• Војник •
БОРБА ТЕ ЧЕКА!
- Член од
- 6 април 2011
- Мислења
- 457
- Поени од реакции
- 1.263
Можда постојат овие слики овде, не сум сигурен.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Vo pravo si do negde za toa vo pomalite gradovi i koj gi napravi monstrumi daj ne pretervi.Читам погоре дека малце и влагате у филм,како може да не знаеш дека комшијати е во волците.Може не знаеш во скопје ако си во овие големите населби но во малите грдаови се знае.Јас еве познавам неколку луге лично,вие ги направивте монструми,па ако живееш во виница која во градчето има 10ооо луге како нема да знаеш кој се во специјалците.Поздарв мислам дека влеговте у амерички филм
зошто?До кога мали деца ке пишуваат по јавни форуми! Размисли реално и логично за кој е подобар!
Нашите специјалци беа деградирани во операцијата ИСАФ!
.
Поранешните „волци“ се најценети војници во Авганистан
Македонците се особено ценети во приватните компании за обезбедување во Авганистан. Ако се соберат македонските специјалци што денес работат во приватни компании во Авганистан, може да се направи најдобрата специјална единица на Балканот, вели нивниот брат по оружје, поранешниот пилот Зоран Велковски.
За своите поранешни колеги од АРМ, а сегашни од приватните компании, вели дека се докажани како врвни професионалци. Платата зависи од рангот и од видот на работата. Почнува од три илјади и се движи до 15, некогаш и 20 илјади долари. Поранешните специјалци што работат на обезбедување конвои дневно ги заработуваат своите некогашни месечни плати. Таму веќе со години работат поранешни специјалци на АРМ. Велковски вели дека ги има доволно за да се состави една добра специјална единица. Особено се ценети, а Американците ги сметаат за свои, поранешните „волци“, чија репутација е легендарна.
човек кога те читам тебе се заморувамНајценети платеници секаде во светот ти се Легионерите од Франција! Потоа доагаат поранешните специјалците од НАТО земјите и поранешните специјалци од Русија и тн!
човек кога те читам тебе се заморувам
абе да кажеше бар еден убав збор за нашите
убаво што си реален ама своето е своеЈас ги ценам бСН повќе од која било специјална единица во Македонија, ги ценам ЕСЗ повеке од ЕБР, ги сакам и бСН и ЕСЗ повеќе од која било армијска и полицијска единица во светот, ама неможам да бидам нереален јас сум само реален, еден совет додека не видиш нема да знаеш како - ако ме разбереш океј ако не ме разбереш повторно е океј!
тапа фраер - Неможам јас да бидам нереален и патриотски будала! Ја ти кажувам како е вистински ама тоа е за жал!
убаво што си реален ама своето е свое
и темава е за нашите и арм и полиција а не споредби со други
и пишувајте за нив
мислиш знае нешто он за специјалцичовек кога те читам тебе се заморувам
абе да кажеше бар еден убав збор за нашите
мислиш знае нешто он за специјалци![]()
Преку читање на твои коментариИ како ќе дознаеме?
Преку читање на твои коментари