Се каете ли што сте се иселиле од Македонија?

Член од
27 март 2013
Мислења
43
Поени од реакции
13
Ако тебе не ти е добро у странство,оти па ти не се вратиш у Македонија.Ете врати се и купи си овци и крави и напрај си бизнис.Незнам шо уопште седиш уште у странство и им бришиш лајна на капиталистите.
Не им ги бришам лајната на капиталистите, туку тие ги бришаат моите.
А тоа што го работам би можел да го работам и ви МК.
А за овци ништо не е чудно сум чуваловци и кози и крави, сега чувам пчели, не за тоа што немам друга работа туку затоа што сум ШОП, и селанец.
Зборот ми етој ако сакаш да заработиш тогаш можеш да заработиш и во МК, 1 јагне просек е 50е + 50е од сирење од 1 овца, = 100е х 100 овци = 10 000 е Сам газда директор, бизнисмен, Таа математика е многу едноставна и за тоа такви филозофи како ние не можат да ја разберат.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ни за избори затоа што не сум партиски полтрон,и не чекам ни партија ни државата да ми најде работа,тоа е едноставно ствар на способност.За тој што е вреден и сака да работи работа има секогаш и сегде,за останатите и таму кај што ќе отидат е малце.Проблемот во Македонија не е тоа што нема работа и е сиромаштија туку што народот овде е сиромашен ама во главата.Денешната младина е БАРАМ РАБОТА АМА МОЛИМ БОГА ДА НЕ ЈА НАЈДЕМ.И така ќе се излежава неколку години на терет на родителите ама затоа ќе се пијанчи секоја сабота и петок по дискотеки,кафани и кафичи и кога ќе го потера кризата крива му државата зошто има 2 милиони жители со тоа и слаба економија и не му нашла работа.

Немој друже ти се молам...
Незнам што ви е на сите моментот со кафичите полни ова она.Па дојди бре во Британија да видиш што е полни пабови, пијанчење секој Петок и Сабота како да нема утре, па ќе споредуваме, аман.
Јас за мене можам да ти кажам, во МКД ја работев истата работа што ја работам тука во УК и разликата во плата и квалитетот на живот е невкусно да правам споредба.
Во МКД не бев способен или нешто друго е во прашање?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Незнам што ви е на сите моментот со кафичите полни ова она.Па дојди бре во Британија да видиш што е полни пабови, пијанчење секој Петок и Сабота како да нема утре, па ќе споредуваме, аман.
Јас за мене можам да ти кажам, во МКД ја работев истата работа што ја работам тука во УК и разликата во плата и квалитетот на живот е невкусно да правам споредба.
Види.. не реков јас дека во Македонија се живее убаво.Ти што спомна пијанчење,прочитај убаво што напишав во врска со тоа.Овде се пијанчат а се сиромашни,а во Британија се пијанчат ама може да си го дозволат тоа за утредента кога ќе се разбудат да не кажат БРИТАНИЈА Е СРАЊЕ ОД ДРЖАВА,КРИВА Е ШТО НЕ МИ НАШЛА РАБОТА И СУМ НЕВРАБОТЕН.Ете јас ова го слушам овде.Квалитетот на живот во државите никаде не е ист,а ако сакам да не живеам во Македонија немора воошто да ја обвиним државата зошто има слаба економија и се знаеме на прсти бидејќи сме малце,комотно ете мене лично не ми годи водата што ја пијам во мојот град и може да се иселам да отидам во Лондон да речам ТАМУ ПИЈАТ ПОУБАВА И ТОЛКУ...

Член од
27 март 2013
Мислења
43
Поени од реакции
13
Абе да ти е??м УК таму сите се ненормални каде имаш брити таму се само Пакистанци, а тие што пијат пијат само петок сабота. Си се фатил за голема краставица, оти работиш таму, аколку треба да работиш за да купиш стан во УК, 200 000 & 200 месеци без да јадеш и да пијеш.
Е колкави СЕЉАЦИ се раѓат во таа убава Македонија.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Барем не ги тепаат по автобуси таму, кога ќе викнат полиција одма иде, кога ќе појдат на доктор не им вика докторот немаме материјали, не ги кршат колите ради распукани улици, не чекаат со месеци за еден ебан документ итн итн.
Зошто ми беше избришан постов? Да не кажав нешто погрешно?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Види.. не реков јас дека во Македонија се живее убаво.Ти што спомна пијанчење,прочитај убаво што напишав во врска со тоа.Овде се пијанчат а се сиромашни,а во Британија се пијанчат ама може да си го дозволат тоа за утредента кога ќе се разбудат да не кажат БРИТАНИЈА Е СРАЊЕ ОД ДРЖАВА,КРИВА Е ШТО НЕ МИ НАШЛА РАБОТА И СУМ НЕВРАБОТЕН.Ете јас ова го слушам овде.Квалитетот на живот во државите никаде не е ист,а ако сакам да не живеам во Македонија немора воошто да ја обвиним државата зошто има слаба економија и се знаеме на прсти бидејќи сме малце,комотно ете мене лично не ми годи водата што ја пијам во мојот град и може да се иселам да отидам во Лондон да речам ТАМУ ПИЈАТ ПОУБАВА И ТОЛКУ...
А кого треба да обвинеш за состојбата во државата???
--- надополнето: 7 април 2013 во 18:05 ---
Абе да ти е??м УК таму сите се ненормални каде имаш брити таму се само Пакистанци, а тие што пијат пијат само петок сабота. Си се фатил за голема краставица, оти работиш таму, аколку треба да работиш за да купиш стан во УК, 200 000 & 200 месеци без да јадеш и да пијеш.
Е колкави СЕЉАЦИ се раѓат во таа убава Македонија.
Петок, Сабота, Недела пијат преку ден, Понеделник после фудбал, Среда после ЛШ, па пак викенд и така натака.
А во МКД колку треба за стан со плата од 400е? Ај ти како паметен граѓанин, направи математика.

С

Спасе супата

Гостин
Појако е да си гастербајтер. Можеш на пример да си купиш црвено беемве кабриолет со вуфер и кога ќе се вратиш на лето на глас да опалиш турбо фолк или нешто народно да трешти. Да пукнат душманите.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
--- надополнето: 7 април 2013 во 18:05 ---

Петок, Сабота, Недела пијат преку ден, Понеделник после фудбал, Среда после ЛШ, па пак викенд и така натака.
А во МКД колку треба за стан со плата од 400е? Ај ти како паметен граѓанин, направи математика.
Политичарите во секој случај затоа што ја испокрадоја цела држава,ама исто толку е крив и народот,нас Македонците што и да не прашаш некое прашање поврзано со национален интерес ќе ти каже ГАЈЛЕ МИ Е.Плус кога не сме се избориле да бидеме поголема држава место 2 да имаме повеќе милиони жители тоа е... со толку жители толкава економија.Велика Британија има колку ? 70 милиони ? само данокот што го зема колкав е... па затоа имаат голем животен стандард,една од појаките европски и светски економии,војуваат по светов...

Член од
27 март 2013
Мислења
43
Поени од реакции
13
Самите себеси треба да се обвинуваме сега имаме најнизок данок 10% еј луѓе.
Англичаните и Германците го ограбија целиот свет од таму се нивните пари, Швајцарија заплени 16 милијарди долари Еврејски пари од втор, светска војна и ги јавија дури во 2005 год, мислам, а МК е држава од 5 години да не ги броиме диктатурите на Црвенкоски, и сакаме веднаш да станеме супер сила.
Баш во УК, и Германија, има највеќе искрадени икони од Македонија. Да не ги броиме тие од последните години од западна Македонија кои се во УСА сигурно.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Знам Captain Obvious, го вратив за да се самоцитирам.
И јас понекогаш така ама со говорна комуникација, една мисла два пати ја повторувам едно по друго :icon_lol:.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Англичаните и Германците го ограбија целиот свет од таму се нивните пари, Швајцарија заплени 16 милијарди долари Еврејски пари од втор, светска војна и ги јавија дури во 2005 год, мислам, а МК е држава од 5 години да не ги броиме диктатурите на Црвенкоски, и сакаме веднаш да станеме супер сила.
Баш во УК, и Германија, има највеќе искрадени икони од Македонија. Да не ги броиме тие од последните години од западна Македонија кои се во УСА сигурно.
Не ми одговори.Како се купува стан со плата од 400евра? Бизнис план, молам.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
апсолутно се сложувам :)

Член од
27 март 2013
Мислења
43
Поени од реакции
13
Појако е да си гастербајтер. Можеш на пример да си купиш црвено беемве кабриолет со вуфер и кога ќе се вратиш на лето на глас да опалиш турбо фолк или нешто народно да трешти. Да пукнат душманите.
Лелеееееееее, ти си најголем СЕЉАК од сите нас.
--- надополнето: 7 април 2013 во 18:14 ---
Не ми одговори.Како се купува стан со плата од 400евра? Бизнис план, молам.
На кредит исто како и во ЦЕЛ СВЕТ, а како купуваш во твојата УК и Кенгуруландија и Канада и УСА, секаде се купува на кредит.

Kajgana Shop

На врв Bottom