Мобеликс се лоши а? :icon_lol:

А на другарче купено од Вип што му изгоре Xperia S процесорот не се важи, можда од Мобеликс го купиле Вип :icon_lol:

Е да, тие од Вип не се расипуваат, а тие од Мобеликс се лоши а? :icon_lol:

А на другарче купено од Вип што му изгоре Xperia S процесорот не се важи, можда од Мобеликс го купиле Вип :icon_lol:
Не разбра што пишав.Никој не рече дека се лоши туку ако се расипе ке си имаш проблем со поправка или замена :)

Е да, тие од Вип не се расипуваат, а тие од Мобеликс се лоши а?
Тој од Вип, Телеком w/e е со оригинална гаранција од производител. И да ти кењаат нешто можеш да тераш работа со производителот и да се жалиш. Вака, ќе се расправаш со некој сопственик на мобилара, кој може да те услужи во зависност од тоа како му е денот.

Не дека не чини, проблемот е при проблем :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom