ANIME (Генерална дискусија)

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Max Legend Ми делуваш како хејтер на Code Geass, имаш некоја причина зошто? Или грешка сум :D

Бтв за тие што гледале Code Geass
Клик

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Max Legend Ми делуваш како хејтер на Code Geass, имаш некоја причина зошто? Или грешка сум :D

Бтв за тие што гледале Code Geass
Клик
Prikaznata e ok, mi se dopaga politickata slika, malku potseka na 1984, no me iritira toa sto se vmetnati mnogu raboti koi go pravat so cel da privlecat poveke publika, valjda od strav deka animeto nema da bide primeno poasalno od drugite, pred se tinejdzerite pa mora da ima - fanservis, dzinovski roboti, comedy relief epizodi, pameten no seksualno nesiguren tip, tinejdzeri kako protagonisti/antagonisti, filozofiranje dodeka ima borbi (ova za poslednata borba vo vtorata sezona), borbata na Lelush da se bori za srekata na svojata sestra paga u voda koga sestra mu ke mu kaze deka i vaka si e srekna (all those dead bodies for nothin), faktot sto skoro nikoj ne gine (osven Eufemija) duri ni onie od srednoto na lelush...

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Prikaznata e ok, mi se dopaga politickata slika, malku potseka na 1984, no me iritira toa sto se vmetnati mnogu raboti koi go pravat so cel da privlecat poveke publika, valjda od strav deka animeto nema da bide primeno poasalno od drugite, pred se tinejdzerite pa mora da ima - fanservis, dzinovski roboti, comedy relief epizodi, pameten no seksualno nesiguren tip, tinejdzeri kako protagonisti/antagonisti, filozofiranje dodeka ima borbi (ova za poslednata borba vo vtorata sezona), borbata na Lelush da se bori za srekata na svojata sestra paga u voda koga sestra mu ke mu kaze deka i vaka si e srekna (all those dead bodies for nothin), faktot sto skoro nikoj ne gine (osven Eufemija) duri ni onie od srednoto na lelush...
И мене не ми се допага тоа што главниот лик/прогагонистот е тинејџер што во реалниот свет тоа не е можно. Но океј ајде затоа е тука гиасот кој му беше на помош па затоа успеа во целта. Истата замерка ја имав и јас, оној Мао требаше да умре кога го изрешетија, а не да се враќа повторно тој џабе изгубено време епилогот беше познат можеле нешто попаметно да смислат место враќање на Мао. Корнелиа исто 2 пати мртва лежеше па пак остана жива и тој нејзиниот витез Гилфорд.
На почетокот бев скептичен за серијава само поради тие роботи и такви глупости но после се навикнав. Па за борбите океј е бидејќи не е од типот на феири теил, наруто, уан пис..каде што појакиот (физичка сила) победува него кој ќе направи подобар потег исто како шах да играш.
Почетокот Лулуш ја започна оваа пропаганда само за доброто на Нанали. Но со текот на времето се сменија работите и не беше се во врска со сестра му.
Лулуш имаше една цел, да нема омраза. Еуфемија имаше (не)добра идеја но не успеа да ја реализира која Нанали потоа сакаше да ја заврши. Но според мене тоа е краткотрајно решение кое ќе доведе мир на некое време но омразата ќе си продолжи. Британците нема да можат да живеат заедно со Јапонците бидејки ги гледаат како пониска класа на луѓе од нив исто и Јапонците не ги сакаат британците.
Лулуш може и немаше да искористи гиас по секоја цена на сестра му доколку она не кажа зошто ја зема одговорноста за ласнирање на флеија, а тоа беше целата омраза да биде вперена кон неа. Да беше со ова размислување Нанали од почетокот немаше да ја одобри идејата на Еуфемија. Еуфемија имаше добра идеја но такво нешто неможе да функционира како што кажав погоре и затоа Лулуш беше против ова. Многумина кој што ја гледале серијата сигурно многу пати смениле мислење за Лулуш и всушност на крајот мислеле дека ќе биде како death note само каде што протагонистот останува жив.
Примарната цел на Лулуш на почетокот беше елиминација на татко му, а потоа да го реши политичкиот проблем. Со тоа што тој глумеше диктатор т.е bad guy омразата помегу британците и јапонците пополека но сигурно ја снемуваше затоа што тие имаа заеднички противник па мораа да се обединат. Целата омраза е насочена кон Лулуш додека кај народот има мир и слога. Со смртта на Лулуш победуваат и двете страни, но за да се задржи овој баланс на мир и слога повторно на сцена доага Зеро :)
Анимето може и не е нешто нај нај но приказната е супер.
Мене највеќе ми се допадна само поради тоа што имам исти идеали како Лулуш.

Некое друго аниме слично како code geass? Но да биде со политика, да се држи во реалноста и да не е целата приказна со идеалите на еден човек. Се мислам Monster да го почнам што поскоро.

Член од
7 јули 2011
Мислења
309
Поени од реакции
57
decki samo sakav da se zablagodaram ONE PIECE e nesto genijalno sto sum gledal

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Немам гледано многу анимиња, но мислам нема појако од Death Note :)
Death Note, dafuq is that ??
Едвај чекам да искочи третиот серијал, предобро е анимето. Кој го нема гледано нека батали се живо диво и нека го изгледа, 50 епизоди се во прашање
Хмм, е ова сеа веќе ме натера да го гледам. Пази се.
But then again you have Hellsing on your avatar....

[edit] ај објаснувајте зашто гледам 3 посебни code geass tv series на imdb?
јас имам само ова симнато
[gg]_Code_Geass_01-25_[Complete]

шо ми фали шо е шо?!?!
и тоа шо ми фали торент по пп со оригинал аудио и англиски превод

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Хмм, е ова сеа веќе ме натера да го гледам. Пази се.
But then again you have Hellsing on your avatar....

[edit] ај објаснувајте зашто гледам 3 посебни code geass tv series на imdb?
јас имам само ова симнато
[gg]_Code_Geass_01-25_[Complete]

шо ми фали шо е шо?!?!
и тоа шо ми фали торент по пп со оригинал аудио и англиски превод
Искрено очекував некој да ми префрли за ова. Бидејки ко мало дете испагам кое незнае што сака еден ден тоа најдобро па тоа итн...Сега испаѓа дека се вадам од ситуацијава али јбг, Death Note е masterpiece и според мене можеби е подобро од Code Geass, но само поради главниот лик Лулуш и неговите постапки анимево ми е број 1. Доколку некогаш сменам мислење за Code Geass или било кое др аниме бришам акаунтот на кајгана.
Бтв што има везе аватарот со ова, ако ставам аватар од рандом женска не значи дека ја сакам повеќе од мојата(иако сум сингл) :D

Code Geass: Lelouch of the rebelion не е манга, има манга која што е како sidestory и од неа се направени повеќе анимиња од различно луѓе. Но ова е најпознато и плус продолжува таму каде што застанува мангата и плус има некој измени.

Не е толку напнато како Death Note, нема толку многу пресврти но приказната е супер. Мислам дека нема да те воодушеви многу, се надевам грешам :)

Едит: http://www.animefreak.tv/anime-watch/code-geass-lelouch-rebellion-episode-1 прва сезона
http://www.animefreak.tv/anime-watch/code-geass-lelouch-rebellion-r2-episode-1 втора сезона

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
so far so good
не ми е баш на ниво и заразно како Death Note ама одлично е, има потенцијал и се осеќа дека лелуш ќе биде газда над газдите :D

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
За сите фанови на ечи го препорачувам Manyuu hikenchou. Приказната е во Јапонија, во Едо периодот на самураите каде големите женски гради се двигател на општеството. Колку поголеми гради, толку е девојката побогата, има висок статус и е влијателна личност во општеството, девојки со мали гради или даска живеат на маргините и се сиромашни. Еден ден една девојка од нинџа клан ќе го украде тајниот свиток на нејзиниот клан кој ја содржи тајната како девојка да добие големи гради, со цел да ја исправи големата неправда со тоа што ќе им дава големи гради на сите девојки (како комунизам со цицки :D ).

За да видите колкаво значње имаат градите, има една епизода каде девојки мистериозно ќе се онесвестат во ноќта ако се сами, и кога ќе се разбудат приметуваат како им исчезнале цицките, нормално шокот за нив е преголем и се појавува прашањето кој ги краде цицките? :pos:

А да, нашата хероина има некаква супермоќ да зголемува или намалува гради на девојки.

Tiny Tim Најди време за ова.

Uchiha Sasuke

Sharingan User
Член од
21 март 2013
Мислења
3.627
Поени од реакции
7.385
Јас го изгледав сеа High school of the dead и јак беше многу само незнам дали ќе прават уште епизоди од него само 12 епизоди беа со се OVA беа 13 мислам дека треба да продолжат да го прават. А сеа се префрлив на Elfen Lied до 2 епизода сум засега арен е:).
--- надополнето: 31 март 2013 во 17:13 ---
И уште нешто ќе може некој да ми ги кажи епизодите од Hellsing како одат по ред колку сезони се колку има ОVA's итн. фала од напред :)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Јас го изгледав сеа High school of the dead и јак беше многу само незнам дали ќе прават уште епизоди од него само 12 епизоди беа со се OVA беа 13 мислам дека треба да продолжат да го прават. А сеа се префрлив на Elfen Lied до 2 епизода сум засега арен е:).
--- надополнето: 31 март 2013 во 17:13 ---
И уште нешто ќе може некој да ми ги кажи епизодите од Hellsing како одат по ред колку сезони се колку има ОVA's итн. фала од напред :)
Prvata hellsing serija ima 13 epizodi, no ne mora da ja sledis bidejki ne e celosna prerabotka na mangata. Ova serijalot ima 10 epizodi i e dosledna adaptacija na mangata.

Kajgana Shop

На врв Bottom