Ветеринарно катче

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Wow може сешто да и е од васкулитис до уринарна инфекција и камен во бубрег зошто не сте ја однеле на ветеринар досега,крв во урина е многу сериозен симптом а повраќа и и солзат очите најверојатно од болка.И тоа што се чеша се крлежи.
нема крлежи секој ден ја чепкам и неам најдено, оти нали крлеж само на ветеринар и со рака можи да се извај....и таман че се натокмам да ја однесам да моча престанува...сега моментално е добра .......како шо ви кажаф старичка е и почнува да стареј уште појче...
и уште нешто друго сакаф ад ве прашам ...Нега на забите кај куче ?

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
нема крлежи секој ден ја чепкам и неам најдено, оти нали крлеж само на ветеринар и со рака можи да се извај....и таман че се натокмам да ја однесам да моча преставува...сега моментално е добра .......како шо ви кажаф старичка е и почнува да стареј уште појче...
и уште нешто друго сакаф ад ве прашам ...Нега на забите кај куче ?
Има оние денталните коски што се, ама колку помагаат не знам, постојат и пасти за миење на забите на кучиња, а глодањето на оние големите говедски коски исто така помага..на крај краева,ако има каменец, кај чичко ветеринар, на чистење :)

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Има оние денталните коски што се, ама колку помагаат не знам, постојат и пасти за миење на забите на кучиња, а глодањето на оние големите говедски коски исто така помага..на крај краева,ако има каменец, кај чичко ветеринар, на чистење :)
нема бели и се забите , можи малце има на горнио дел , ама многу и смрди здиво :sick:

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
нема бели и се забите , можи малце има на горнио дел , ама многу и смрди здиво :sick:
Нe мора да значи дека лошиот здив доаѓа од забите, лошиот мирис може да укажува и на некоја патологија во подолните партии на дигестивниот тракт. п.с. дали запчињата и се здрави? Инаку, и воопшто да нема патологија некои кучиња едноставно имаат лош здив. пример е мајка и на Пепа...едноставно dah sta obara sa nogama :D

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Нe мора да значи дека лошиот здив доаѓа од забите, лошиот мирис може да укажува и на некоја патологија во подолните партии на дигестивниот тракт. п.с. дали запчињата и се здрави? Инаку, и воопшто да нема патологија некои кучиња едноставно имаат лош здив. пример е мајка и на Пепа...едноставно dah sta obara sa nogama :D
че се легни да нани со мене и че ми се изѕева влице ...пупунец ме прај...шо рече имало паста специјална за заби за кучиња? и ги мијав со колгејт ама ја јадеше

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
че се легни да нани со мене и че ми се изѕева влице ...пупунец ме прај...шо рече имало паста специјална за заби за кучиња? и ги мијав со колгејт ама ја јадеше
Немој бе со паста за луѓе :D знам како ти е мајка и на Пепа ме обожава, плус она живее за да дели бакнежи, ама мислам дека почнав да ја осеќам на 10м од мене.

Член од
24 февруари 2013
Мислења
2
Поени од реакции
8
Kako da znam deka moeto kuce e spremno za parejne [ zensko kuce] ????

Pobara pomos eden moj drugar i navistina ne mozev da mu odgovoram ...
Ako ima nekoj poiskusen neka pisi :D

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873

Доби менструација кучката?
Ако да,нека почека да и заврши па после тоа ќе се види,потечена и е вулвата,на допир на вулвата таа ја трга опашката,и се мести,а и по тоа што се собираат 100000 кучиња пред двор :D

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285

Ако прв пат добива, ондак не ја парете. Парете ја на втор, или трет пат. Сите прават грешка што ги парат на 7-8 месечна возраст. Кучето е уште малечко. Нема добар инстинкт да се гриѓи за бебињата а и стагнира со растот. Иначе, кога ќе добие, зависи од кучето али најчесто (процентуално зборам) се 7 до 13 ден најплодни. Тогаш ќе приметиш и намалено крварење а и као шо рече Доц Холидеј еден тон кучиња во нејзина близина, зашо тогаш највеќе мириса.

Член од
9 април 2013
Мислења
48
Поени од реакции
2
dali mozi nekoj da mi kaze ako kuce ja vrti glavata i da lae,no ne kvici dali mozi da stanuva zbor za bolka vo usite.toa lae samo koga e samo,a koga sme tuka so nego ne lae togas ja vrti glavata .da napomenam kuceto pred 2 nedeli preleza paraviroza.ako znae nekoj nekoi kapki ako e toa da mi pomognete.

Член од
26 јуни 2012
Мислења
89
Поени од реакции
57
dali mozi nekoj da mi kaze ako kuce ja vrti glavata i da lae,no ne kvici dali mozi da stanuva zbor za bolka vo usite.toa lae samo koga e samo,a koga sme tuka so nego ne lae togas ja vrti glavata .da napomenam kuceto pred 2 nedeli preleza paraviroza.ako znae nekoj nekoi kapki ako e toa da mi pomognete.
Kakao mislis ja vrti,ja drzi navednata na edna strana,opisi podobro ili postavi slika :)

Член од
9 април 2013
Мислења
48
Поени од реакции
2
Kakao mislis ja vrti,ja drzi navednata na edna strana,opisi podobro ili postavi slika :)
ne ja drzi navednata tuku ja vrti na dvete strani levo desno.veselo e igra,ama na odredeni momenti ja vrti.toa se slucuva eve deneska prv pat.ja dopiram okolu usite ne mi reagira deka ima bolka..vo skolkata nema nekoe crvenilo,no vecerva zabelezav deka okolu usite e potopla.nemozam da ja slikam toa e sekundaren poteg na vrtenje na glavata levo desno.

Член од
26 јуни 2012
Мислења
89
Поени од реакции
57
ne ja drzi navednata tuku ja vrti na dvete strani levo desno.veselo e igra,ama na odredeni momenti ja vrti.toa se slucuva eve deneska prv pat.ja dopiram okolu usite ne mi reagira deka ima bolka..vo skolkata nema nekoe crvenilo,no vecerva zabelezav deka okolu usite e potopla.nemozam da ja slikam toa e sekundaren poteg na vrtenje na glavata levo desno.
mora toa detalno da s evidi da s enapravi otoskopija da se vidi sto ima vo usnite kanali,a mozebi e nesto drugo koe ne mozes da go uocis ke ti preporacam vo poraki kade bi mozela da go odneses na vaterinar. :)

Л

Лигеја

Гостин
Хммм...интересно.Не мора да значи дека проблемот директно потекнува од ушите.Кучињата кои прават ненадејни движења и ги повторуваат на одреден период многу е веројатно да имаат проблем со нервниот систем.Проблемот може да биде од централно или периферно потекло во мозокот.Ако е периферен проблемот тогаш има веројатности да е проблемот стациониран во средното уво.Би исклучила тумор,мозочен удар или вестибуларна болест затоа што ќе има вртоглавица,проблеми со координација и ќе повраќа често.
Рече дека лае кога е само а кога сте вие тука се смирува но врти со главата.Можно е да му е намален слухот и да не слуша па кога е само го фаќа паника а кога има некој ги чувствува вибрациите и се труди да се координира.Колку време трае ова?

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Ај мирисни и ги ушите... ако смрдат има инфекција, ако не смрдат ондак треба да и ги исчистиш. Погоре имам напишано како.
Или пак можеби и тоа што Легија го кажува, нервен систем, ма да чисто сумњам.

Kajgana Shop

На врв Bottom