Куманово, кумановци, кумановки

Член од
6 октомври 2012
Мислења
260
Поени од реакции
175
Ke se vrati vreme kd Nagoricane bilo grad a Kumanovo selo .. .ke ga trazite Negoricane ,, ja sam za zamenu , pa i turcin da e ,samo da napravi nesto da se vidi. . .
ama nas narod e ovca , ako nekoja partija stavi Magare ,za kandidat - nega k e ga izberev;)

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Него кога су ќоркирале у Куманово знае ли некој?

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
и сга има некој протест пред општину, да га ебу.
не е протест уствари почна некоја музика тамо... можда слави некоја победничка партија.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.898
Сви фаце искочени од водовод,општину и чистоту. Искочиле демек на протест,а уствари собраја ги овчар како стадо овце.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
И мене ме интересира, јак човек е така едноставно да се уапси ќе биде жустро. Ништо нема на kumanovonews или се само гласини?

H

HoT IcE

Гостин
Па има некои 5-6 дна сга не знам дали е још затворен. А знам од сигурни извори. Затворен е ради избори нешто, прети му голема казна освен ако не се нагодија сас судие.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Цитат:

Од тука почнува дијагноза, а не анализа.
И зад ова ли стојат неколкуте странски амбасади.
Во Куманово СДСМ власта ја освои со класичен криминал. Нивниот градоначалник Циц договорил со две компании на локалните Албанци кои се занимаваат со асфалтирање и со градежништво да му обезбедат албански гласови, а за возврат ќе добијат привилегии во општинските бизниси.
Фатени се пет нула во уфрлање ливчиња за луѓе кои не ни гласале. Има најмалку девет нотарски заверени изјави за ова.

Куманово е најголем документиран доказ дека СДСМ местеле изборни резултати. Заедно со скопски Чаир, каде уште во ДИК најдоа дека извештајот од изборните кутии бил фалсификуван за потреби на ДУИ. Контролорите потпишале на лице место, како избројан резултат, а некој потоа направил свој извештај, кој е различен од оригиналот, и го предал во ДИК.
ОБСЕ дојде во ДИК, по жалбите за кумановскиот криминал, и изврши притисок да не се оди до крај. Да му се остави Куманово на СДСМ, бидејќи ВМРО и онака биле тотални победници. Тоа ли е меѓународно набљудување?

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Да е само во Куманово криминал, а Центар, т.е. Пустец и изгубените гласачи кои јадните не знаат ни да зборат? Сите се борат за власт и вмро поткупуваше секаде сигурно и сдсм поткупувал, така да сигурно секаде имало договори помеѓу партиите, подржи не ти со твоите гласачи во македонските делови, ние тебе во албанските и тоа ти е.

Kajgana Shop

На врв Bottom