Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Јбг, не можеш да кажеш дека се е лошо, нешто претераа прилично, нешто е супер, нема дилеми

Арно вика Цитро - треба да се гласа за Делумно поддржувам, вака лупате Не, а подобро ли беше со мизерната лева страна на Вардар или со смешното паркче на сред плоштад?

Цело време го вртите прашањето, тоа е убаво и јасно поставено, дали го одобрувате Скопје 2014, а не дали е сега подобро Скопје од 2010? Тоа е таа тактика која ме нервира, класична вмровска, а во времето на бц како беше, кој ги продаде фабриките бла бла. А толку е едноставно, немаме губење на меморија, знаеме како беше и слично.
И сега дали ти се допаѓа оној пакет што го гледаш на плоштад? Имаш да и не, собери чувства и земи страна, ти се допаѓа или не?
Јас на почеток кога ги видов биковите и шмизлите зш така и почна проектов бев категорично не. Кога го изградија музејот таа страна дојде некако убава. И нормално пред музеј закачија градска плажа со посетеност од 0%. И тука веќе јасно е дека се изгубија комплетно. Од економска страна гледано проектов е класично перење пари. Едни суми се пријавени и се три до четири пати дуплирани во текот на изградбата. Да не споменам дека парите за лиење ги дадоа во Италија, не во домашна економија. Али да не навлегувам. Не сум архитект по професија, али плоштадот го направија циркуз без пари, без вкус, пренатрупано и капак на се бугари изнаставија насекаде. Ние не сме бугари, не сме до толку очајни и без вкус.

Во 2014-та проектов ќе го подржуваат 80 % од населението.

27 Мај 2011 е мислењево, дали некој магија фрли или го подрече проектов? :)
Ми се виде интересно да го цитирам процентов :)

--- надополнето: 16 април 2013 во 20:56 ---
Пуно ај не продавај магла бадијала, за Скендербег кокодакаш, овде плукаш, лицемерие на кило.

Цело време го вртите прашањето, тоа е убаво и јасно поставено, дали го одобрувате Скопје 2014, а не дали е сега подобро Скопје од 2010? Тоа е таа тактика која ме нервира, класична вмровска, а во времето на бц како беше, кој ги продаде фабриките бла бла. А толку е едноставно, немаме губење на меморија, знаеме како беше и слично.
И сега дали ти се допаѓа оној пакет што го гледаш на плоштад? Имаш да и не, собери чувства и земи страна, ти се допаѓа или не?
Јас на почеток кога ги видов биковите и шмизлите зш така и почна проектов бев категорично не. Кога го изградија музејот таа страна дојде некако убава. И нормално пред музеј закачија градска плажа со посетеност од 0%. И тука веќе јасно е дека се изгубија комплетно. Од економска страна гледано проектов е класично перење пари. Едни суми се пријавени и се три до четири пати дуплирани во текот на изградбата. Да не споменам дека парите за лиење ги дадоа во Италија, не во домашна економија. Али да не навлегувам. Не сум архитект по професија, али плоштадот го направија циркуз без пари, без вкус, пренатрупано и капак на се бугари изнаставија насекаде. Ние не сме бугари, не сме до толку очајни и без вкус.
Полека со то Бугари....и мене ме нервира цел плоштад и ми иди да ослепам доброволно ко ќе врвам низ него ама дека луѓето шо се таму биле бугари е класично зборање за инает. Не чини проекто, за нигде е, слепец има појќе вкус да, ама дека биле бугари не биле

да имаше на колажов и слика од плоштадот Скендербег ќе беа за жалење децава... или нема место за два вида жртви, а вашата угнетеност е надалеку позната и ништо со неа не се споредува.

не сум ја направил јас....и нема врска што сум албанец, грдо си е грдо

не сум ја направил јас....и нема врска што сум албанец, грдо си е грдо

За Скендербег збориш или за нашиов дел ?
Имате ли вие подржужница на Распеани Скопјани што гракаат на овие теми или нема потреба, убаво е естетски средено кај вас ?

Полека со то Бугари....и мене ме нервира цел плоштад и ми иди да ослепам доброволно ко ќе врвам низ него ама дека луѓето шо се таму биле бугари е класично зборање за инает. Не чини проекто, за нигде е, слепец има појќе вкус да, ама дека биле бугари не биле

Your argument is invalid.

Ministerstvo%20za%20nadvoresni%20raboti%20skupltura.jpg

27 Мај 2011 е мислењево, дали некој магија фрли или го подрече проектов? :)
Ми се виде интересно да го цитирам процентов :)

--- надополнето: 16 април 2013 во 20:56 ---
Пуно ај не продавај магла бадијала, за Скендербег кокодакаш, овде плукаш, лицемерие на кило.

ефтина дескредитација е ова, за Скендербег направив споредба, помодерно е, и неколку пати поевтино....
Споменикот на Скендербег чини 10 пати поевтино од некој споменик од Скопје 2014 со слична големина......
Иако за пазарењето и јас сум против, не ни требаа два плоштади.....

Јбг, не можеш да кажеш дека се е лошо, нешто претераа прилично, нешто е супер, нема дилеми

Арно вика Цитро - треба да се гласа за Делумно поддржувам, вака лупате Не, а подобро ли беше со мизерната лева страна на Вардар или со смешното паркче на сред плоштад?
Што поддржуваш делумно живти све? Срање барок у обид со диско осветлување? По два милиона евра за споменик у просек? За наддавање во провизии од страна на фирмите за преродбениците од целата опрема и материјали користени при изградбата на овие велелепни зданија? За ненормално големите хонорари на скулпторите кои 80% после се слеваат у партија и кампањи за избори од над 20 милиони евра какви што ни CDU на Меркел нема во Германија а потеклото на парите не се утврдува (Бошковски лежи затвор за таква ствар)? За проектот "Неписмен си? Сакаш убава плата? Закачи се на државна цицка!"(обично на овие категории им е све супер, и не прашуваат зошто туку само како - да го парафразирам Латас)? За појави од типот на Кралот Сонце кои уште малце ќе почнат да кажуваат кога е ден а кога е ноќ? За квазипатриотите кои се серат у гаќи пред налетите на албанските хорди кои ја превземаат државата и го тероризираат населението а нив им е супер во розевиот свет на измислена херојска историја пред која во минатото тешко дека дека ќе стоела придавката македонска? За фактот што 80 посто од младите до 30 години се невработени и полека сите се спремаат за напуштање на државата, што огромен дел од вработените работат за плата од 9 до 12 илјади? Ама да Македонија се сака со дела.

За Скендербег збориш или за нашиов дел ?
Имате ли вие подржужница на Распеани Скопјани што гракаат на овие теми или нема потреба, убаво е естетски средено кај вас ?

Мислев не сум ја направил сликава.......

Дали е исплатливо плоштадот скендербег е друго прашање, пред се плоштадот е модерен, под модерен значи економски објект и нетрошење без врска за декорација........

Дали подржувам да има 2 плоштади на 100 метри растојаније е друго прашање.....

Го заборајв овај :) OK, технички ова не е на плоштад :)....сериозно, my bad
Има неколкумина и технички се на плоштад и во Скопје 2014. Така да останува фактот дека ставаме бугари. Сега има и спорни бугари, али не е ова историја па да не разглабаме детално за секој :)

Има неколкумина и технички се на плоштад и во Скопје 2014. Така да останува фактот дека ставаме бугари. Сега има и спорни бугари, али не е ова историја па да не разглабаме детално за секој :)
Последно се премногу па чоек можи и да не забележи дека има нов...не сакам и јас да навлегувам во сите детално, еден кажи ми од тие шо се на плоштад шо се бугари
--- надополнето: 16 април 2013 во 21:20 ---
Последно се премногу па чоек можи и да не забележи дека има нов...не сакам и јас да навлегувам во сите детално, еден кажи ми од тие шо се на плоштад шо се бугари
Ова лошо звучеше :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom