С
Спасе супата
Гостин
Гледам има точаци со диск кочници. Па освен тоа што изгледаат многу јако и кул ме интересира дали се исплаќа да се земе таков точак. Колку години траат дисковите и дали навистина повеќе кочат?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Фала на совет, али рачунам да го земам за до ваму до таму, али ако е можно и да се надоградува. Можно е ?Точакот е дефинитивно стар модел, гледам деловите се Shimano RX серија стара едно 15 години сигурно. Мислам дека и цената може да се симне, не знам, оди види го, пробај го ако ти прави мерак. Најубаво однеси го некаде на сервис, чисто да ти кажат дали вреди или не.![]()
Да, можно е, буквално се може да смениш. Гледај само рамката да му е добра т.е. да нема искривувања и пукнатини. Другото се менува.Фала на совет, али рачунам да го земам за до ваму до таму, али ако е можно и да се надоградува. Можно е ?
Епа еве финално, ако му е рамката добра, и ако е во возна состојба, односно добро да се однесува при возење, да го зимам ?Да, можно е, буквално се може да смениш. Гледај само рамката да му е добра т.е. да нема искривувања и пукнатини. Другото се менува.
Земај го, јас мојот исто на старо го земав 18 години стар, еве веќе 1000 километри поминав зимава, без никаков дефект. Само што си сменив по моја желба некои делови.Епа еве финално, ако му е рамката добра, и ако е во возна состојба, односно добро да се однесува при возење, да го зимам ?
Како што ти пиша честа, направи му детален преглед ако е можно пред да се одлучиш да го купиш. Сепак е доста стар, да не те боли глава после, скапи се квалитетните делови.Епа еве финално, ако му е рамката добра, и ако е во возна состојба, односно добро да се однесува при возење, да го зимам ?
А јас зашто сум баш лаик, а ми го динаа точакот што ме кошташе поприлично скапо можам ваков само да си приуштам сеа, туку кажи ми што би можело да се случи најлошо што би ме коштало многу, претпоставувам слични работи како и кај поновите точаци? или?Како што ти пиша честа, направи му детален преглед ако е можно пред да се одлучиш да го купиш. Сепак е доста стар, да не те боли глава после, скапи се квалитетните делови.![]()
Абе ептен кеиф ми прави, посебно што е таков едноставен, можеш и сако да бапнеш и да цепаш на работа со точаче по патека, нема да имаш фрка во поглед на стилотЗемај го, јас мојот исто на старо го земав 18 години стар, еве веќе 1000 километри поминав зимава, без никаков дефект. Само што си сменив по моја желба некои делови.
Гледај ако се разбираш, или ако не однеси го во некоја продавница да ти подмачкаат осовините на тркалата и кај педалите, зошто кај мене беше прилично суво.
Можеш ланецот да си го смениш ако е истрошен, другото како што видов му е океј.
Ако се исценкаш за 100 евра, супер бизнис ќе напраиш!![]()
Ти зборам за компонентите, да, исто како и новиве точаци. Се е тоа релативно, може да ти траат уште 5-6 години, а може и што се вика уште утре нешто да откаже. Многу зависи од тоа колку и како е возен, може и ако е несоодветно чуван да има и кородирани делови. Во најлош случај да е пукната рамката за што нема решение освен да се смени со нова.А јас зашто сум баш лаик, а ми го динаа точакот што ме кошташе поприлично скапо можам ваков само да си приуштам сеа, туку кажи ми што би можело да се случи најлошо што би ме коштало многу, претпоставувам слични работи како и кај поновите точаци? или?
Фала многу на сите совети, мислам дека до толку се разбирам за да проценам дали е пукната или не здрава рамката, а за другите делови мислам дека се заменливи, така да и да откаже нешто тука сум да ги сменам, имам од другиот велосипед што ми го украдоа некои делови, седиште, v-brakes и и мислам дека и колче за волан имам ако го најдам(truvariv) така да може да го средувам малку по малку, битно ми беше дали може да се надоградува и дали вреди да се праи тоа.Ти зборам за компонентите, да, исто како и новиве точаци. Се е тоа релативно, може да ти траат уште 5-6 години, а може и што се вика уште утре нешто да откаже. Многу зависи од тоа колку и како е возен, може и ако е несоодветно чуван да има и кородирани делови. Во најлош случај да е пукната рамката за што нема решение освен да се смени со нова.![]()
Никако WD40 освен за чистење, за осовините ќе побараш квалитетна маст (литимска или тефлонска). За ланец, пренос и касета, да точно, машинско тенко уље или производ кој е наменет за тоа.ajde da ve prasam vie najdobro se razbirate okolu podmackuvanjeto i cistenjeto mi rekoja deka se koristi wd 40 a za podmackuvanjeto na lanecot masinsko ulje dali e ova ok ili imate drug sovet pozz
За овие пари каков што бараш, многу тешко. Само на старо, ако имаш среќа, нешто вака :Абе барам некој велосипед до крај 150/200 евра... Барам да има дискови (барем преден), само со преден амортизер, и алуминиумски рам....
Некој да предложи некој од оглас, или да не има некој од тука за продавање ???
За овие пари каков што бараш, многу тешко. Само на старо, ако имаш среќа, нешто вака :
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=773342
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=739605
Namenjen za profesionalni karachi. Bajkot e iz 2008 godishte.Првиот линк...
Na slikite sum go slikal site mani na velosipedot.![]()