Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Хунза, едно објаснување, ти знаеш ли што е тоа нешто татари? Повторуваш, повторуваш ама незнаеш што - безпомошните така прават.
1 - Сите овие кои доаѓаат за пасоши, докажуваат бугарско потекло (Од Македонија, Грција, Албанија, Србија, Бесарабија ....)
2 - Никој на сила, не тера никого, некој да се пожали дека има такво нешто - нема.
3 - дедовци се пишувале Бугари, дедовците се умира за бугарија не за Србија или Грција.
4 - Дека како сака регистарски таблички, зошто не отиде во Грција, Албанија (таму е поевтино), Србија а оди кај Татарите (????).
5 - Македонскиот јазик е развален бугарски, а не обратното. Пример: СрБија - срПски - зошто

Македонците не земаат бугарски пасоши од 2007, а уште од 1990, бугарија дали ќе е во ЕУ или не, Македонците си земаат пасоши. Друга многу голема лага дека 99% го помести во Западна Европа на работа - одат половина не сите, повеќето работат во бугарија, учат, се женат одат во големите градови ... Има и луѓе кои земаат за да отидат во Западна Европа, но тоа се 40-50%. Ако е така зошто доаѓаат во бугарија, зошто не одат во Грција - таму е полесно, побрзо, зошто не одат во Романија која даде на 3 милиони Молдавци и 1 милион Украинци пасоши, зошто не одите во Словенија, во Хрватска, а одите кај Бугарите. Има тука што зборуват против овие пасоши, ама токму тие имаат сигурно такви пасоши. Така како што е и со македонските политичари - сите имаат фирми во бугарија, имаат хотели, имаат бизнис, и тоа токму оние кои наводно најмногу "мразат" Бугарите. Дека тоа цела Источна Македонија има бугарски пасоши. ако одите во Штип, Кочани или Струмица не треба да прашувате кој има пасоши, туку треба да прашувате кој нема бугарски пасоши. Над 100 000 пасоши се издадени во последните години, или тоа ќе рече дека 5% официјално и 10% неофицијално од населението. А ако видиме какви се по националност - тоа се Македонци 99%, односно 25-30% од сите Македонци имаат бугарски пасоши или од оние 25-30% се повеќето млади луѓе т.е. проценти отскокнување на 40-50%, што води на мислата дека по 10 години сите ќе имаат бугарски пасоши. Дека ние без војна ви презеде, како ќе кажете вие. Па колку се мажат и женат за Бугарки и Бугари не ми се зборува. Колку и да си зборувате Македонците ќе си земаат бугарските пасоши, ќе си купат станови. Пример: ако отидете во Бургас во центарот нема да видите вистински бугари - само Руси, Украинци, Македонци, Срби и потоа ми расправаа дека Македонците оделе на запад ....
муааахааааа..еве уште еден глуп татарстан дојден да соли памет. Абе кој ви курац ја незнам,се накотивте тука како печурки после невреме. Иш бе иш мизерни едни.

Член од
3 март 2013
Мислења
5
Поени од реакции
2
муааахааааа..еве уште еден глуп татарстан дојден да соли памет. Абе кој ви курац ја незнам,се накотивте тука како печурки после невреме. Иш бе иш мизерни едни.
О незнаење, твоето име е макеее(донско)
Вилиам Шекспировски

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Хунза, едно објаснување, ти знаеш ли што е тоа нешто татари? Повторуваш, повторуваш ама незнаеш што - безпомошните така прават.
1 - Сите овие кои доаѓаат за пасоши, докажуваат бугарско потекло (Од Македонија, Грција, Албанија, Србија, Бесарабија ....)
2 - Никој на сила, не тера никого, некој да се пожали дека има такво нешто - нема.
3 - дедовци се пишувале Бугари, дедовците се умира за бугарија не за Србија или Грција.
4 - Дека како сака регистарски таблички, зошто не отиде во Грција, Албанија (таму е поевтино), Србија а оди кај Татарите (????).
5 - Македонскиот јазик е развален бугарски, а не обратното. Пример: СрБија - срПски - зошто

Македонците не земаат бугарски пасоши од 2007, а уште од 1990, бугарија дали ќе е во ЕУ или не, Македонците си земаат пасоши. Друга многу голема лага дека 99% го помести во Западна Европа на работа - одат половина не сите, повеќето работат во бугарија, учат, се женат одат во големите градови ... Има и луѓе кои земаат за да отидат во Западна Европа, но тоа се 40-50%. Ако е така зошто доаѓаат во бугарија, зошто не одат во Грција - таму е полесно, побрзо, зошто не одат во Романија која даде на 3 милиони Молдавци и 1 милион Украинци пасоши, зошто не одите во Словенија, во Хрватска, а одите кај Бугарите. Има тука што зборуват против овие пасоши, ама токму тие имаат сигурно такви пасоши. Така како што е и со македонските политичари - сите имаат фирми во бугарија, имаат хотели, имаат бизнис, и тоа токму оние кои наводно најмногу "мразат" Бугарите. Дека тоа цела Источна Македонија има бугарски пасоши. ако одите во Штип, Кочани или Струмица не треба да прашувате кој има пасоши, туку треба да прашувате кој нема бугарски пасоши. Над 100 000 пасоши се издадени во последните години, или тоа ќе рече дека 5% официјално и 10% неофицијално од населението. А ако видиме какви се по националност - тоа се Македонци 99%, односно 25-30% од сите Македонци имаат бугарски пасоши или од оние 25-30% се повеќето млади луѓе т.е. проценти отскокнување на 40-50%, што води на мислата дека по 10 години сите ќе имаат бугарски пасоши. Дека ние без војна ви презеде, како ќе кажете вие. Па колку се мажат и женат за Бугарки и Бугари не ми се зборува. Колку и да си зборувате Македонците ќе си земаат бугарските пасоши, ќе си купат станови. Пример: ако отидете во Бургас во центарот нема да видите вистински бугари - само Руси, Украинци, Македонци, Срби и потоа ми расправаа дека Македонците оделе на запад ....
Ти продадена душо се напупи за кола или си татар
--- надополнето: 3 април 2013 во 01:22 ---
О незнаење, твоето име е макеее(донско)
Вилиам Шекспировски
Абе татрар еден тргни тоа сликата од Петре Прличко.Немате вие авторски парава и не го глуши на македонски форум.
Оди на татарски форум мозгајте и пишувајте како да ја спасувате татарија од банкрот

Член од
3 март 2013
Мислења
5
Поени од реакции
2
Ти продадена душо се напупи за кола или си татар
--- надополнето: 3 април 2013 во 01:22 ---

Абе татрар еден тргни тоа сликата од Петре Прличко.Немате вие авторски парава и не го глуши на македонски форум.
Оди на татарски форум мозгајте и пишувајте како да ја спасувате татарија од банкрот
Хунза, татар сум од Русе. Многу чуден Татар сум - не сум жолт, не сум низок, не ми се долги очите, не ми е црна косата, немам рамно лице. Колкав сум јас таков Татар незнам, најмногу старнното за Татарите е дека сме воделе војни со нив, пак, за што татари ќе бијат татари незнам, но нели треба да ти верувам на тебе (и другите како тебе), а не на очите и на целиот свет ... Околу мене луѓето, исто така не се жолти. Незнам, незнам каде ги гледаш овие татари покажи ми ги!
Сликата е на мојот адаш Петко Славејков (неговите далечни корени се од Македонија, многу старнно зошто е Бугарин), како не знаеш немој да пишуваш. Да спасување Бугарија од банкрот - ете тоа е веќе вистинска шега како за 1 април. Види својата твојата Македонија која не излегла од банкрот од 1944 е во банкрот.
Така е Божо беше во право - "Биј Македонецот со факти", и така е кога нема што да каже почнувате да си пеете истата песничка за татарите и фашистите (да бидеме прецизни - нацистите), сеедно се наоѓам на партиски конгрес 1981 на комунистичката партија во Белград ...

Член од
4 март 2009
Мислења
604
Поени од реакции
442
Хунза, татар сум од Русе. Многу чуден Татар сум - не сум жолт, не сум низок, не ми се долги очите, не ми е црна косата, немам рамно лице.

Има една стара поговорка:,,Глуп си како Татар''.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Мислам дека модераторите треба да реагираат тука , тотално се смени политиката на темава, од бугарски пасош да / не , на историја кој имал побројна војска :tapp: :tapp: :tapp: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Член од
23 февруари 2013
Мислења
71
Поени од реакции
16
Ова не е тема за дискутиране коj e глуп и коj не е. Секоj си има глава на раменете и сам си решава дали сака пасош или не сака.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Ова не е тема за дискутиране коj e глуп и коj не е. Секоj си има глава на раменете и сам си решава дали сака пасош или не сака.
Taка де ... јас на пример , и да бил дедо ми бугар ( што не е пу-пу недај боже, давам само пример ) па никогаш не би зел бугарски пасош. Од бугарите поголеми лопови нема. Идеш на одмор со 3 куфера се враќаш без нив , без алишта , може и без некој орган ќе се вратиш доколку си бил некаде таму во болница. Никој , никогаш нема да ме натера да зеам балгарски паТос, ниту пак на своја глава ќе земам. Туку ме иритира фактот што прво кењаат за историја на теми кои се за нешто сосем трето. Да отворам тема за коли 100% некој бугар ќе се најде , а не таа кола бугар ја измислил , а германците го купиле патентот од нив. Исто пред некој ден се праеше муабет на сосем друга тема , се избацуе бугарот , некоја позната америчка фаца шо глуми у тој и тој филм бил бугарин по татко му , додека дедо му бил од кривок*ранци. Ем не разбираат македонски ( ама стварно не разбираат , туку гугл транслејт му е мајката ) , ем се мешаат на бош теми со муабетот чија била шопската салата. Треба да си ургираат модераторите на ваквите случаи , и да се брише секој пост што е излезен од контекст.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Глуп нема татарски корени.Со сила те тераат да ги пишеш и твоите татари,ако не нема пасош.Продадените за татарски пасош спремни се и чукун дедовците да ги пишат татари,а во состојба се и газот да го натртаат на којќе им побаара.И зошто?За да купи кола со татарски таблици.
бугарскиот јазик е трајна деформација на Македонскиот јазик,само не знам кога ќе се освестите и прифатите
--- надополнето: 2 април 2013 во 21:31 ---

:tapp::tapp::tapp:
Како со сила? Со пиштол на чело или нож под грло?Jaс ти реков, имам видено попишали са се како бугари и пак им одбиват пасош. Еве моj другар от Куманово доби, сестра му не.

Член од
7 март 2013
Мислења
8
Поени од реакции
0
Taка де ... јас на пример , и да бил дедо ми бугар ( што не е пу-пу недај боже, давам само пример ) па никогаш не би зел бугарски пасош. Од бугарите поголеми лопови нема. Идеш на одмор со 3 куфера се враќаш без нив , без алишта , може и без некој орган ќе се вратиш доколку си бил некаде таму во болница. Никој , никогаш нема да ме натера да зеам балгарски паТос, ниту пак на своја глава ќе земам. Туку ме иритира фактот што прво кењаат за историја на теми кои се за нешто сосем трето. Да отворам тема за коли 100% некој бугар ќе се најде , а не таа кола бугар ја измислил , а германците го купиле патентот од нив. Исто пред некој ден се праеше муабет на сосем друга тема , се избацуе бугарот , некоја позната америчка фаца шо глуми у тој и тој филм бил бугарин по татко му , додека дедо му бил од кривок*ранци. Ем не разбираат македонски ( ама стварно не разбираат , туку гугл транслејт му е мајката ) , ем се мешаат на бош теми со муабетот чија била шопската салата. Треба да си ургираат модераторите на ваквите случаи , и да се брише секој пост што е излезен од контекст.
Нема да ти коментирам твоите измислици. Многу е убаво тоа што зборуваш, само што не е вистина. Темата не ја префрлам јас а вие, а јас (и уште неколку), само одговараме, на поставените прашања. Еве на пример сега ти закачаш надвор темата. А за тоа што ти го зборуваш е тоа докази: be7869d73304254c88f417757b7828cd.jpg

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Нема да ти коментирам твоите измислици. Многу е убаво тоа што зборуваш, само што не е вистина. Темата не ја префрлам јас а вие, а јас (и уште неколку), само одговараме, на поставените прашања. Еве на пример сега ти закачаш надвор темата. А за тоа што ти го зборуваш е тоа докази:Прегледај го приврзокот 61436
Ако купам кола со колку клучеви ќе ми ја дадеш ?
Ако дојдам на одмор и со 700 евра отидам на плажа што бива?
Ако сакам ( читај АКО ) бугарски пасош да извадам колку пари е ? 500 червени и 100 зелени нели беше ? ГРАБЕЖ !!!
Крадете бе ... еве јас ќе ти кажам лично крадете. Вашата квази држава се обогати од нашите пропаднати умови и од погледот на светот. Сите вадат бугарски пасоши. Знаеш зошто ? Еве јас ќе ти кажам зошто. Бидејќи македончето е малку при-просто па освен бугарски и српски друг јазик не ни оди , чат пат по некој генијалец кој знае албански и англиски! Зошто не вадат грчки пасоши ? Демек , оти грците не не признаваат под уставното име ли ? Нема врска. Оти ретки се оние македонци кои знаат грчки , да не речам и 3% дали има такви. Па следно , идеме у бугарија нели , затоа што со комшиите и на македонски па ќе можеш да се разбереш, не дека дедовците ни влечат корен од таму , туку затоа што Германците ни го налагаат тоа да извадиме пасош ( соодветен на европјаните ) инаку кој ве е*е. Па од ова следува: 600 евра б'лгарски паТос, до Софија уште толку километри ( ако не и повеќе ) па пресметај x 3 пати бидејќи минимум 3 пати треба да отидам до Блгарија док да извадам паТос. Е тоа ти е блгарчино , класика ГРАБЕЖ. 600 евра блгарче на дрва не растат. ВИЕ БЛГАРЧИЊА КРАДЕТЕ ... тоа нека ви е јасно. Ти кога си дошол во Скопје , и си ја оставил колата во Центар па ти ја снемало а ? Него тоа само кај вас го има и на ниедно друго место. Да јас купам кола од тебе , и ми дадеш ти на мене само еден клуч , ме гледаш у очи и ме лажеш дека другиот ти е изгубен па дај молим ти се не сум од времето на мамутите да ми го мелеш паметот.

Член од
23 февруари 2013
Мислења
71
Поени од реакции
16
600 евра за пасош????? Какви са тиja цени бе :vozbud:Бугарските државни такси не са повече от 100 евро за пасошат.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Ајде сега сите со БГ пасоши ( Македонци и Срби) да си појдат на гласање
мора да си ја испочитуваат и обврската
Во Ќустендил има околу 5000 македонци на избирачките списоци
а на една иста адреса регистрирани се 370 души:pos:
Проста сметка покажува, дека во една куќа живеат точно по 123 души на еден спрат.

http://www.blitz.bg/news/article/194441

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom