И понатаму заедно или крај во истиот момент?

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
мислам дека да... би му простила.. а можеби и би продолжила понатака со него...
сепк тоа може да е минлива ствар...
исто како што и јас би сакала да пробам со женско а нему да не му биде грозно истото важи и за него..
зошто би ми бил гаден некој што го сакам а спиел со машко коа и јас спијам со машко...

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Јас би ставила крај од една и единствена причина што не верувам во бисексуалци мажи. :icon_lol: Жени се друга приказна, они сакаат да експериментираат, може да бидат со жена а сепак повеќе да им се свиѓа сексот со маж, ама мажи... Они се попрости соединенија, кај нив е или црно или бело. :icon_lol: Дури и тие што се прокламираат како би, тежнеат повеќе кон едниот пол, отколку кон другиот.

Така што, ако ми каже дека е би, многу е поверојатно да е геј. :icon_lol: А стрејт жена и геј маж можат да бидат само најдобри другарки.

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Мажите до негде и ги сфаќам..
Што е со жените? Дали ќе можете да се помирите со фактот дека вашиот дечко имал односи со машко? Па после и со вас?:raz:
Па не би ми било сеедно секако, ама мислам дека лесно ќе го надминам првичниот шок. Минатите партнери не ме интересираат и не сакам да слушам за нив, освен во врска со здравствени проблеми кои би можеле да имаат влијание на моето здравје. Дури, ваквата искреност и отвореност на партнерот ќе отвори нови сексуални хоризонти, и за двајцата.

С

Сатори

Гостин
Имате сјајна врска.. не долга ама добра врска исполнета со љубов и взаемно разбирање. Но, во последно време гледате дека вашиот партнер е отсутен, чувствувате дека нешто го мачи, гледате дека сака нешто да ви каже а не знае како.. Застанувате да се соочите со него, затоа што сакате да ви каже што му е, но тој не кажува - се вади на она излитено „немам храброст, не знам едноставо како”. Вие како и секој друг си мислите ( за некои ) на најлошото. Неверство!
Изнервирани од фактот дека вашите претпоставки може да се точни, му кажувате дека доколку не ви каже што го мачи во истиот момент ќе му раскинете. Тој ве седнува пред него, ви ги зема рацете, вдишува и издишува тешко, ве гледа в очи и ви кажува дека е бисексуалец. Што потоа!?
Како ќе реагирате? Што ќе му речите? Дали сте се сомневале во такво нешто? Изненадени сте? Сте го знаеле тоа од самиот почеток? Ќе продолжите понатаму со партнерот или прекинувате во истиот момент? Мислите можеби на тројка?;))

Кажете си вие за вас, а после јас ќе се исповедам.:icon_mrgr:wink:
Не носам одлуки, сериозни, се додека не ги разгледам сите факти што ми се приложени и се додека не се анализирам сама себе.
Се додека не ме изневерува, нема да ми прави разлика дали „се врти“ по дечки или по девојки, крајно, тоа и не ми е толку далечно и ми е разбирливо.

Додека муабетот за тројки, пардон, ама не сум тој тип на моралист, сакам интимност.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ако партнерот со "тешко срце" ми каже дека е би,тогаш во секој момент ќе очекувам да ми раскине.Би спиела и би била со него додека го привлекувам,но не верувам дека после тоа признание(пред себеси) ќе сака да лежи до мене или до некој друг.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Зашто одма бисексуалците и геј луѓето ги осудувате за непогодни за моногамна врска? Не знам дали би останала со него, зависи од едн куп фактори, ама не ја исклучувам можноста. Ако ме сака, а и јас го сакам него - зашто да не?!
Башка, и да е најстрејт човекот на свет има можност да посакува друга да лежи до него...:) И што тогаш...?:)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Напротив би и геј популацијата се за моногамна врска,но со поголема склоност за особа од ист пол во таа врска.Ако партнерот ти е би,поголема е веројатноста тебе да те остави за дечкото,отколку него за тебе.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Зашто одма бисексуалците и геј луѓето ги осудувате за непогодни за моногамна врска? Не знам дали би останала со него, зависи од едн куп фактори, ама не ја исклучувам можноста. Ако ме сака, а и јас го сакам него - зашто да не?!
Башка, и да е најстрејт човекот на свет има можност да посакува друга да лежи до него...:) И што тогаш...?:)
ццц... не генерализирај ма...
мислам јас си се знам... ако ми е дојдено до него.. мислам ако го сакам ида му раскинам пак ќе се смирам..
јбг меко срце имам

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Напротив би и геј популацијата се за моногамна врска,но со поголема склоност за особа од ист пол во таа врска.Ако партнерот ти е би,поголема е веројатноста тебе да те остави за дечкото,отколку него за тебе.
А на што ја базираш горнава изјава? Логика? Статистика? Искуство? :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
А на што ја базираш горнава изјава? Логика? Статистика? Искуство? :)
На искуство :) Логиката ја нема,а статистика уште никој не води. Ти имаш вакво искуство?

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
На искуство :) Логиката ја нема,а статистика уште никој не води. Ти имаш вакво искуство?

Значи, искуство немам, ама другар бисексуалец го имам прашано дали е повеќе по машки или по женски. Ми рече дека зависи од моментот и од околностите. Во стил на, ако е со девојка и му е убаво со неа е многу повеќе накај жените ориентиран. Во обратен случај - обратно. Не верувам дека влече накај една страна повеќе постојано... Ако беше така - немаше да се бисексуалци, ќе беа едноставно геј, без комплицирање:)

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Нема како ниту пак зошто да му простам. И тоа го сметам за еден вид неверство, затоа што не бил искрен кон мене.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Не се важи ако е со друга девојка. Голема работа.
Не е тоа неверство, си се забавуваат девојчињата.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Значи, искуство немам, ама другар бисексуалец го имам прашано дали е повеќе по машки или по женски. Ми рече дека зависи од моментот и од околностите. Во стил на, ако е со девојка и му е убаво со неа е многу повеќе накај жените ориентиран. Во обратен случај - обратно. Не верувам дека влече накај една страна повеќе постојано... Ако беше така - немаше да се бисексуалци, ќе беа едноставно геј, без комплицирање:)
Се има рок на траење.Додека му се допаѓа и привлекува таа,ќе биде со неа,кога ќе му се дигне на новиот ќе биде со него,и се така натаму:)Значи затоа се би.Истото го збориме,само го тупиме на жештинава.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Леле ептен јака ситуација :))) а јас ка што сум си би можело и да ме снајде еден ден ваква работа :pos: иако не би сакала.

Што би направила? Прво би се налутила затоа што не ми кажал и ме лажел. Нема да ме повреди толку фактот што бил со машко туку ќе ме повреди тоа што треба да го делам со некого. Било машко-било женско не сакам да го делам партнерот, јбг себична сум.
Не знам дали би му простила и повторно поради фактот што не сакам да го делам. Ако се одлучи само за мене најверојатно и би му простила иако гледано од овој аспект се согласувам со Leandra:

Ако партнерот ти е би,поголема е веројатноста тебе да те остави за дечкото,отколку него за тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom