Активистки на ФЕМЕН го запалија муслиманското знаме пред големата џамија во Париз

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Еве цитат од муслиманка - феминистка:
„Personally, Femen, shut the fuck up, and don't claim that you speak for me, or anybody else. Stop dictating women that they need to be nude to be free, that's just as bad as men dictating them to be covered.“
--- надополнето: 5 април 2013 во 11:46 ---
Најверојатно работат за истите кои го фураат и исламскиот радикализам и диктатурите по светот.

И јас се имам посомневано дека работат за некого.

Најверојатно работат за истите кои го фураат и исламскиот радикализам и диктатурите по светот.

Гарант! И на таван спијат. Бош муабети.
--- надополнето: 5 април 2013 во 11:50 ---
Еве цитат од муслиманка - феминистка:
„Personally, Femen, shut the fuck up, and don't claim that you speak for me, or anybody else. Stop dictating women that they need to be nude to be free, that's just as bad as men dictating them to be covered.“
--- надополнето: 5 април 2013 во 11:46 ---

И јас се имам посомневано дека работат за некого.
Кажи и на муслиманката феминистка да ми ја попуши. Наједноставно да одговорам.
И плус прашај ја што има она направено за жените од нејзината вера на кои им треба најмногу помош? Shut the fuck up!
Мразам неактивни луѓе кога плукаат активност, мразам.

Гарант! И на таван спијат. Бош муабети.
--- надополнето: 5 април 2013 во 11:50 ---

Кажи и на муслиманката феминистка да ми ја попуши. Наједноставно да одговорам.
И плус прашај ја што има она направено за жените од нејзината вера на кои им треба најмногу помош? Shut the fuck up!
Мразам неактивни луѓе кога плукаат активност, мразам.
Исто како твоиве бош муабети, си се фатила за жениве у светов демек само они се без права. Де сврти се околу тебе малку.

Исто како твоиве бош муабети, си се фатила за жениве у светов демек само они се без права. Де сврти се околу тебе малку.
Кој жени бе филму еден кој жени гледаш за верски фанатизам зборам цело време. Не гледам јас, ти гледаш.

Па ти терај ги бе другите работи, што си се фатил ти за Леандра, само од неа ли зависи што ќе се прави? Штом мислиш дека има други без права земи организирај се, и помогни, како што Фемен тоа решиле да го прават за жените.
Мислам стварно, која ви е логиката бре, е како ова го прават, а зошто ова не го прават? Штом сте толку паметни, земете и покажете како се прави.

Иначе Анфем, конзервативен анрхист?! Ај, ти си знаеш..

Па ти терај ги бе другите работи, што си се фатил ти за Леандра, само од неа ли зависи што ќе се прави? Штом мислиш дека има други без права земи организирај се, и помогни, како што Фемен тоа решиле да го прават за жените.
Мислам стварно, која ви е логиката бре, е како ова го прават, а зошто ова не го прават? Штом сте толку паметни, земете и покажете како се прави.

Ако не го прават зошто не го прават, ако го прават зошто го прават голи, зошто не одат против радикалниот ислам еве им палат пред џамија, е сеа теорија на заговор мора некој од нив да стои у позадина. Абе најди им нзс на луѓево и кажи ми, јас неможам да ги сфатам.!

Кој жени бе филму еден кој жени гледаш за верски фанатизам зборам цело време. Не гледам јас, ти гледаш.
Не се нервирај, не ти помага тоа никако. Ни па ќе ја смени сегашната состојба. Целиов свет е у срање и тоа заради една причина. Голема си, ако сакаш да знаеш може и ќе пробаш, да потрошиш некој пар саати од твојот живот да дознаеш кој стои позади завесата. Дека овие жени се организирале сами и отишле да палат знаме пред џамија.......можеби, само што мала е веројатноста....онака од прва рака кажано....дај боже да грешам :)

До сега ми беа напорни и досадни,ама со ова знамево што го спалија ептен мерак ми направија :D

Jaс тоа и го правам, во секоја секунда кај и да сум. Само што начинот ти е не познат и не можеш да разбереш што стои позади овие реченици. Во случајов им помагам на таквите како тебе што се залетале како слепи за стап.

Jaс тоа и го правам, во секоја секунда кај и да сум. Само што начинот ти е не познат и не можеш да разбереш што стои позади овие реченици. Во случајов им помагам на таквите како тебе што се залетале како слепи за стап.
У стилу слеп води ќор, нели?
Јас не знам ти што правиш, ама ти перфектно знаеш за мене?! Ах бре македонче..

Не се нервирај, не ти помага тоа никако. Ни па ќе ја смени сегашната состојба. Целиов свет е у срање и тоа заради една причина. Голема си, ако сакаш да знаеш може и ќе пробаш, да потрошиш некој пар саати од твојот живот да дознаеш кој стои позади завесата. Дека овие жени се организирале сами и отишле да палат знаме пред џамија.......можеби, само што мала е веројатноста....онака од прва рака кажано....дај боже да грешам :)
Феминизмот не постои од вчера, цели системи успеа со години и протести да преорганизираат. ФЕМЕН се феминистки. Затоа тврдам дека грешиш. Се организираат пред било кој настан и идат, дали кај папата, дали ќе се искачат на црква горе, дали пред џамија, улетаа и на Давос, во Русуја кога ги затворија членките на Пуси рајот, у Тунис беа, насекаде ги има. Не треба некој да им кажува каде да одат, многу добро очигледно знаат каде да се појават.
Ти збориш како да збориме за Отпорот и контра отпорот у Македонија или здруженија од типот Сакаме поскапа струја што се појавуваат две недели и ги нема.

Зборов од кожа ме вади. Што има тука конзервативно? Мора ли ако сум анархист под дифот да поддржувам голотија, или си имам право да размислувам за некакви морални вредности?
Не креирајте стереотипи на нешто кое се противи на нив.
Ова сакав да го пишам и во темата за топлес сончањето. Кога на пар женски цицки би се гледало исто како и на пар машки цицки, нештата би биле поубави. И тогаш немаше да има ни потреба од зборот „конзервативност“. Ама не се гледа...

Што к** ти знаеш за светов?:)
Кај може она со филозоф како тебе, филозофите го движат светот, откриваат теории на заговор, откриваат финансирање, големата вистина итн. И јадат корења од многу филозофии продавање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom