Се каете ли што сте се иселиле од Македонија?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Несудениов печалбар кој живеел како куче и сакал со средно без јазик да живее на нога во Еу ме прати будно :D

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.861
Поени од реакции
4.805
Haha,ej me nasmea so ova Orkite. :D
A i ova so tapsanje po ramo,kako u najsvetlite komunistički godini.
:D
Inace kaj rabotis i so rabotis ako ne e tajna?
Company policy e da ne kazuvam kaj i sto rabotam..:P
Ako imas zelba I malku sreka mozes da zivees lagoden zivot (sporeden so zivotot u MK). Za med i mleko da protece treba da go najdes prvin ventilot ....se razbirame neli !!!

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Несудениов печалбар кој живеел како куче и сакал со средно без јазик да живее на нога во Еу ме прати будно :D
Абе види... зависта е опасна работа, чуда прави.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Zavist? Nekoj pat mesecno zarabotuvam i poveke od ona na lifceto od Leandra,pa sum si vo MK. Cudno mi e kako ovde na forumov se falat, a ednocudo gurbetcii se vrakaat sekoj den so navednati glavi,poveke potrosile nego sto zarabotile i samo dugovi si nakopale. Kolku samo ima takvi sto gi ispozaklaa gore bez plati po nekolku meseci.... Eheee...
Koga odam nekojpat nagore so avtobus ima sto da slusnes. Tragedii.

F

FARANG

Гостин
Zavist? Nekoj pat mesecno zarabotuvam i poveke od ona na lifceto od Leandra,pa sum si vo MK. Cudno mi e kako ovde na forumov se falat, a ednocudo gurbetcii se vrakaat sekoj den so navednati glavi,poveke potrosile nego sto zarabotile i samo dugovi si nakopale. Kolku samo ima takvi sto gi ispozaklaa gore bez plati po nekolku meseci.... Eheee...
такви јас во Австралија непознавам? ова некој европски феномен или пак си правиш филм?

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
такви јас во Австралија непознавам? ова некој европски феномен или пак си правиш филм?
Ima li nekoj link za onie rabotnicite od Kočani što rabotea vo Germanija i pola godina skapan dinar ne zemale? 30 tina duši bea. Vo nova makedonija imaše statija ako ne se lažam,da pročita kolegava.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не мислам дека е завист, мислам дека не си ја сфаќа позицијата од која трга и се споредува со нас притоа мислејќи дека ги има истите карактеристики и можности. Збори за профили градежници, бравари, заварувачи кои се мета на превари. И неможе да не сфати крај на муабетот, он бил видел и се вратил со неговиот профил.

F

FARANG

Гостин
Ima li nekoj link za onie rabotnicite od Kočani što rabotea vo Germanija i pola godina skapan dinar ne zemale? 30 tina duši bea. Vo nova makedonija imaše statija ako ne se lažam,da pročita kolegava.
не ме сфаќај грешно ти верувам, стварно ме интересира повеќе од аспект АУС - Европа. Овде такви глупости нема, еве вчера отупуштија 500 луге од Холден (команија слична на Форд, за коли) и на сите ќе им исплатат пари зависно од стажот, мислам 2 месечни плати за секоја година што работеле, нешто такво збореа на радио

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Не мислам дека е завист, мислам дека не си ја сфаќа позицијата од која трга и се споредува со нас притоа мислејќи дека ги има истите карактеристики и можности. Збори за профили градежници, бравари, заварувачи кои се мета на превари. И неможе да не сфати крај на муабетот, он бил видел и се вратил со неговиот профил.
Znaci uste ne slušnav kade kako i kolku. Na tebe se pridruzi i subzero. Samo rekla kazala. Priznavam samo fakti.
btw gore bas najveke rabotnici se tražat,rabotnite mesta od tipot ukrasen fikus po kancelariite ako i uopste može veke da se najde nesto takvo se rezervirani za avtohtonite domakini. Ne gledam bas nekade diplomirani klativratovci da tražat. Za uvoznite crnci samo rabota sto domakinite nejkat ni da pomislat da ja rabotat. Toa e.

С

Спасе супата

Гостин
Реално кажано. Зависи за која земја правиме муабет. На некои места каде до вчера било ок, денес е како што опиша Валволин. Значи дури ни програмери не наоѓаат работа, а за друго да не правиме муабет. Каснење и неплаќање плата постои.
Затоа добро информирајте се за да нема каење.
--- надополнето: 9 април 2013 во 17:45 ---
Прилично нов феномен е (2-3 години нов), не е филм.

Член од
27 март 2013
Мислења
43
Поени од реакции
13
не ме сфаќај грешно ти верувам, стварно ме интересира повеќе од аспект АУС - Европа. Овде такви глупости нема, еве вчера отупуштија 500 луге од Холден (команија слична на Форд, за коли) и на сите ќе им исплатат пари зависно од стажот, мислам 2 месечни плати за секоја година што работеле, нешто такво збореа на радио
А ако сакаш да убедуваш дека во АУС, се сите поштени и добро платени се лажеш имам другари што се бизнисмени и тие вртат како знаат, а последната недела беа контролирани Нафтени платформи кои запослуваат Филипинци за 3& на час, секако Филипинците се од друга планета, а Асу само ги користи како црна сила, а Виетнамците кои 20 години, живееја на лотките во портот, а фармите кои запослуваат работници и им плакаат 1000& на месец, тоа не се факти тукуива вистина.

F

FARANG

Гостин
А ако сакаш да убедуваш дека во АУС, се сите поштени и добро платени се лажеш имам другари што се бизнисмени и тие вртат како знаат, а последната недела беа контролирани Нафтени платформи кои запослуваат Филипинци за 3& на час, секако Филипинците се од друга планета, а Асу само ги користи како црна сила, а Виетнамците кои 20 години, живееја на лотките во портот, а фармите кои запослуваат работници и им плакаат 1000& на месец, тоа не се факти тукуива вистина.
немој бе те молам :pos:

ти знаеш ли што се треба да поминеш за да дојдеш до работа на нафтена платформа? ај тоа ама знаеш ли дека тие углавно не се на територија на АУС и ко такви незнам зошто би ги рачунал за АУС а не за интернационални работни места. Знаеш ли колку/каков е стандарот на филипининте и во однос на тоа колку се они „слабо“ платени?

Лотки на портот? :eek: WTF да не си измешал со малезија? Тука на пристаниште и околината имаме згради и просечен стан е негде окулу 1 мил долари. Нит има нит имало лотки за живеење.

За фармите у право си... со дури 6% невработеност мора да се снаогаат кутрите... Затоа туристи, бекпекарс, падобранци кој цела год живеат на друго место а во аус доагаат да направат пари 3-4 месеци ги работат тие работи. Дел се илегалци, дел ги мрзи или не се во можност да бараат работа. Условите? Па се им е платено, јадење, пиење, спиење и те плаќаат од наполнет сандак. Има некој што полнат по 2-3 на саат и зимаат пара ко инжинер има и такви што полнат 1 сандак дневно па и тие 1000 што ги кажуваш им се многу

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.861
Поени од реакции
4.805
Znaci uste ne slušnav kade kako i kolku. Na tebe se pridruzi i subzero. Samo rekla kazala. Priznavam samo fakti.
btw gore bas najveke rabotnici se tražat,rabotnite mesta od tipot ukrasen fikus po kancelariite ako i uopste može veke da se najde nesto takvo se rezervirani za avtohtonite domakini. Ne gledam bas nekade diplomirani klativratovci da tražat. Za uvoznite crnci samo rabota sto domakinite nejkat ni da pomislat da ja rabotat. Toa e.
Kakvi fakti sakas...? Ti kazav ne rabotam u mesara pa ti ja kazam kako se vika... Company confidentiality policy agreement imam ...u prevod ne laj kaj rabotis i sto rabotis...ne te razbiram so drugo sakas...slika od nedelen cek li sto..?

Kajgana Shop

На врв Bottom