Ветеринарно катче

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Ај мирисни и ги ушите... ако смрдат има инфекција, ако не смрдат ондак треба да и ги исчистиш. Погоре имам напишано како.
Или пак можеби и тоа што Легија го кажува, нервен систем, ма да чисто сумњам.
Легија :icon_mrgr:

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Морав да се нашалам малку :)
Не се лутиш ваљда :)
Не, воопшто. Туку, малце офф топик, види во тема Борби со кучиња, имам постирано неколку сајтови за заштита за животни, да се запрат тоа животињите што организираат и јавно се курчат со борбите. Ако можеш споделувај, по медиуми, домашни и странски. Ја веќе пишав на неколку домашни медиуми и странски здруженија.
Не само ти, туку и сите што ќе го прочитаат коментаров.
Ве молам споделувајте, само така можеме да превземеме нешто, ако сме добро организирани. Сподели те молам!

Л

Лигеја

Гостин
Ќе почекаме да ни даде повеќе инфо девојката.Ако ова трае подолг период тогаш би одела на нервен систем и би требало да го однесе на ветеринар,ќе му направи тест во рок од 10 мин и веднаш ќе се види дали е нервниот систем.Другата опција е да му влегла бубачка и му смета и затоа ја тресе главата. :)
--- надополнето: 10 април 2013 во 14:48 ---
Треба да си го сменам во Легија.Поопасно звучи. :D

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Не, воопшто. Туку, малце офф топик, види во тема Борби со кучиња, имам постирано неколку сајтови за заштита за животни, да се запрат тоа животињите што организираат и јавно се курчат со борбите. Ако можеш споделувај, по медиуми, домашни и странски. Ја веќе пишав на неколку домашни медиуми и странски здруженија.
Не само ти, туку и сите што ќе го прочитаат коментаров.
Ве молам споделувајте, само така можеме да превземеме нешто, ако сме добро организирани. Сподели те молам!
Consider it done :)
Ќе почекаме да ни даде повеќе инфо девојката.Ако ова трае подолг период тогаш би одела на нервен систем и би требало да го однесе на ветеринар,ќе му направи тест во рок од 10 мин и веднаш ќе се види дали е нервниот систем.Другата опција е да му влегла бубачка и му смета и затоа ја тресе главата. :)
--- надополнето: 10 април 2013 во 14:48 ---

Треба да си го сменам во Легија.Поопасно звучи. :D
А што всушност значи Лигеја? :D

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Ај мирисни и ги ушите... ако смрдат има инфекција, ако не смрдат ондак треба да и ги исчистиш. Погоре имам напишано како.
Или пак можеби и тоа што Легија го кажува, нервен систем, ма да чисто сумњам.
Ако мислиш на ушниот опортунист мислам дека тој е многу досаден и напорен, затоа што кучето постојано се чеша и самото може да се разрани. Нека ме поправи колешката ама мислам дека тоа е досадната Malassezia dermatitis.

Л

Лигеја

Гостин
Ако мислиш на ушниот опортунист мислам дека тој е многу досаден и напорен, затоа што кучето постојано се чеша и самото може да се разрани. Нека ме поправи колешката ама мислам дека тоа е досадната Malassezia dermatitis.
Не се чешало,така пиша девојката и немало никакви знаци на инфекција,никакви промени во увото.Затоа исклучивме патогени и овие потешките болести.

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Не се чешало,така пиша девојката и немало никакви знаци на инфекција,никакви промени во увото.Затоа исклучивме патогени и овие потешките болести.
Ама мислам дека подоцна напиша дека увцето било потопло и зацрвенето. А одговорот за опортунистот е за смрдеата во увцето што напиша ZeenaK9

Л

Лигеја

Гостин
Ама мислам дека подоцна напиша дека увцето било потопло и зацрвенето. А одговорот за опортунистот е за смрдеата во увцето што напиша ZeenaK9
ne ja drzi navednata tuku ja vrti na dvete strani levo desno.veselo e igra,ama na odredeni momenti ja vrti.toa se slucuva eve deneska prv pat.ja dopiram okolu usite ne mi reagira deka ima bolka..vo skolkata nema nekoe crvenilo,no vecerva zabelezav deka okolu usite e potopla.nemozam da ja slikam toa e sekundaren poteg na vrtenje na glavata levo desno.
Топлината кај ушите не е никаков знак,ако има температура ќе биде омалаксано пропратено со треска.
Ги проверив сите можни пореметувања во движењата кои можат да наговестат запаление на мозочни обвивки,менингитис,тумор,проблеми со средно уво итн...но таа рече дека е весело и си игра.
Останавме на страно тело затоа што не го боли увото и таа не спомна дека го чеша.
Треба да ни даде повеќе информации дали го трие со шепите,дали губи рамнотежа...било што,ова е премалку јас мислам.

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Упс :oops: :oops: и наочари за блиску ќе ми требаат.

Член од
26 јуни 2012
Мислења
89
Поени од реакции
57
Malescesia pahidermitis moze4da s enajde i kako normalna mikroflora za da s epotvrdi toa mora da se napravi mikroskopsko boenje i ako ima povewke od nekoj broj tocno ne znam na pamet se proglasuva primarna pricina malescesia.Kako i da e sepak treba dobar klinicki pregled difrencijalno dijagnosticki strano telo, bak infekcija,malescesia ili nekoe sugarce bravo koleske sekoja cest ;)

Член од
9 април 2013
Мислења
48
Поени од реакции
2
Malescesia pahidermitis moze4da s enajde i kako normalna mikroflora za da s epotvrdi toa mora da se napravi mikroskopsko boenje i ako ima povewke od nekoj broj tocno ne znam na pamet se proglasuva primarna pricina malescesia.Kako i da e sepak treba dobar klinicki pregled difrencijalno dijagnosticki strano telo, bak infekcija,malescesia ili nekoe sugarce bravo koleske sekoja cest ;)
Се случува. :) Инаку не е наведена и расата на кучето да знаевме барем дали е со кренати или спуштени уши ќе ни ја олесни работата. :)

stanuva zbor za kuce caneo Corso 6 meseci staro.znaci toa ne gi cesa usite ,samo jas zabelezuvam vrtenje na glavata.utre ke go odnesam na veterinar i se nadevam deka ke mi kazat dijagnoza.samo da povtoram toa imase pred 2 nedeli PARAVIROZA i celo vreme bevme so nea i sega mozebi bara vnimanie,neznam sto da kazam,da ne e nekoja posledica od paravirozata,dali e samo infekcija,neznam .jas mislev deka mozebi e samo nekoe vospalenie na usite zatoa sto ja vrti glavata i lae,ama lae samo koga e samo.neznam utre ke ja odnesam na veterinar..inaku jas sum od Prilep ..pozdrav i mnogu mi se dopaga grupava sto na edno mesto ima se za milenici.A da prasam dali mozi da probam so nekoi kapki da i stavam pa da vidam dali ke prestani toa vrtenje..pozdrav :)

Kajgana Shop

На врв Bottom