АРМ со нова опрема?

• Креатор на темата Креатор на темата darel
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 април 2012
Мислења
165
Поени од реакции
84
Dali ARM treba da kupi nova oprema za svoite potrebi i kakva se oprema treba da kupi i za koi rodovi na primer.za vozduhoplovstvo /za oklopni edinici /za artilerski edinici /za voena policija /za pesadija /za protiv vozdusna odbrana i dr .Jas mislam deka treba da kupi ama bas za site rodovi pa i da formira i nekoj koj gi nemame a vo denesno vreme se neophodni.:нинџ:

Дипломатија > Армија :нинџ:

Јас од пред 10 години слушам дека ќе се модернизира АРМ ама никако да се случи тоа.

Некои мали измени можеби има сега но нормална модернизација нема да видиме јас мислам , уште ќе си користиме технологија од 70 тите. НАТО, ЕУ и ОН не сакаат мали држави со моќна армија

Башка , АРМ со нова опрема, би требало да биде.

Убаво е кажано овде се, ќе има измени...
Шала на страна не знам до кај ќе стигне АРМ со Талат... Иначе секако дека треба да се модеризира и да и се обрне многу повеќе внимание...

Шала на страна ама ако планираше АРМ да се модернизира кај и се сухојите ? летаат негде над Грузија сега

Може да има модернизација во униформи и помодерно лесно наоружување но драстична модернизација нема да има .... сеуште се надеваме дека ќе сме во ЕУ и НАТО а тие батица не сакаат мали земји со моќна армија

АРМ има нова опрема исклучиво за војници со врски и војници кои беа на парадата „20 години АРМ“
сухоите се тукја ама никогаш нема да полетаат, стручно лице ми има кажано дека е поефтино да се купат нови него да се ремонтираат
све је лаж

па мислам дека во скопје 2014 лежи една добара модернизација на АРМ и да останат пари и за патишта, хидроцентрали болници школи канали за наводнување.......

па мислам дека во скопје 2014 лежи една добара модернизација на АРМ и да останат пари и за патишта, хидроцентрали болници школи канали за наводнување.......
Ама после нема да има споменици....
Ќе нема со што да се фалат вмровците.

Еве
Немаме море, а имаме морнарница... и 1 брод.

Шала на страна ама ако планираше АРМ да се модернизира кај и се сухојите ? летаат негде над Грузија сега
Чиста дезинформација е тоа дека сухоите се продадени на Грузија или некоја друга држава, скапуваат на аеродромот со дупки на крилата...

No problems here, ама јебига кога имаш армија на послушници наместо армија составена од вистински војници,офицери и генерали...тоа е.

Чиста дезинформација е тоа дека сухоите се продадени на Грузија или некоја друга држава, скапуваат на аеродромот со дупки на крилата...

Уште полошо ... грв е такво авионче да скапа

Уште полошо ... грв е такво авионче да скапа

Тоа е прво летало кое обезбедува целосна заштита на пилотот и резервите гориво, друга работа во авганистан и војната Ирак-Иран заедно СУ-25 во комбинаци9ја со хајнд се покажа крајно ефгективен дури и над очекувањата...а ние имаме хајнд т.е МИ24V верзијља е ама уште подобри се поради модернизацијата од израел.

Тоа е тоа имаме војска послушници а не војска составена од војници.

Ако влеземе во НАТО ќе треба и МИ-24ворките да ги продадеме или приземјиме...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom