Анксиозност

S

Stryder

Гостин
slusak ak jas i ti da se istepame pa da vidime koj eu pravo?
...
Everyone knows what the conscious and subconscious are, I'm sure. The conscious mind is the bit that thinks and knows, the voice in your head. It's the bit that, in a wonderfully arrogant display of ego, thinks it's you. It's wrong, by the way.
The subconscious works in the background and drops feelings, instincts and impressions into the conscious mind. It's also very gullible. In fact, it's completely incapable of recognising a lie. It simply cannot comprehend the idea in more or less the same way that we can't imagine a seven dimensional cube. It is a completely and utterly alien concept, like tax forms.
And so it believes everything. Everything.

So, it'll make you cry when you're watching a sad movie, or make you angry again If you remember the argument you had yesterday. You'll cringe when you remember that time everyone laughed when you said exactly the wrong thing, you'll be terrified of a nightmare, and you feel pride when you remember the first story you had published. That's all because the subconscious isn't aware that all of those things aren't happening. As far as it's concerned, it's all real.
...
Нихилиста твојот проблем е предлабок за МкСесија по психологија спроведена преку интернет. Да не звучам застрашувачки еве ти линк до долгорочните последици од употреба на безно-диазепини http://en.wikipedia.org/wiki/Long-term_effects_of_benzodiazepines. Не, не сум доктор туку човек којшто ги поминал овие работи(напад на паника, несоница, депресија, анкциозност), и да, бев на антидепресиви и безнодиазепини. Ошо е до некаде во право - не можеш да си дозволиш да бидеш нихилист. Ти ги препорачува 4-благородни вистини од будизмот, ако си по-заинтересиран може да навлезеж подлабоко, па така ќе откриеш дека во будизмот имаат развиено цели теории за човечките чувства, страдања и сл. Уште една мисла ми доаѓа на ум, за една реченица од книгата Степскиот Волк на Хессе: две третини од моите земјаци секое утро читаат весници во таков тон, и секој ден тие ги преработуваат, опоменуваат и подбуцнуваат, ги прават лути и незадоволни...

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
[
Не е битно кој е во право, не е битно кој ќе ја каже вистината, битно е да се спознае вистината како таква, а кој ја кажал и не е битно...
Туку ако сакаш може и да се истепаме, добро ќе ми дојде, одамна се неам борено, сакаш со мечеви или со голи раце... само да те предупредам сум вежбал боречки вештини, знам карате, џиуџицу, винг чунг кунг фу... и уште многу други странски зборови... :D
vazi

Член од
6 февруари 2013
Мислења
37
Поени од реакции
4
Eve uste edna panicarka na forumov.Me interesira dali nekoj probal so gestalt terapija i koj bil krajniot ishod.Pozdrav do site

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Алкохол во моментот се чуствуваш најако али другиот ден...депресии живи,но барем во моментот се осекаш awsome.
Tрева и анксиозност не се меша ке те пукаат ненормални бедови.
За дрога ич муабет да не праам.
Најубаво е трезен да си ги средуваш мислите,спортување исто така премногу помага,и да се обидеш да не се замараш многу,но како и да е easier said than done.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Овие што сте на антидепресанти дали некој има проблем со болка во/околу очите?
Многу замара ова нешто во последно време.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.311
Поени од реакции
7.045
Овие што сте на антидепресанти дали некој има проблем со болка во/околу очите?
Многу замара ова нешто во последно време.
да не ги заморуваш премногу преку ден ?? таква работа или прекумерно на компјутер........

Член од
31 март 2010
Мислења
24
Поени од реакции
12
Хелекс никако гледам на почеток се спомна, ептен заебана работа. Сум слушала од познаници што им се дешавало. Анксиозност е да не речам сериозна работа. Не сакате да сте у кожа на тие луѓе (од искуство). При некоја негативна мисла мислите дека срцето ќе ви излета од гради. Ептен е грдо. Да не можеш мирно да спиеш, да чувствуваш нечие присуство не е лесна работа. :/

Ф

Флеш

Гостин
Хелекс никако гледам на почеток се спомна, ептен заебана работа. Сум слушала од познаници што им се дешавало. Анксиозност е да не речам сериозна работа. Не сакате да сте у кожа на тие луѓе (од искуство). При некоја негативна мисла мислите дека срцето ќе ви излета од гради. Ептен е грдо. Да не можеш мирно да спиеш, да чувствуваш нечие присуство не е лесна работа. :/
Јас имам проблеми со анкциозни напади .... Навистина е гадна работа да се најдеш на мое место ..... Одам до факултет, се чуствувам како да ќе ми биде последен ден на Земјава ..... се гушам,почнувам да се потам без контрола и едноставно овие работи те вадат од такт ...... Сум бил и на психијатар .... Едноставно искрено ни она не ми помогна ..... Ден денеска малку што ми се ублажија нападите е како последица самиот што се обидувам да се контролирам ..... Во Македонија стручните лица се уште не се подготвени да се среди овој мега-проблем ...... Луѓе колку толку да се реши овој проблем мој совет е да почнете сами да истражувате како да го решите проблемот .... Мене ми помага тоа што станувам околу 6 сабајле и трчам околу населба во СКопје околу 5 км три пати во неделата ...... Имам 23 години .... а со овие проблеми се соочувам околу 8 години уште од 15 моја година ...... Интернетот и мојата само контрола многу ми помогнаа да ги намалам ефектите ,но борбата сеуште ми трае ...... :D
Ako vi treba nekakva pomos ,slobodno kontakt ..... pozz i napred mirno bez pritisok :D

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.800
Поени од реакции
11.405
Секс, многу секс. Ако немате, ондак спорт, многу спорт. Самото тоа што влагаме во се поголеми гомна и немаштија го полудува народов и старо и младо се пореметуваат и умираат/патат од психа. Затоа што повеќе дејствувајте, а помалку зборете и собирајте информации. Бидејќи кога се акумулира толкав број на информации во мозокот, а нема решение - настанува хаос.
Така да пробајте да живеете со ладна глава.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Јас имав проблем исто со анксиозноста.. Имав панични напади,страв од смрт,болести и такви чуда.. правев 27361761 крвни слики,брисеви итн иако едниот родител ми е медицинар сепак неможеше да ме убеди дека сум здрав и добар..јебига психа си е психа...

Пиев ансилан од 5мг и постепено ми се подобрува психава али треба време дефинитивно.

Како што ми објаснија околу ова, мозокот и човекот се фиксира за одредена работа пример јас се фиксирав за бел јазик..Ми беше обложен а мислев на најтешките можни болести.. ама кога почнаа да ми покажуваат јазици и кога видов дека секојдневно се менува(кога нормален,кога обложен кога пола -пола ) сваќав полека дека е до главата и ништо друго.
Најдобро е одма да си докажеш на себе преку анализа, пример ако мислиш дека имш проблем со срцето одма напрај ЕКГ и така сам ќе си докажеш дека е све во ред + обавезно некоја таблетка како ансилан..

Што побрзо реагираш тоа подобро за да не се запаѓа во поголема депресија..

Член од
17 февруари 2013
Мислења
575
Поени од реакции
481
Ми се јавува од време на време,ама ја држам под контрола.

Ф

Флеш

Гостин
Секс, многу секс. Ако немате, ондак спорт, многу спорт. Самото тоа што влагаме во се поголеми гомна и немаштија го полудува народов и старо и младо се пореметуваат и умираат/патат од психа. Затоа што повеќе дејствувајте, а помалку зборете и собирајте информации. Бидејќи кога се акумулира толкав број на информации во мозокот, а нема решение - настанува хаос.
Така да пробајте да живеете со ладна глава.
Хахах одлично објаснето мора да ти признаам ..... замислете она како куче да сме .... водени сме од сексуален нагон .... ако не сме спарени со некоја друга единка едноставно или се повлекуваш внатре во себе или експлодираш,агресивен си ..... Одлично објаснето ..... Не заборавајте .... Луѓето сеуште се животни ... До ден денеска сеуште еволуираме од мајмуни ..... Жалам но тоа е реалноста .... ЖИВОТНИ СМЕ !!!! :D

Kajgana Shop

На врв Bottom