Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Wow може сешто да и е од васкулитис до уринарна инфекција и камен во бубрег зошто не сте ја однеле на ветеринар досега,крв во урина е многу сериозен симптом а повраќа и и солзат очите најверојатно од болка.И тоа што се чеша се крлежи.
нема крлежи секој ден ја чепкам и неам најдено, оти нали крлеж само на ветеринар и со рака можи да се извај....и таман че се натокмам да ја однесам да моча престанува...сега моментално е добра .......како шо ви кажаф старичка е и почнува да стареј уште појче...
и уште нешто друго сакаф ад ве прашам ...Нега на забите кај куче ?

нема крлежи секој ден ја чепкам и неам најдено, оти нали крлеж само на ветеринар и со рака можи да се извај....и таман че се натокмам да ја однесам да моча преставува...сега моментално е добра .......како шо ви кажаф старичка е и почнува да стареј уште појче...
и уште нешто друго сакаф ад ве прашам ...Нега на забите кај куче ?
Има оние денталните коски што се, ама колку помагаат не знам, постојат и пасти за миење на забите на кучиња, а глодањето на оние големите говедски коски исто така помага..на крај краева,ако има каменец, кај чичко ветеринар, на чистење :)

Има оние денталните коски што се, ама колку помагаат не знам, постојат и пасти за миење на забите на кучиња, а глодањето на оние големите говедски коски исто така помага..на крај краева,ако има каменец, кај чичко ветеринар, на чистење :)
нема бели и се забите , можи малце има на горнио дел , ама многу и смрди здиво :sick:

нема бели и се забите , можи малце има на горнио дел , ама многу и смрди здиво :sick:
Нe мора да значи дека лошиот здив доаѓа од забите, лошиот мирис може да укажува и на некоја патологија во подолните партии на дигестивниот тракт. п.с. дали запчињата и се здрави? Инаку, и воопшто да нема патологија некои кучиња едноставно имаат лош здив. пример е мајка и на Пепа...едноставно dah sta obara sa nogama :D

Нe мора да значи дека лошиот здив доаѓа од забите, лошиот мирис може да укажува и на некоја патологија во подолните партии на дигестивниот тракт. п.с. дали запчињата и се здрави? Инаку, и воопшто да нема патологија некои кучиња едноставно имаат лош здив. пример е мајка и на Пепа...едноставно dah sta obara sa nogama :D
че се легни да нани со мене и че ми се изѕева влице ...пупунец ме прај...шо рече имало паста специјална за заби за кучиња? и ги мијав со колгејт ама ја јадеше

че се легни да нани со мене и че ми се изѕева влице ...пупунец ме прај...шо рече имало паста специјална за заби за кучиња? и ги мијав со колгејт ама ја јадеше
Немој бе со паста за луѓе :D знам како ти е мајка и на Пепа ме обожава, плус она живее за да дели бакнежи, ама мислам дека почнав да ја осеќам на 10м од мене.

Kako da znam deka moeto kuce e spremno za parejne [ zensko kuce] ????

Pobara pomos eden moj drugar i navistina ne mozev da mu odgovoram ...
Ako ima nekoj poiskusen neka pisi :D

Доби менструација кучката?
Ако да,нека почека да и заврши па после тоа ќе се види,потечена и е вулвата,на допир на вулвата таа ја трга опашката,и се мести,а и по тоа што се собираат 100000 кучиња пред двор :D

Ако прв пат добива, ондак не ја парете. Парете ја на втор, или трет пат. Сите прават грешка што ги парат на 7-8 месечна возраст. Кучето е уште малечко. Нема добар инстинкт да се гриѓи за бебињата а и стагнира со растот. Иначе, кога ќе добие, зависи од кучето али најчесто (процентуално зборам) се 7 до 13 ден најплодни. Тогаш ќе приметиш и намалено крварење а и као шо рече Доц Холидеј еден тон кучиња во нејзина близина, зашо тогаш највеќе мириса.

dali mozi nekoj da mi kaze ako kuce ja vrti glavata i da lae,no ne kvici dali mozi da stanuva zbor za bolka vo usite.toa lae samo koga e samo,a koga sme tuka so nego ne lae togas ja vrti glavata .da napomenam kuceto pred 2 nedeli preleza paraviroza.ako znae nekoj nekoi kapki ako e toa da mi pomognete.

dali mozi nekoj da mi kaze ako kuce ja vrti glavata i da lae,no ne kvici dali mozi da stanuva zbor za bolka vo usite.toa lae samo koga e samo,a koga sme tuka so nego ne lae togas ja vrti glavata .da napomenam kuceto pred 2 nedeli preleza paraviroza.ako znae nekoj nekoi kapki ako e toa da mi pomognete.
Kakao mislis ja vrti,ja drzi navednata na edna strana,opisi podobro ili postavi slika :)

Kakao mislis ja vrti,ja drzi navednata na edna strana,opisi podobro ili postavi slika :)
ne ja drzi navednata tuku ja vrti na dvete strani levo desno.veselo e igra,ama na odredeni momenti ja vrti.toa se slucuva eve deneska prv pat.ja dopiram okolu usite ne mi reagira deka ima bolka..vo skolkata nema nekoe crvenilo,no vecerva zabelezav deka okolu usite e potopla.nemozam da ja slikam toa e sekundaren poteg na vrtenje na glavata levo desno.

ne ja drzi navednata tuku ja vrti na dvete strani levo desno.veselo e igra,ama na odredeni momenti ja vrti.toa se slucuva eve deneska prv pat.ja dopiram okolu usite ne mi reagira deka ima bolka..vo skolkata nema nekoe crvenilo,no vecerva zabelezav deka okolu usite e potopla.nemozam da ja slikam toa e sekundaren poteg na vrtenje na glavata levo desno.
mora toa detalno da s evidi da s enapravi otoskopija da se vidi sto ima vo usnite kanali,a mozebi e nesto drugo koe ne mozes da go uocis ke ti preporacam vo poraki kade bi mozela da go odneses na vaterinar. :)

Хммм...интересно.Не мора да значи дека проблемот директно потекнува од ушите.Кучињата кои прават ненадејни движења и ги повторуваат на одреден период многу е веројатно да имаат проблем со нервниот систем.Проблемот може да биде од централно или периферно потекло во мозокот.Ако е периферен проблемот тогаш има веројатности да е проблемот стациониран во средното уво.Би исклучила тумор,мозочен удар или вестибуларна болест затоа што ќе има вртоглавица,проблеми со координација и ќе повраќа често.
Рече дека лае кога е само а кога сте вие тука се смирува но врти со главата.Можно е да му е намален слухот и да не слуша па кога е само го фаќа паника а кога има некој ги чувствува вибрациите и се труди да се координира.Колку време трае ова?

Ај мирисни и ги ушите... ако смрдат има инфекција, ако не смрдат ондак треба да и ги исчистиш. Погоре имам напишано како.
Или пак можеби и тоа што Легија го кажува, нервен систем, ма да чисто сумњам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom