ете Младенов беше маж имаше храброст да пишува на чуствителни теми али по се изгледа погрешиШто збориш бе? Па добро што не го обвини рибарот Климе за смртта на новинарот. Срамота е некој вака болни текстови да пишува, да беше маж ќе ги пишуваше од Македонија, а не таму се крие во Србија.
Ај и логика малце да употребиме...
Љубета го уапсија зошто почна да зима замав, и да им претставува проблем на знаете кој...
Никола Младенов беше одличен новинар, кој со Горан Михајловски да ти е мерак да ги читаш...
Ама, работата на еден критички настроен новинар е да укаже на грешките на власта, и со тоа на некој начин им ги отвори очите на граѓаните, да понуди еден алтернативен поглед на работите...
Зошто некој би му скинал глава на новинар кој нема никаков ефект врз популацијата?
Сведоци сме дека една од Македонските партии ги доби едни од најуспешните избори во последните неколку години...
Доколку Младенов бил закана некогаш, ке го решеле многу порано, како брат Љубе, сигурно нема да му дозволеле 7 години да критикува све живо и диво...
Но со оглед на неколку ситуации што се случија кај нас, А1, огромни казни кон новинарите итн, очекувано ми е луѓето да си мислат на најлошото...
Од друга страна, сите приказни дека му биле пресечени цревата за глицерин, ве молам, не тропајте глупости, се работи за E Class кој внатре има дијагностика попрецизна од Ербас... Секој мал проблем, дури и изгорена сијаличка ја јавува на бордот... Човекот возел од Велес до Скопје без кочници???
Ограничувањето на таа полукривина би требало да е 80 км, а утврдено е дека возел 140?
Иначе@Fringe, јас сум спремен да се обложам со тебе во 1000 Е, дека не постои теорија таа кривина да ја поминеш со 240 km/h во Ровер и притоа да не се утепаш и тебе и тој што се вози во колата...
Збориме за кривината на која излетал Младенов...
A so ima veze ako e Mercedes ko demek nemoze da se izvrti ili neso drugo ... moze zadremal....se zanel ...mu padnala cigara....go otekovte deka e mercedes i deka ako ima ESP sistem nemoze da izvrti.....Несакам ништо да мудрувам и да шпекулирам, ама брзината од 150 км/ч убеден сум дека не е причина за да излета Мерцедес од 2 тона на тоа место. Скоро секој ден возам на релација Велес-Скопје-Велес и на рамното пред обиколницата возам со брзина од околу 140 км/ч, а во кривината влегувам со само 20-30 км/ч намалување на брзината и тоа со возило тешко 930кг, и без проблем ја фаќам кривината. Барем Мерцедес има убедливо најразвиен систем за безбедност и исклизнување, сензори кои сами ја одредуваат висината на светлата, препознаваат влажен коловоз и совршен ESP систем. Така да ми се повраќа кога ќе прочитам дека поради брзината со која што возел не успеал да ја совлада кривината.
Тие се фискалните од него 100% баш добро се поклопуваат времињата, плус на тоа место баш да се фрлени од друг и да се поклопуваат времињата не ми е баш за верување..Или толку испитале тие или бог зна чии фискални нашле овие од НМ.
Не, некој тука ја ебе у здрав мозок. Или вештациве ни се на ниво на цигани од типот крупно само што видиш земи другово остави или овие од НМ кинат зелени. Ипак, второво... фискална од прозор да излета и да опстои па и замисли на сиве овие дождови во таа околина прошлава недела да седи нечепната и читлива.Тие се фискалните од него 100% баш добро се поклопуваат времињата, плус на тоа место баш да се фрлени од друг и да се поклопуваат времињата не ми е баш за верување..
Каква непрофесионалност од страна на вештаците страшно..![]()
Немам многу прочитано од Божиновски но за неколку текста кои се однесуваат на случајот ,,Керозин,, можам да кажам дека се навистина прецизни и се правата варијанта на случајот. Секоја му чест за нив. Мислам дека човекот не е баш ветрушка и не е баш за подбишега и сеир. Тоа што не пишува од македонија не е ништо чудно. Човекот беше неколкупати претепан.....Прочитај неколку негови текстови и ќе видиш дека се празни муабети.
На линкот од нова Македонија што се ставен погоре ги имаат ставено сите 4 фискални сметки (малце со црни точни ваљда од времето) сепак времето ептен се поклопува за да се сумња дека се други, разликата од првата патарина Скопје-Велес до втората е 19 минути што не укажува дека возел ептен брзо и уште по интересно е што два пати возел по истата патека само што вториов пат за 25 минути побавно што укажува дека имал застанување во Велес или во околината на Велес.. со напреднава технологија сигурен сум дека можат да видат според сигналот на мобилниот телефон каде застанувал.Не, некој тука ја ебе у здрав мозок. Или вештациве ни се на ниво на цигани од типот крупно само што видиш земи другово остави или овие од НМ кинат зелени. Ипак, второво... фискална од прозор да излета и да опстои па и замисли на сиве овие дождови во таа околина прошлава недела да седи нечепната и читлива.