leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.565
Јбг, не можеш да кажеш дека се е лошо, нешто претераа прилично, нешто е супер, нема дилеми
Арно вика Цитро - треба да се гласа за Делумно поддржувам, вака лупате Не, а подобро ли беше со мизерната лева страна на Вардар или со смешното паркче на сред плоштад?
Цело време го вртите прашањето, тоа е убаво и јасно поставено, дали го одобрувате Скопје 2014, а не дали е сега подобро Скопје од 2010? Тоа е таа тактика која ме нервира, класична вмровска, а во времето на бц како беше, кој ги продаде фабриките бла бла. А толку е едноставно, немаме губење на меморија, знаеме како беше и слично.
И сега дали ти се допаѓа оној пакет што го гледаш на плоштад? Имаш да и не, собери чувства и земи страна, ти се допаѓа или не?
Јас на почеток кога ги видов биковите и шмизлите зш така и почна проектов бев категорично не. Кога го изградија музејот таа страна дојде некако убава. И нормално пред музеј закачија градска плажа со посетеност од 0%. И тука веќе јасно е дека се изгубија комплетно. Од економска страна гледано проектов е класично перење пари. Едни суми се пријавени и се три до четири пати дуплирани во текот на изградбата. Да не споменам дека парите за лиење ги дадоа во Италија, не во домашна економија. Али да не навлегувам. Не сум архитект по професија, али плоштадот го направија циркуз без пари, без вкус, пренатрупано и капак на се бугари изнаставија насекаде. Ние не сме бугари, не сме до толку очајни и без вкус.