Загина новинарот и сопственикот на Фокус - Никола Младенов

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Делот со хардискот што го носел со себе па као демек овие ради тоа го бркале ми е малце филмски во целиов текст, шо знам... :cautious:

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.677
Поени од реакции
11.768
Што збориш бе? Па добро што не го обвини рибарот Климе за смртта на новинарот. Срамота е некој вака болни текстови да пишува, да беше маж ќе ги пишуваше од Македонија, а не таму се крие во Србија.
ете Младенов беше маж имаше храброст да пишува на чуствителни теми али по се изгледа погреши :)
за да пишуваш против власта не ти требаат муда, ти требаат натприродни сили за да опстанеш, а секако ги немаш и така храбро бидеејќи имаш муда ке пишуваш против нив и ете еден ден те нема епа ке те нема :)

Член од
14 април 2012
Мислења
32.951
Поени од реакции
67.709
Ај и логика малце да употребиме...
Љубета го уапсија зошто почна да зима замав, и да им претставува проблем на знаете кој...

Никола Младенов беше одличен новинар, кој со Горан Михајловски да ти е мерак да ги читаш...
Ама, работата на еден критички настроен новинар е да укаже на грешките на власта, и со тоа на некој начин им ги отвори очите на граѓаните, да понуди еден алтернативен поглед на работите...

Зошто некој би му скинал глава на новинар кој нема никаков ефект врз популацијата?
Сведоци сме дека една од Македонските партии ги доби едни од најуспешните избори во последните неколку години...

Доколку Младенов бил закана некогаш, ке го решеле многу порано, како брат Љубе, сигурно нема да му дозволеле 7 години да критикува све живо и диво...

Но со оглед на неколку ситуации што се случија кај нас, А1, огромни казни кон новинарите итн, очекувано ми е луѓето да си мислат на најлошото...

Од друга страна, сите приказни дека му биле пресечени цревата за глицерин, ве молам, не тропајте глупости, се работи за E Class кој внатре има дијагностика попрецизна од Ербас... Секој мал проблем, дури и изгорена сијаличка ја јавува на бордот... Човекот возел од Велес до Скопје без кочници???

Ограничувањето на таа полукривина би требало да е 80 км, а утврдено е дека возел 140?

Иначе@Fringe, јас сум спремен да се обложам со тебе во 1000 Е, дека не постои теорија таа кривина да ја поминеш со 240 km/h во Ровер и притоа да не се утепаш и тебе и тој што се вози во колата...

Збориме за кривината на која излетал Младенов...

G

Geezer

Гостин
Ај и логика малце да употребиме...
Љубета го уапсија зошто почна да зима замав, и да им претставува проблем на знаете кој...

Никола Младенов беше одличен новинар, кој со Горан Михајловски да ти е мерак да ги читаш...
Ама, работата на еден критички настроен новинар е да укаже на грешките на власта, и со тоа на некој начин им ги отвори очите на граѓаните, да понуди еден алтернативен поглед на работите...

Зошто некој би му скинал глава на новинар кој нема никаков ефект врз популацијата?
Сведоци сме дека една од Македонските партии ги доби едни од најуспешните избори во последните неколку години...

Доколку Младенов бил закана некогаш, ке го решеле многу порано, како брат Љубе, сигурно нема да му дозволеле 7 години да критикува све живо и диво...

Но со оглед на неколку ситуации што се случија кај нас, А1, огромни казни кон новинарите итн, очекувано ми е луѓето да си мислат на најлошото...

Од друга страна, сите приказни дека му биле пресечени цревата за глицерин, ве молам, не тропајте глупости, се работи за E Class кој внатре има дијагностика попрецизна од Ербас... Секој мал проблем, дури и изгорена сијаличка ја јавува на бордот... Човекот возел од Велес до Скопје без кочници???

Ограничувањето на таа полукривина би требало да е 80 км, а утврдено е дека возел 140?

Иначе@Fringe, јас сум спремен да се обложам со тебе во 1000 Е, дека не постои теорија таа кривина да ја поминеш со 240 km/h во Ровер и притоа да не се утепаш и тебе и тој што се вози во колата...

Збориме за кривината на која излетал Младенов...

А што потреба имал да влијае врз популацијата? Едноставно е. Ако се случило намерно убиство, во кое не сакам да верувам, тогаш по секоја логика, значи дека Младенов нешто знаел и сакал да го обелодени пред јавноста. Точка.

Друго, Божиновски ги пумпа работите и некогаш измислува. Не е веродостоен. Ама овие па што се на странава друга, одма скокнаа да кажат дека не бил тој за читање. Океј, можеби и не е, ама не убедувајте не дека има целосни невистини во тој текст, колку да би биле мирни во себе.

C

cige

Гостин
Несакам ништо да мудрувам и да шпекулирам, ама брзината од 150 км/ч убеден сум дека не е причина за да излета Мерцедес од 2 тона на тоа место. Скоро секој ден возам на релација Велес-Скопје-Велес и на рамното пред обиколницата возам со брзина од околу 140 км/ч, а во кривината влегувам со само 20-30 км/ч намалување на брзината и тоа со возило тешко 930кг, и без проблем ја фаќам кривината. Барем Мерцедес има убедливо најразвиен систем за безбедност и исклизнување, сензори кои сами ја одредуваат висината на светлата, препознаваат влажен коловоз и совршен ESP систем. Така да ми се повраќа кога ќе прочитам дека поради брзината со која што возел не успеал да ја совлада кривината.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Несакам ништо да мудрувам и да шпекулирам, ама брзината од 150 км/ч убеден сум дека не е причина за да излета Мерцедес од 2 тона на тоа место. Скоро секој ден возам на релација Велес-Скопје-Велес и на рамното пред обиколницата возам со брзина од околу 140 км/ч, а во кривината влегувам со само 20-30 км/ч намалување на брзината и тоа со возило тешко 930кг, и без проблем ја фаќам кривината. Барем Мерцедес има убедливо најразвиен систем за безбедност и исклизнување, сензори кои сами ја одредуваат висината на светлата, препознаваат влажен коловоз и совршен ESP систем. Така да ми се повраќа кога ќе прочитам дека поради брзината со која што возел не успеал да ја совлада кривината.
A so ima veze ako e Mercedes ko demek nemoze da se izvrti ili neso drugo ... moze zadremal....se zanel ...mu padnala cigara....go otekovte deka e mercedes i deka ako ima ESP sistem nemoze da izvrti.....
Bure vesnik e tezok ONION vesnik....Toj ropakot nanazad ima pisano tolku mnogu Scfi statii duri Steven Spielberg da mu zavidi ....

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Екипата на Нова Македонија нашла белешки???

Добро што се случува овде, таквите работи вештаците треба да си ги имаат прибрано и изолирано во сефови. Или толку испитале тие или бог зна чии фискални нашле овие од НМ.

А

Атомската мравка

Гостин
Или толку испитале тие или бог зна чии фискални нашле овие од НМ.
Тие се фискалните од него 100% баш добро се поклопуваат времињата, плус на тоа место баш да се фрлени од друг и да се поклопуваат времињата не ми е баш за верување..

Каква непрофесионалност од страна на вештаците страшно.. :rolleyes:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Иако човечки е можеби неблагодарно да се зборува, еве ќе испаднам таков и ќе кажам дека мене, барем според тоа што го прочитав од првичните вести, овој случај ептен ме влече дека е самоубиство. :unsure:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Тие се фискалните од него 100% баш добро се поклопуваат времињата, плус на тоа место баш да се фрлени од друг и да се поклопуваат времињата не ми е баш за верување..

Каква непрофесионалност од страна на вештаците страшно.. :rolleyes:
Не, некој тука ја ебе у здрав мозок. Или вештациве ни се на ниво на цигани од типот крупно само што видиш земи другово остави или овие од НМ кинат зелени. Ипак, второво... фискална од прозор да излета и да опстои па и замисли на сиве овие дождови во таа околина прошлава недела да седи нечепната и читлива.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.433
Поени од реакции
4.356
Прочитај неколку негови текстови и ќе видиш дека се празни муабети.
Немам многу прочитано од Божиновски но за неколку текста кои се однесуваат на случајот ,,Керозин,, можам да кажам дека се навистина прецизни и се правата варијанта на случајот. Секоја му чест за нив. Мислам дека човекот не е баш ветрушка и не е баш за подбишега и сеир. Тоа што не пишува од македонија не е ништо чудно. Човекот беше неколкупати претепан.....

O

Orion.

Гостин
Премногу често поминувам по таа траса и како возач навистина ми е неверојатно како се случила таа сообраќајка имајќи ги предвид фактите кои ни се познати. Сосема поверојатно би била несреќата доколку во неа учествувало и друго возило/возила. Исто така не може, а да не се земе во предвид и фактот што Младенов возел навистина неверојатно безбедна кола. Многу чудно...

А

Атомската мравка

Гостин
Не, некој тука ја ебе у здрав мозок. Или вештациве ни се на ниво на цигани од типот крупно само што видиш земи другово остави или овие од НМ кинат зелени. Ипак, второво... фискална од прозор да излета и да опстои па и замисли на сиве овие дождови во таа околина прошлава недела да седи нечепната и читлива.
На линкот од нова Македонија што се ставен погоре ги имаат ставено сите 4 фискални сметки (малце со црни точни ваљда од времето) сепак времето ептен се поклопува за да се сумња дека се други, разликата од првата патарина Скопје-Велес до втората е 19 минути што не укажува дека возел ептен брзо и уште по интересно е што два пати возел по истата патека само што вториов пат за 25 минути побавно што укажува дека имал застанување во Велес или во околината на Велес.. со напреднава технологија сигурен сум дека можат да видат според сигналот на мобилниот телефон каде застанувал.

Ја останувам на тоа дека некој му го има пресечено патот пред Скопје и за да го избегне завршил во провалијата десно..

Kajgana Shop

На врв Bottom