Цело време пробувам тоа да кажам..Тоа што Турците, Србите, Бугарите не успееја да го направат до 1946 т.е да не асимилираат, уништат или едноставно да не снема од тука, успееавме самите ние да си го направиме за неполни 20 години, да се иселиме
Знам дека е некултурно да се умешам во разговор ама ипак морам.Ахам,а не те гризе ли совеста дека вие што ја напуштате Македонија за цел живот сте го оставиле својот народ и својата држава на милост и немилост на други на сметка на ЛУКСУЗЕН ЖИВОТ ?
Сум бил во Италија и Словенија,и да точно е поубаво е и за живеење а и финансиски многу повеќе се заработува.Ама тоа не е причина дека треба масовно да се селиме од нашата држава,ако идеме по таа логика зошто тогаш според тебе има потреба да постои Македонија ?и не само Македонија,ете и грција,србија,бугарија,абланија,хрватска и други останати држави кога кај нив се живее исто како кај нас баш исто и финансиски и општо на политички и етнички план ?Знам дека е некултурно да се умешам во разговор ама ипак морам.
Си правел муабет (или подобро познаваш некој лично) што се иселил од Македонија? -Ама да направиш здрав муабет?
Си ги посетил овие поблиските земији ака Западот-Германија, Швајцарија, Франција, Италија (таму кај што одат најмногу во европскиве) за да споредуваш и тврдиш дека било слично како тука и само парите била разликата?
А која перспектива ти ја нуди Македонија со завршен било кој факултет? Да, убаво ти пишаа претходно дека со 200 евра фамилија не се рани, за да ја прехраниш ти требаат пари а не патриотизам.
А чекај бе, во кој момент си се осетил ти битен за државата и дека истата таа се погрижила за тебе? (Освен последниов месец #Избори).
Одговори ми па ке продолжиме.
Како не е причина да се иселиш од Македонија кога не можеш нормален живот да си дозволиш а камоли некој поголем луксуз како на пример Мерцедес, одмор секоја година, брендирана облека итн итн?Сум бил во Италија и Словенија,и да точно е поубаво е и за живеење а и финансиски многу повеќе се заработува.Ама тоа не е причина дека треба масовно да се селиме од нашата држава,ако идеме по таа логика зошто тогаш според тебе има потреба да постои Македонија ?и не само Македонија,ете и грција,србија,бугарија,абланија,хрватска и други останати држави кога кај нив се живее исто како кај нас баш исто и финансиски и општо на политички и етнички план ?
Во странство лајна на капиталисти, тука газови на политичари-Да живее патриотизмот! Газовите се Мејд ин Маседониа оф корс.Да ти ги ДУПАМ, и Канда, и Нов Зеланд и АВСТРАЛИЈА и УСА, И цела Европа, и сите и секаде,
Од 1988 сум излегол од Македонија и се КАЈАМ секој ден и секоја ноќ, не чекајте државата и политичарите да ви дадат работа и пари, сами почнете со малку помалку да ја разрабоѕтувате математиката.
Да ти ги мочам парите у странство и живот да ти го мочам кога, одите да бидете СЛУГИ на мрзите и АРАМОЛЕБЦИТЕ.
пОГЛЕДНИ ГИ СТАТИСТИКИТ ЗА АВСТРАЛИЈА САМО 5% ОД МАКЕДОНЦИТЕ ТАМУ ИМААТ завршено факултет.
И 5% имаат свој бизнис, ако одите во странство само да им ги бришате лајната на капиталистите седете во МК и купете си овци или крави и ете ви бизнис.
Ебати бизнисмените ваши и матични бројове и поштенски маркици и машини за лижење капиталистички газови.
Син ми има 2 години и го учам да збори македонски да зависи се од мене утре би се вратил, во странство само ум се печали ништо друго.
Патриоти!!!!
Е сеа ако сакаме само да ја кривиме реалноста. Имам пријатели во сите овие држави што ги набројав и гола сиромаштија се, народот им е ист како и нашиот, да не објаснувам сега овде што и како...околу 100,200 евра е просечната плата.Како не е причина да се иселиш од Македонија кога не можеш нормален живот да си дозволиш а камоли некој поголем луксуз како на пример Мерцедес, одмор секоја година, брендирана облека итн итн?
Од државите што ги спомни најблиску ни е само Албанија, мада и тие веке не поминаа. Ми споредуваш Хрватска, Србија и Грција со Македонија? Јаооо
Колку е просечна плата во Македонија си запознаен?
Ако тебе не ти е добро у странство,оти па ти не се вратиш у Македонија.Ете врати се и купи си овци и крави и напрај си бизнис.Незнам шо уопште седиш уште у странство и им бришиш лајна на капиталистите.Да ти ги ДУПАМ, и Канда, и Нов Зеланд и АВСТРАЛИЈА и УСА, И цела Европа, и сите и секаде,
Од 1988 сум излегол од Македонија и се КАЈАМ секој ден и секоја ноќ, не чекајте државата и политичарите да ви дадат работа и пари, сами почнете со малку помалку да ја разрабоѕтувате математиката.
Да ти ги мочам парите у странство и живот да ти го мочам кога, одите да бидете СЛУГИ на мрзите и АРАМОЛЕБЦИТЕ.
пОГЛЕДНИ ГИ СТАТИСТИКИТ ЗА АВСТРАЛИЈА САМО 5% ОД МАКЕДОНЦИТЕ ТАМУ ИМААТ завршено факултет.
И 5% имаат свој бизнис, ако одите во странство само да им ги бришате лајната на капиталистите седете во МК и купете си овци или крави и ете ви бизнис.
Ебати бизнисмените ваши и матични бројове и поштенски маркици и машини за лижење капиталистички газови.
Син ми има 2 години и го учам да збори македонски да зависи се од мене утре би се вратил, во странство само ум се печали ништо друго.
Патриоти!!!!
8000 денари просечна плата во РМ. - Толку.Е сеа ако сакаме само да ја кривиме реалноста... имам пријатели во сите овие држави што ги набројав и гола сиромаштија се,народот им е ист како и нашиот,да не објаснувам сега овде што и како... околу 100,200 евра е просечната плата.
Дури ни за избори?Ни за избори затоа што не сум партиски полтрон,и не чекам ни партија ни државата да ми најде работа,тоа е едноставно ствар на способност.За тој што е вреден и сака да работи,за останатите и таму кај што ќе отидат е малце.
Да, зошто да не?Дури ни за избори?
И покрај се, во тебе се буди некаков патриотизам а?
Браво за тебе.