Opa,dezurni trci lazi is back.Ако не пишеш никаков податок измислуваш, ако пишеш се фалиш. Најди им нзс на луѓево и погоди им.
Company policy e da ne kazuvam kaj i sto rabotam..Haha,ej me nasmea so ova Orkite.
A i ova so tapsanje po ramo,kako u najsvetlite komunistički godini.
Inace kaj rabotis i so rabotis ako ne e tajna?
Абе види... зависта е опасна работа, чуда прави.Несудениов печалбар кој живеел како куче и сакал со средно без јазик да живее на нога во Еу ме прати будно
Zavist? Nekoj pat mesecno zarabotuvam i poveke od ona na lifceto od Leandra,pa sum si vo MK. Cudno mi e kako ovde na forumov se falat, a ednocudo gurbetcii se vrakaat sekoj den so navednati glavi,poveke potrosile nego sto zarabotile i samo dugovi si nakopale. Kolku samo ima takvi sto gi ispozaklaa gore bez plati po nekolku meseci.... Eheee...Абе види... зависта е опасна работа, чуда прави.
такви јас во Австралија непознавам? ова некој европски феномен или пак си правиш филм?Zavist? Nekoj pat mesecno zarabotuvam i poveke od ona na lifceto od Leandra,pa sum si vo MK. Cudno mi e kako ovde na forumov se falat, a ednocudo gurbetcii se vrakaat sekoj den so navednati glavi,poveke potrosile nego sto zarabotile i samo dugovi si nakopale. Kolku samo ima takvi sto gi ispozaklaa gore bez plati po nekolku meseci.... Eheee...
Ima li nekoj link za onie rabotnicite od Kočani što rabotea vo Germanija i pola godina skapan dinar ne zemale? 30 tina duši bea. Vo nova makedonija imaše statija ako ne se lažam,da pročita kolegava.такви јас во Австралија непознавам? ова некој европски феномен или пак си правиш филм?
Не мислам дека е завист, мислам дека не си ја сфаќа позицијата од која трга и се споредува со нас притоа мислејќи дека ги има истите карактеристики и можности. Збори за профили градежници, бравари, заварувачи кои се мета на превари. И неможе да не сфати крај на муабетот, он бил видел и се вратил со неговиот профил.Абе види... зависта е опасна работа, чуда прави.
не ме сфаќај грешно ти верувам, стварно ме интересира повеќе од аспект АУС - Европа. Овде такви глупости нема, еве вчера отупуштија 500 луге од Холден (команија слична на Форд, за коли) и на сите ќе им исплатат пари зависно од стажот, мислам 2 месечни плати за секоја година што работеле, нешто такво збореа на радиоIma li nekoj link za onie rabotnicite od Kočani što rabotea vo Germanija i pola godina skapan dinar ne zemale? 30 tina duši bea. Vo nova makedonija imaše statija ako ne se lažam,da pročita kolegava.
Znaci uste ne slušnav kade kako i kolku. Na tebe se pridruzi i subzero. Samo rekla kazala. Priznavam samo fakti.Не мислам дека е завист, мислам дека не си ја сфаќа позицијата од која трга и се споредува со нас притоа мислејќи дека ги има истите карактеристики и можности. Збори за профили градежници, бравари, заварувачи кои се мета на превари. И неможе да не сфати крај на муабетот, он бил видел и се вратил со неговиот профил.
Прилично нов феномен е (2-3 години нов), не е филм.такви јас во Австралија непознавам? ова некој европски феномен или пак си правиш филм?
А ако сакаш да убедуваш дека во АУС, се сите поштени и добро платени се лажеш имам другари што се бизнисмени и тие вртат како знаат, а последната недела беа контролирани Нафтени платформи кои запослуваат Филипинци за 3& на час, секако Филипинците се од друга планета, а Асу само ги користи како црна сила, а Виетнамците кои 20 години, живееја на лотките во портот, а фармите кои запослуваат работници и им плакаат 1000& на месец, тоа не се факти тукуива вистина.не ме сфаќај грешно ти верувам, стварно ме интересира повеќе од аспект АУС - Европа. Овде такви глупости нема, еве вчера отупуштија 500 луге од Холден (команија слична на Форд, за коли) и на сите ќе им исплатат пари зависно од стажот, мислам 2 месечни плати за секоја година што работеле, нешто такво збореа на радио
немој бе те моламА ако сакаш да убедуваш дека во АУС, се сите поштени и добро платени се лажеш имам другари што се бизнисмени и тие вртат како знаат, а последната недела беа контролирани Нафтени платформи кои запослуваат Филипинци за 3& на час, секако Филипинците се од друга планета, а Асу само ги користи како црна сила, а Виетнамците кои 20 години, живееја на лотките во портот, а фармите кои запослуваат работници и им плакаат 1000& на месец, тоа не се факти тукуива вистина.
Kakvi fakti sakas...? Ti kazav ne rabotam u mesara pa ti ja kazam kako se vika... Company confidentiality policy agreement imam ...u prevod ne laj kaj rabotis i sto rabotis...ne te razbiram so drugo sakas...slika od nedelen cek li sto..?Znaci uste ne slušnav kade kako i kolku. Na tebe se pridruzi i subzero. Samo rekla kazala. Priznavam samo fakti.
btw gore bas najveke rabotnici se tražat,rabotnite mesta od tipot ukrasen fikus po kancelariite ako i uopste može veke da se najde nesto takvo se rezervirani za avtohtonite domakini. Ne gledam bas nekade diplomirani klativratovci da tražat. Za uvoznite crnci samo rabota sto domakinite nejkat ni da pomislat da ja rabotat. Toa e.