Загинаа тројца штипјани

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Бог да ги прости.На тоа Алкохол + Кола = СМРТ јас би дополнил уште една мудрост а таа е до 80Км на час или евентуално 90км брзина ти ја возиш колата а над таа брзина таа те вози тебе.
--- надополнето: 1 април 2013 во 16:16 ---

Кој ти вика дека кршиме рекорди?Ти дали знаеш дека во Словенија на многу подобри патишта од нашите вакви несреќи има секој ден во просек 2 до 3.Вози ти со 200 на саат па после обвинувај ги патиштата.

Се согласувам, знам дека и на нашиве патишта сигнализацијата е подоле од беда + тоа што може коњ да ти излета на автопат од нигде (на чичко мој му се има десено тоа :facepalm:) но и во Хрватска и Словенија процентот на сообраќајки е голем. Прави делници, мазен асфалт, само те лаже да додадеш што повеќе гас. Не се вози со огромни брзини бидејќи доволно е птица од негде да ти се удри во шофершајбна или грмушка некоја да излета поради ветрот поготово есенско време и да загубиш контрола.

Добро бе не го разбирам идиотизмот во оваа држава. Сите агенции чекаат да се случи ваква грозна работа за да направат фама и публицитет. Па гонете се у пичку матер одма први се на местото уште што не ги сликале и телата нивни. Катастрофа. Додека се бафтаме ние со политика испогина пола Македонија. Жалам за овие тројца ама во исто време мора да се потенцира оти кај нас младината не е способна за да биде вклучена во сообраќај и веднаш на околу 40% треба да им се одземат возачките дозволи. Башка што и патната инфраструктура е лоша иако оваа делница е автопат сепак другите делови во Македонија пред се источниот дел ситуацијата е аларманта.

Ова новинариве ебате кој кур е битно кај биле на свадба, веќе ги нема :mad: ти ибам трачарскиот народ :mad::mad::mad:

Да го додадеме на тоа фактот дека синоќа една страна ги објави целите имиња на загинатите, па згора на тоа објави и слики. До кога бе со овие квази новинари. Дали треба најблиските да дознаваат од некој рандом медиум за судбината на своите чеда? Тотално кршење на сите принципи и пркосење на здравиот разум. Очигледно е дека посетеноста на нивните "медиуми" е поважна од било која болка, да ви ебам ненормалните уанаби новинарчиња.

Почивајте во мир, сеуште неможам да поверувам дека еден од загинатите секој ден го среќавав на улица а одеднаш веќе го нема. Вечна Ви слава!

Жалосно, немам коментар... :(
Што да каже човек во ваква ситуација, каква утеха да даде? :(
Нека почиваат во мир, нека им е лесна црната земја...

Да го додадеме на тоа фактот дека синоќа една страна ги објави целите имиња на загинатите, па згора на тоа објави и слики. До кога бе со овие квази новинари. Дали треба најблиските да дознаваат од некој рандом медиум за судбината на своите чеда? Тотално кршење на сите принципи и пркосење на здравиот разум. Очигледно е дека посетеноста на нивните "медиуми" е поважна од било која болка, да ви ебам ненормалните уанаби новинарчиња.

Почивајте во мир, сеуште неможам да поверувам дека еден од загинатите секој ден го среќавав на улица а одеднаш веќе го нема. Вечна Ви слава!

Тоа и јас замерив вчера, сите одма почнаа да викаат зашто немало имиња на линкот од Стелт да не е први април викам невкусно е да се објават имињата кога како прво ни нивните уште не знаат за ова :@ Па и ова па со колава го прикажале јавно новинариве, се нема осет за фамилиите.

Сепак да не напаѓаме дека било од алкохол или прекумерна брзина, се бива, можно е срце да го стегнало возачот, мозочен удар штом немало траги од кочење, мене накај тоа ми иде дека му се има слошено.

Добро бе не го разбирам идиотизмот во оваа држава. Сите агенции чекаат да се случи ваква грозна работа за да направат фама и публицитет. Па гонете се у пичку матер одма први се на местото уште што не ги сликале и телата нивни. Катастрофа. Додека се бафтаме ние со политика испогина пола Македонија. Жалам за овие тројца ама во исто време мора да се потенцира оти кај нас младината не е способна за да биде вклучена во сообраќај и веднаш на околу 40% треба да им се одземат возачките дозволи. Башка што и патната инфраструктура е лоша иако оваа делница е автопат сепак другите делови во Македонија пред се источниот дел ситуацијата е аларманта.
Што дека е автопат? По целата должина од Скопје до Демир Капија, можеби 20% е салам направен.

Nogu mi e krivo za decava :( so Bojan ucevme u osnovno i u sredno bese do mojata ucilnica ..... mnogu mnogu mnogu mil i dobar covek ... dusata mu bese epten nezna i covecna. Bojan poteknuva od finansiski stabilno semejstvo ali vo nikakva prilika ili moment toa nesto ne mozese da se vide na liceto na Bojan. Bojan bese nogu zemen covek iako mozese da se kurce kolku si saka.Od druga strana bese simpaticen decko stvarno ubavo momce bese i ne veruvam deka imase devojka koja ne bi sakala takov maz so takvi duhovni kvaliteti do sebe :( ... bese stvarno covek na mesto i mnogu me fascinirase vo nego skromnosta i nacinot na zivot koj bese nogu kulturen i pribran. Sekogas bese nasmevnat i se smeese na glas ej kako vcera da mi e kako niz gimnazijata se smeese i trcase niz hodnicite so stranecot, krmata, gurlata, kondoro i uste nogu drugi momci.Tesko da go videvte Bojan pijan damla i da se kurci.Tesko da go videvte Bojan vo nekoe agresivno izdanie ili prostacko nakurceno ili ne znam kakvo. Fantasticen decko :( ... ne mozam da poveruvam deka toj decko si zamina :( .... ova ne e vistina prosto ne mozam da poveruvam deka zagina na takov nacin :( :( :( .... drugite dvajca ne gi poznavam. No stom se poznati i prijateli na Bojan znaci deka i tie se nesto slicno na nego. Zalno ..... stip izgubi nogu nogu golemi dusi, dusi polni so potencijal i kapacitet da sirat pozitivna energija i hamonija kade i da bidat .... Pocivajte vo mir sogragjani nasi :( .... vecno kje ve pamtime. Jas licno kje go pametam Bojan kako covek koj retko mozes da go sretnes. Negovata skromnost i pozitivnata energija bea nesto fantasticno ... bi sakal se povekje da ima takvi lugje okolu nas vo ovie surovi vreminja iako gledam kako neboto se pobrzo si gi zima :( ..... leka vi zemja !!! Bog da gi pazi vasite dusi.

I nema da zabravam kako zaedno bevme na pogreb na Goran Karagunov vo 2004ta koj isto taka bese dusa covek i prerano go napusti svetov. Bese nas zaednicki prijatel. Denes Bojan otide kaj nego :(((

Ve sakam .... ve poznavav i znam kolku vredevte :( neka bog ve pazi i vi podari nesto koe tuka ne mozevte da go imate a dlaboko vo srcata znaeme deka go zasluzuvate :( .....

VASATA NASMEVKA I DOBRINA VECNO KJE SE PAMETAT !!!!

Не ги познавав но сепак жално е вакви убави, млади и паметни деца да завршат вака.
Мајка ми е пријателка со мајката на Стефан. Секој ден ја чекал од работа. Кога тој бил 7 години починал вујко му, а сега неговото братче е 7 години и почина тој. Судбина. :confused:
За другите не знам ама мајка ми ми кажа дека на Стефан сеуште му било насмеано лицето како и порано, воопшто немал повреди.
И на медиумите да престанат со ваквите изјави. Што е важно од какви фамилии се и на кој биле на свадба. Па и дека од се ова останале само чоколадните бомбони. :mad::mad: :mad:
Во автомобилот се возеле тројца млади штипјани (Б.Б-24 ; Ј.Д-18 и С.Н-22) градски познати деца, на возраст меѓу 18 и 24 години.
--- надополнето: 1 април 2013 во 20:06 ---
Тоа и јас замерив вчера, сите одма почнаа да викаат зашто немало имиња на линкот од Стелт да не е први април викам невкусно е да се објават имињата кога како прво ни нивните уште не знаат за ова :mad: Па и ова па со колава го прикажале јавно новинариве, се нема осет за фамилиите.

Сепак да не напаѓаме дека било од алкохол или прекумерна брзина, се бива, можно е срце да го стегнало возачот, мозочен удар штом немало траги од кочење, мене накај тоа ми иде дека му се има слошено.
Според некои сообрќајката е поради невремето не поради алкохол.
untitled.JPG

Ne veruvam deka stanuva zbor za alkohol ... zalno e ... siguren sum deka e do vremeto. Vcera tuka vo sofija vrnese dozd i obuvkite mi se luzgaa dodeka se dvizev po trotoarot. Site hemii koi izeleguvaat od avtomobilnite auspuci i site odzaci, seto toa se lepi za oblacite a potoa dozdot seto toa nesto go simnuva na patot i osobeno na regionalnite patista se luzga epten ... stom jas se luzgav na trotoarot togas sto ostanuva za kola koja se dvvizi so brzina nad 80kmh ... no kako i da e :( zalno e ..... zalno sto zaminaa takvi dobri momci.

миста 93 ти фали веројатно една 100 на оние 80 км на час што ги спомнуваш

А што се однесува до коментарите дека е до македонските патишта да беше на делницата велес скопје ајде да окривуваш автопат бидејќи ние на нова година на таа делница си скинавме гума и искрививме бандаж од дупка што е потенционална опасност за катастрофа делницата велес скопје е катастрофа
Ама патот скопје велес кај што се случила несреќата е правен минатата година и нема една единствена дупка и овде фактор може да биде и најверојатно е неприлагодена брзина, да му се слошило на возачот или откажало возилото.

миста 93 ти фали веројатно една 100 на оние 80 км на час што ги спомнуваш

А што се однесува до коментарите дека е до македонските патишта да беше на делницата велес скопје ајде да окривуваш автопат бидејќи ние на нова година на таа делница си скинавме гума и искрививме бандаж од дупка што е потенционална опасност за катастрофа делницата велес скопје е катастрофа
Ама патот скопје велес кај што се случила несреќата е правен минатата година и нема една единствена дупка и овде фактор може да биде и најверојатно е неприлагодена брзина, да му се слошило на возачот или откажало возилото.

brat spored mene e do brzinata i do vlazniot asvalt .. ali ne veruvam so POLO da e vozeno povekje od 140kmh ... sudbina.

Вечерва околу 9 саатот поминав од таму, сеуште имаше полиција и светеа со фенери, многу чудно, барем на тоа место патот е осветлен од патарината, нема никакви дупки на асвалтот и патот е рамен и широк.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom