♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ | 14 - 21 април, 2013 |

Победник на ♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 11 30,6%
  • Енди Мареј

Гласови: 5 13,9%
  • Рафаел Надал

Гласови: 18 50,0%
  • Томаш Бердих

Гласови: 1 2,8%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 1 2,8%
  • Некој од останатите тенисери..

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    36
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Valjda sakale da stanat poznati po toa sto igrale najgolemo reli ako vekje ne mozat da bidat zapameteni po dobra igra, i simon i monfis se teski klovnovi i dvajcata se od francija, ova se imaat dogovoreno vaka da igraat.Luzeri!

Да не се оддалечуваме од темата , јас типувам дека мојот Дел Потро ке го измачка Џокович у полу финале , ама во финалето со Надал ке му нема спас :D

Да не се оддалечуваме од темата , јас типувам дека мојот Дел Потро ке го измачка Џокович у полу финале , ама во финалето со Надал ке му нема спас :D
bi bilo super da stigne do takov mec, no imam nekoe precustvo deka nema da se sretnat do taa faza, t.e edniot od niv nema da stigne.

Тешко Дел По на оваа најспора подлога да направи нешто таква.

Делпо ништо чудно да го изеде утре од Долгополов. Немојте одма да ми се смеете али најнепредвидлив тенисер е Долгиот, а на земја е доста солиден играч, лани играше во 1/2 финалето во Монте Карло и загуби тесно во 3 сета од Новак. Ако му е денот ќе му прави доста проблеми на Делпо, верувајте, а ако влезе во неговиот препознатлив ритам тогаш ќе го смачка Делпо без проблеми.

Делпо ништо чудно да го изеде утре од Долгополов. Немојте одма да ми се смеете али најнепредвидлив тенисер е Долгиот, а на земја е доста солиден играч, лани играше во 1/2 финалето во Монте Карло и загуби тесно во 3 сета од Новак. Ако му е денот ќе му прави доста проблеми на Делпо, верувајте, а ако влезе во неговиот препознатлив ритам тогаш ќе го смачка Делпо без проблеми.
Какво смеење, така е тоа. Долгополов или мава 5 метарски аути, или погаѓа се и сешто. Или прави 10 дупли, или 10 аса.

Какво смеење, така е тоа. Долгополов или мава 5 метарски аути, или погаѓа се и сешто. Или прави 10 дупли, или 10 аса.
А добро го почна турниров, тепаше убедливо во првото коло, али како што реков многу непредвидлив е, знае да победи некој јак тенисер и одма во следното коло убедливо да загуби од некој што е надвор од топ 100. Увек го избегнувам на спортска, живци ми кине стандард.

Не сте приметила дека Жил Симон загубил уште во прва рунда од Баутиста, а ја го токмев за да догура повеќе од ова. Башка на домашен терен.. изненадување на првиот ден.
Исто и поразот на Хасе ми е изненадување, не толку како што е ова на Симон, ама сепак го вбројувам во изненадување.
Чилиќ се намачил три сета со Зебалос (Надал си знае.. :D )

Штета што не ќе можам ниту еден меч да пратам од мастерсот.:(

Приметивме како не, продискутиравме за тоа не претходната страна и тоа добро

Не сте приметила дека Жил Симон загубил уште во прва рунда од Баутиста, а ја го токмев за да догура повеќе од ова. Башка на домашен терен.. изненадување на првиот ден.
Исто и поразот на Хасе ми е изненадување, не толку како што е ова на Симон, ама сепак го вбројувам во изненадување.
Чилиќ се намачил три сета со Зебалос (Надал си знае.. :D )

Штета што не ќе можам ниту еден меч да пратам од мастерсот.:(
Абе на хартија е изненадување поразот, али во саботата Хасе против Клизан бараше лекарска помош, се држеше за рамото и очигледно имаше проблеми. Сомнителен ми беше мене дали ќе пројде во второто коло баш поради тоа, но оставив простор дека не е ништо посериозно. Али очигледно нешто не било во ред со рамото па од таму и поразот.

На Спорт 1 германската денеска имате 4 натпревари во живо од Монте Карло:

10:35 Типсаревиќ - Димитров
12:00 Паире - Гаскет
13:30 Цонга - Давиденко
14:30 Долгоплов - Дел Потро

Кој си ја фаќа денеска ќе гледа одличен тенис!

Eve go tipsarevic balkanski mentalitet, 5-3 prv set 40-15 dve set topki i na kraj gubi set so 7-6:tapp: ni toj nikad ne se igra na sportska, znae da tepa nekoj jak a da gubi od sreden po kvalitet igrac.Ne mu e mestoto megju top 10 spored mene.Ako me iznenadi i ja svrti utakmicava bravo ali ne znam.

И Маринко Матошевиќ го исфрли Вердаско, браво за одличната игра од страна на Маринко. Али мора да се напомене и мизерниот Вердаско, 5-2 водеше во првиот сет со два брејка предност, и од тогаш загуби 10 гемови во серија. Изгледа единствената шанса за победа на Троицки во моментов е токму против Вердаско. :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom