Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Epic!
Ако толку многу си загрижен за еволуцијата на човештвото, обиди се да делуваш онаму каде навистина е проблемот: многудетни семејства издржувани од социјална помош, во понижувачки материјални, интелектуални и емоционални услови. Тоа се фабрики за произведување на лица со ниски интелектуални и емоционални капацитети, идни криминалци од секаков вид.

Само дете израснато со родители / луѓе кои го сакаат, поддржуваат, пружаат сигурност, го образуваат и мотивираат, може да израсне во правилно развиена личност кое ќе допринесува за ова општество и ќе подигне нова генереција поколенија со вистински човечки вредности. Такво дете може да биде израснато од баба, дедо, самохран татко, самохрана мајка, мајка и татко, мајка и мајка, татко и татко... небитно. Ако било кој од нив му ги пружи елементите наброени погоре, детето скоро без исклучок ќе порасне во зрел и стабилен човек. Што не е случај со вакви примери, особено изразени кај Ромите кај нас, Албанците и некои нации, како индиската, која брои скоро 1/5 од светската популација.

Иначе, не знам која е документарката што ја опишуваш у твојот пост... Ама е чиста Утопија.
Расипништвото се дешава во оние земји каде нема ресурси а популацијата расте прогресивно, а не онаму каде природниот прираст е мал, а има изобилие на ресурси. Овие вторите се иднината на човештвото, зошто природно се мисли на тоа дека и идните генерации треба да живеат на оваа планета и да користат ресурси од тука. Не од Јупитер или Алфа Кентаури, да не се лажеме.
Башка да потсетам, во 1900 година сме биле милијарда и 200 милиони, така нешто. За само 100 години сме стигнале до над 7 милијарди, што никако не може да биде на арно. Да не зборам за милијардата гладни, нафтата за уште неколку декади, недостатокот на вода...

Геј-луѓето имаат право на брак и семејство, затоа што само исполнет човек може со целиот свој капацитет да допринесува за развојот на ова општество. Правото на среќа не може и не смее никој на никого да му го одзема или ограничува.
...
Повеќе детали неможам да откријам.
Ама разбира се.

:pos:

Геј-луѓето имаат право на брак и семејство, затоа што само исполнет човек може со целиот свој капацитет да допринесува за развојот на ова општество. Правото на среќа не може и не смее никој на никого да му го одзема или ограничува.
Ама разбира се.
Пред неколку години имаше напис во дневен печат, 16 годишна девојка замина да живее со 40 годишен маж. Полицијата со сила ја врати дома а мажот доби затворска казна. Иако девојката изјави дека го сака и сака да живее со него.
Поентата ми е дека во ова земја има 2 јавно произнесени геја (еден маж и една жена) и неколку анонимни. Не вреди чоек да се замара за 5-6 души кои сакат поинаков секс од природниот. Има мнооогу повеќе несреќни љубови со млади чупиња, со повеќе жени со блиски роднини со домашни миленици. Зошто да не се реши се комплет како Љубов. Значи да се укинат сите ограничувања и за возраст и за број на партнери и за степен на сродство и за припадност на животински вид. Да ги направиме сите среќни а не само неколку геја. Единствен услов е да нема меѓусебно насилие и повредувања. А се остаанато да се укуини. Со тоа ќе станеме најпродуктивна и најсреќна нација на светот, за 10 години ќе бидеме одма зад Тајван по развој а пред скандинавски земји по опуштеност и задоволства. Зошто само неколку геја да го кочат напредокот и успехот на Македонија??

Хомосексуалците замараат. Никој од нас нормалните не оди со беџеви или маици или транспаренти “ЈАС КЛЕЦКАМ ЖЕНИ, ЈАС СУМ ХЕТЕРОСЕКСУАЛЕЦ“. Гејојте се расфрлаат насекаде за своја СЕКСуална орјентација. Сакаат да се збора за тоа да се пишува да се парадира. И таму каде ги имаат сите свои права - пак си прават паради пак мафтаат со транспаренти со знамиња со ознаки сакаат сите да знат каков секс тие упразнуваат. За нив сексот не е некоја интимна работа, тие тоа сакаат сите да го знат сите да научат дека се гејови.
Претерувате.
Летчо, пола од твојте постови на форумов се за твоите права да имаш повеќе жени и да клецкаш 13 годишни чупиња. Дај не заебавај.

Летчо, пола од твојте постови на форумов се за твоите права да имаш повеќе жени и да клецкаш 13 годишни чупиња. Дај не заебавај.
А зошто јас да не бидам среќен? оти да бидам дискриминиран... А и една ротвајлерка в комшии така весело лаи ко ќе ме види....

Пред неколку години имаше напис во дневен печат, 16 годишна девојка замина да живее со 40 годишен маж. Полицијата со сила ја врати дома а мажот доби затворска казна. Иако девојката изјави дека го сака и сака да живее со него.
Македонското законодавство не дозволува вонбрачен живот со лице помало од 16.
--- надополнето: 7 април 2013 во 12:50 ---
А зошто јас да не бидам среќен? оти да бидам дискриминиран... А и една ротвајлерка в комшии така весело лаи ко ќе ме види....
Па ако тоа те прави среќен, барај си ги своите права бе Лет. Друго е колку ќе имаш поддршка од останатите.
ЛГБТ популацијата има бааѓи повеќе поддршка за нивните барања.

Јас не зборам за донесување закон кој не е донесен. Едноставно, има закон за семејство кој е тука валиден и важи. Е сега јас како геј сакам да бидам во можност да го остварам своето Човеково право да бидам со кој сакам и воедно да го остварам правото да оформам заедница.
Од друга страна никаде во законот за семејство не пишува дека ти не можеш да бидеш со 14-16 год. девојче доколку истото се изјасни дека сака да биде со тебе, добие дозвола од родителите.
За да ти се скрасиш со ротваљерката од комшиите, почни од почеток, најди 5-6 луѓе кои ја сакаат твојата среќа, оформи лоби група, збирај потписи, пишувај на форуми, смени го законот...

Со среќа и кани на свадба!

Хомосексуалците замараат. Никој од нас нормалните не оди со беџеви или маици или транспаренти “ЈАС КЛЕЦКАМ ЖЕНИ, ЈАС СУМ ХЕТЕРОСЕКСУАЛЕЦ“. Гејојте се расфрлаат насекаде за своја СЕКСуална орјентација. Сакаат да се збора за тоа да се пишува да се парадира. И таму каде ги имаат сите свои права - пак си прават паради пак мафтаат со транспаренти со знамиња со ознаки сакаат сите да знат каков секс тие упразнуваат. За нив сексот не е некоја интимна работа, тие тоа сакаат сите да го знат сите да научат дека се гејови.
Претерувате.
Иако сум за Хомо бракови,сепак со ова овде се согласувам со тебе.Иам јас геј другар шо има профил лажен и вели само за секс се зборувало и такви слични работи,па и на брат ми не му дозволувам јас,често пати чепкам по комп да видам да не има неш такво.

Инаку,конкретно за претходните коментари,мислам од некои членови шо пишуваат глеам дека навистина сме биле многу уназадени.Ахх...па макар тие шо глеате пример Велики брат,видете каков претставник имаат пратено ЛГБТ,дека е најчесен и најкомуникативен и најстабилен од сите таму.....

.Ахх...па макар тие шо глеате пример Велики брат,видете каков претставник имаат пратено ЛГБТ,дека е најчесен и најкомуникативен и најстабилен од сите таму.....

Како мислиш пратено го имаат? :confused: Да не се праќаат сега по основа на некаква припадност сега таму? И ВМРО да не има пратено некој на шоуво?
Инаку со самото тоа што е учесник во такво шоу ги губи сите вредности како личност, барем според мене.

Еве неколку причини против геј бракови...

геј мериџ.jpg

Иако сум за Хомо бракови,сепак со ова овде се согласувам со тебе.Иам јас геј другар шо има профил лажен и вели само за секс се зборувало и такви слични работи,па и на брат ми не му дозволувам јас,често пати чепкам по комп да видам да не има неш такво.

Инаку,конкретно за претходните коментари,мислам од некои членови шо пишуваат глеам дека навистина сме биле многу уназадени.Ахх...па макар тие шо глеате пример Велики брат,видете каков претставник имаат пратено ЛГБТ,дека е најчесен и најкомуникативен и најстабилен од сите таму.....

WOW!
Да не имаш инфо другиве од кој се пуштени?

WOW!
Да не имаш инфо другиве од кој се пуштени?
Човекот кажа дека е претставник на ЛГБТ и дека сака да влезе за да докаже дека геј популацијата не се толку расипници како што мисли народот.Нормално дека сигурно пред тоа се консулитрал оти е јак активист и познат во ЛГБТ на Балканот.затоа е и во ВИП велики брат.Да не ја имал подршката на лгбт сигурно не би влегол.Немој сеа тука да ми се клештиш реално погледни.

Инаку Windfucker,овие статии кога се пишувани и каде?? Чекај да погодам ....1903,негде в некое село в Америка .Во ред е ,тоа е твое мислење и нема право никој да ти се противи.Со тек на време ќе видиш дали ќе го смениш или не

Epic!
Ако толку многу си загрижен за еволуцијата на човештвото, обиди се да делуваш онаму каде навистина е проблемот: многудетни семејства издржувани од социјална помош, во понижувачки материјални, интелектуални и емоционални услови. Тоа се фабрики за произведување на лица со ниски интелектуални и емоционални капацитети, идни криминалци од секаков вид.

Od buv sokol i obratno.

nejse barem ovie ne sirat aids, nitu HIV nitu sifili, gonorea nitu hepar, ponatamu ne begaj od problemot bidejki spored tvojava logika ovie mnogudetni semejstva potencijalni idni kriminalci nema da postanat toa ako gi posvojat pederi.

Само дете израснато со родители / луѓе кои го сакаат, поддржуваат, пружаат сигурност, го образуваат и мотивираат, може да израсне во правилно развиена личност кое ќе допринесува за ова општество и ќе подигне нова генереција поколенија со вистински човечки вредности. Такво дете може да биде израснато од баба, дедо, самохран татко, самохрана мајка, мајка и татко, мајка и мајка, татко и татко... небитно.

Okolu boldot-zarem nema da bidat na socijala, ponizuvacki emocionalni i materijalni uslovi m??

Ако било кој од нив му ги пружи елементите наброени погоре, детето скоро без исклучок ќе порасне во зрел и стабилен човек.

Ako babami imase...

Иначе, не знам која е документарката што ја опишуваш у твојот пост... Ама е чиста Утопија.

Nitu e dokumentarka nitu e utopija, nema da bide sovrseno...sepak ke ima geni so rok na traenje taka?

Расипништвото се дешава во оние земји каде нема ресурси а популацијата расте прогресивно, а не онаму каде природниот прираст е мал, а има изобилие на ресурси.

Se citas li ti??

vidi ja afrika koja ima resursi i istovremeno visok prirast, mislam deka ova ti e fatalna greska i toa namerna bidejki zemjite so resursi nemozat da prosperiraat ne samo od vnatresni faktori tuku i od nadvoresni.

Овие вторите се иднината на човештвото, зошто природно се мисли на тоа дека и идните генерации треба да живеат на оваа планета и да користат ресурси од тука. Не од Јупитер или Алфа Кентаури, да не се лажеме.

Epa jas toa ti velam, koga veke ke snema prostor za reformi vo segasniot poredok, ke mora da se premine kon nasocen razvoj ako ne si svatil procitaj go povtorno mislenjeto.

Башка да потсетам, во 1900 година сме биле милијарда и 200 милиони, така нешто. За само 100 години сме стигнале до над 7 милијарди, што никако не може да биде на арно. Да не зборам за милијардата гладни, нафтата за уште неколку декади, недостатокот на вода...

A ova sto ima vrska so gej brakovite:pos:

Ako zborime za resursi imas dizel od bakterii, imas zgolemena efikasnost kaj nuklearkite, imas el. avtomobili a veke sme na pragot da dostigneme kontrolirana fuzija.

Геј-луѓето имаат право на брак и семејство, затоа што само исполнет човек може со целиот свој капацитет да допринесува за развојот на ова општество.

Gej lugeto se patoloski lazgovci koi se budat so misla za penis i zaspivaat so istata misla, nivniot kapacitet se meri vo primeni penisi.

Gej covek prijatele nikogas nema da bide ispolnet nitu pak da go dostigne svojot potencijal.

Правото на среќа не може и не смее никој на никого да му го одзема или ограничува.

Ne postoi pravo na sreka kaj gejovite bidejki soglasno tvojata logika sreka za niv e penis vo grklan-ne moze toa da bide covecko pravo, isto i fiksot koj za nekoj e sreka ne moze da bide covecko pravo, isto i seksot so koza.

Okolu rasipnistvoto gresno me razbra, imeno vrvot na rasipnistvo e onde kade lugeto trosat 7 pati poveke od nas a troduplo od tie vo afrika.

ti misli sto sakas i kako sakas, neizbeznoto ne se sprecuva.

Doaga era na bioinzenering, nanotehnologija i nasocen razvoj sto i ke podrazbira "brisenje" na X prava.

Doaga era na bioinzenering, nanotehnologija i nasocen razvoj sto i ke podrazbira "brisenje" na X prava.
Колку побрзо се разбудиш од филмот у кој си запспал, тоа поарно за тебе.
Твоите реплики се нелогични, неповрзани и контрадикторни.

Човекот кажа дека е претставник на ЛГБТ и дека сака да влезе за да докаже дека геј популацијата не се толку расипници како што мисли народот.Нормално дека сигурно пред тоа се консулитрал оти е јак активист и познат во ЛГБТ на Балканот.затоа е и во ВИП велики брат.Да не ја имал подршката на лгбт сигурно не би влегол.Немој сеа тука да ми се клештиш реално погледни.

Инаку Windfucker,овие статии кога се пишувани и каде?? Чекај да погодам ....1903,негде в некое село в Америка .Во ред е ,тоа е твое мислење и нема право никој да ти се противи.Со тек на време ќе видиш дали ќе го смениш или не

Ако си во право, а еве може и да си, кој ја пушти Накова? Со која цел е пуштена она?
Не можам да сватам како на едно реално шоу од типот на велики брат некој може да искаже колку е морален, искрен, чесен дрн дрн...
Општо е познато дека медиумскиот бизнис и ваквите емисии имаат една цел, пораст на рејтингот на гледаност, и полнење на џебовите на учесниците.
И не сум клешта да се клештам :)

Инаку дискретно да не чуе никој препрочитај го постот на ветроебачот, не си го разбрал. (саркастично авторот пишува)

Ако си во право, а еве може и да си, кој ја пушти Накова? Со која цел е пуштена она?
Не можам да сватам како на едно реално шоу од типот на велики брат некој може да искаже колку е морален, искрен, чесен дрн дрн...
Општо е познато дека медиумскиот бизнис и ваквите емисии имаат една цел, пораст на рејтингот на гледаност, и полнење на џебовите на учесниците.
И не сум клешта да се клештам :)

Инаку дискретно да не чуе никој препрочитај го постот на ветроебачот, не си го разбрал. (саркастично авторот пишува)

Посаркастично од ова може нешо да биде?
Инаку,секако дека може да покаже.Така се однесуваш и ти и секој во животот како тие тамо шо се однесуваат.Секој кој што врти на канали,ако игра ВБ обавезно застанува да види шо се дешава и му е мило.И која Накова?? Накова беше на Survivor,Наковска е на ВБ.Да не бегам од темата,јас само кажав дека еден од постабилните особи во куќата е Бобан,а тоа е еден од начините да се промовира ЛГБТ како нормална организација т.е преку медиумите,место ти како геј особа да се согласиш,ти одиш контра.Стварно не ми е јасно.

Крушево, Хрватска '903. Мислев дека со Бритни Спирс ќе се разреши дилмата, ама не било така.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom