Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Зошто има многу глупаци што мислат лајкот дека е критериум за правилно мислење, па да не го манипулирате народов со 20 лајкови на пост.
Секако можам да направам 20 лажни акаунти и да се утепам од стискање лајкови на моите анти геј постови и што сум постигнал?

Ха, педерски играш во педерска тема. Да претпоставиме дека и 1.000 ќе посвојат.
Ама сепак ќе биде претпоставка. А постапката за носење на закон на вклучува никакви претоставки.
Колега turvior објасни ја постапката за дополнителна активност. :) Акцент стави на бројките.

Не ми е педерска поентата вот, тебе целата теза ти е базирана на нешто што не е поткрепено со факти. Јас барем немам слушнато за сериозно истражување на таа тема во државава, ако ти имаш покажи го.

Зошто има многу глупаци што мислат лајкот дека е критериум за правилно мислење, па да не го манипулирате народов со 20 лајкови на пост.
Секако можам да направам 20 лажни акаунти и да се утепам од стискање лајкови на моите анти геј постови и што сум постигнал?

Која глупост ја тресна! Едноставно е, ми се допаѓа нечие мислење, се согласувам со личноста и стискам лајк. Да не ти е криво затоа што мислењата ти се осамени и немаш другарчиња што те поддржуваат?

ЧИМ си ставил посебен акцент на лајкоЈте т.е. ти го нарушија балансот па мораше дури и пост да напишеш, самиот си кажа дека истите ти се многу битни во сајбер животот што кажува пак дека си многу површен и површно пристапуваш на нештата а твоите нејаснотии, комплекси и психози очајно ги рефлектираш врз другите...огледалце, огледалце... ХА ХА ХА
Манипулација преку лајкови - Мартир за премиер!!!

Ха, педерски играш во педерска тема. Да претпоставиме дека и 1.000 ќе посвојат.
Ама сепак ќе биде претпоставка. А постапката за носење на закон на вклучува никакви претоставки.
Колега turvior објасни ја постапката за дополнителна активност. :) Акцент стави на бројките.

Закон се носи за одреден интерес. Тоа е обично интерес на мнозинството, воедно и потреба да се регулира нешто. Во случајов кај нас за мнозинството ниту е потреба, ниту е интерес. Пример да застаниме еден стар човек на улица и да го прашаме дали се согласува со тоа хомосексуалците да можат да стапат во брак или уште поконкретно да посвојуваат деца од улица, чекај да те мавни со одговорот по тиква или да те заколи ако неубо му се испулиш.
За да се донеси законот се испитува почвата, околностите, спецификите на потребите, се разгледуваат веќе воспоставени пример од странЦки земји каде сето тоа функционира така одлично и се согледува можноста ако нештото се ископира како ќе се прифати кај нас, па затоа има модификации, ова она. Менталитетот, традицијата се причина плус шо имаат свое силно влијание бидејќи послушноста за почитување на закон обично потекнува од нив. Кај нас со вакво размислување мало морген длабински измени во законот за семејство, освен ако некои од групите поддржувачи не одат од врата на врата и му даваат на секоја фамилија по 200 евра, да им поддржат граѓански иницијативи, ванте танте и на крај ни тоа не е сигурно.
Тоа со бројките ми е драпај си к... математика. Олку ќе земеле толку ќе земеле и намалеле. Како на пример сега јас да тргнам со констатација дека секој еден пар од МКД кој не можи да има деца, ќе земи да посвојува. Не сите сакаат деца како прво, а не сите сакаат туѓи деца како второ. Има институции за таа намена кои можат да бидат далеку поагилни ако сме ние далеку побогати и имаме пари како држава. И пак овде одиме на претпоставка, ако и ако, но правото не познава АКО, кога станува збор за интереси кои можат да поткопаат и создадат дисторзии. На некој интересот како што претходно се спомна е да може да наследува по законски пат од заедничкиот имот, на друг е трет и така натака. Кој е тој кој со сигурност и со глава ќе гарантира дека СЕКОЕ семејство на истополовци, ќе присвои дете. Влогот секогаш се проверува со жртвата која оди за него, дали е поголем и попосакуван од тоа што по пат ќе се загуби во остварувањето.

Која глупост ја тресна! Едноставно е, ми се допаѓа нечие мислење, се согласувам со личноста и стискам лајк. Да не ти е криво затоа што мислењата ти се осамени и немаш другарчиња што те поддржуваат?
Да многу ми е криво и сум тажен..
Поентата ми беше да нема вештачки работи, ако се согласуваш со мислењето нечие стискај ама ако стискаш лике на некој што пишал глупост само поради тоа што е педер е смешно и жалосно!
А баш тоа го имам приметено у темава со педерчињава.
А сега кажи ми пошто гледам според педерската пропаганда педерот се раѓа педер, тогаш дали оној што подоцна станал педер у животот не е искомплексиран од жените?

Да многу ми е криво и сум тажен..
Поентата ми беше да нема вештачки работи, ако се согласуваш со мислењето нечие стискај ама ако стискаш лике на некој што пишал глупост само поради тоа што е педер е смешно и жалосно!
А баш тоа го имам приметено у темава со педерчињава.
А сега кажи ми пошто гледам според педерската пропаганда педерот се раѓа педер, тогаш дали оној што подоцна станал педер у животот не е искомплексиран од жените?

Јас се изјаснив во поглед на лајковите, па ти што сакаш мисли. И сериозно, престани да ја тупиш во врска со ова, срам ми е дури и што ти реплицирам.
Не верувам дека ради комплекси кои се набиени од жени ќе се пропедерчиш, иако понекогаш може да се случи некакво надворешно влијание да игра улога во сексуалноста на индивидуата.

...иако понекогаш може да се случи некакво надворешно влијание да игра улога во сексуалноста кај индивидуата.

АнФем бе!? Ад каде идејава дека надворешно влијание итн...ајде да, влијание ама тоа може да игра улога само врз разоткривење на одредени фетиши ама тие не се создале од надвор. Тие биле игнорирани или потиснати па надворешното влијание ги иницирало. Стадиумите на сексуална зрелост, различни се кај сите и на различен начин го достигнуваат врвот...ако воопшто го достигнат т.е. целосна идентификација и прифаќање на самиот себе - гол човек. Сексуалната ориентација како и било што поврзано со сексуалната енергија е внатрешна состојба од старт, кој дел во кој период ќе излези на површина е индивидуално...

Во помладите години, кога се припрема хормоналната, физичка зрелост често, многу често се случува хаотичен полов дисбаланс без разлика дали родителите биле асмли стрејт или геј ете тоа е природа и природно...се кладам дека 90 % од големиве моралисти овде имале свесни (СВЕСНИ) хомо фантазии кои за никакви милиони евреи нема да ги признаат...

Незнам која ти е форава, каде негирам јас дека постојат педерите од почетокот на светот?Кажи ми ти пример за педерски брак и чување деца од историјата?
Самото тоа што е отворена темава е популаризирање на педериве, значи секоја секта, секои будали што се над 100луѓе у државава може да бараат права и да отвараат теми и да паѓаат у транс.
П.с Ќе ги замолам лезбејките и останатите педери да не прават лоби групи и меѓусебно да си стискаат лике на постовите :)

Провери си го постот. Убаво ти е реплицирано на твоја мисла. Ако не си го мислел тоа, можеби треба повнимателно да комбинираш зборови.

АнФем бе!? Ад каде идејава дека надворешно влијание итн...ајде да, влијание ама тоа може да игра улога само врз разоткривење на одредени фетиши ама тие не се создале од надвор. Тие биле игнорирани или потиснати па надворешното влијание ги иницирало. Стадиумите на сексуална зрелост, различни се кај сите и на различен начин го достигнуваат врвот...ако воопшто го достигнат т.е. целосна идентификација и прифаќање на самиот себе - гол човек. Сексуалната ориентација како и било што поврзано со сексуалната енергија е внатрешна состојба од старт, кој дел во кој период ќе излези на површина е индивидуално...
Во помладите години, кога се припрема хормоналната, физичка зрелост често, многу често се случува хаотичен полов дисбаланс без разлика дали родителите биле асмли стрејт или геј ете тоа е природа и природно...се кладам дека 90 % од големиве моралисти имале свесни хомо фантазии кои за никакви милиони евреи нема да ги признаат...

Тебе ти е работа да ми стискаш лајкови, не да ми реплицираш. :icon_lol:
Успат, се согласувам дека сексуалната ориентација најчесто е дефинирана уште од раѓање. Велам најчесто поради две туѓи искуства на луѓе кои се определиле така како што се определиле поради надворешни влијанија.

Постојат педери и педери.
Постојат педери затоа што имаат нагон кон други мажи и постојат педери да бидат педери
само за да бидат cool,in или поинакви од другите.
Не ги осудувувам,
и немам ништо против нив.
Не секој педерски пар ноже да посвои дете.
Но,сепак во некои случаи е подобро едно дете да израсне во круговите на еден педерски социјализиран пар отколку во некое семејство
каде би раснело со родители кои се ахохоличари и асоцијални.

522446_134945660021359_291653525_n.jpg

Неможам да ги прифатам бакнеживе, for better or бетер, не се стрижам така. Сексуална фрустрација е прилично заебана работа, стави му ливче во јакната на брат ти, дека сакаш да те носи во слични дувла каде место кусур закачуваш std. Отвори душа, вака сам се јадеш, биди малку слободен инаку лошо ќе резултира, чичко Лет убаво објасни која е стапката на самоубиства кај хомосексуалците.

Ваљда никако не сум дискриминиран што ти и твојата девојка, наместо години и години трчање низ бирократски лавиринти, накратко го решите проблемот со заедничко живеење. Ама зожто, о, зожто јас и мојата партнерка наместо години и години трчање низ бирократски лавиринти, накратко не си го решиме проблемот, и со еден потпис да ни ја дадат посакуваната панда? Зошто побогу постојат олку закони? Хомосексуалците треба слободно да посвојуваат деца, хетеро слободно да си посвојуваат панди, последната капка никогаш да не е во гаќи и месечината навистина, о, навистина да е од кашкавал!

Лично не ми пречи ти со кого си во брак или не, од апстрактно ниво ми пречи, што имаме менување, носење на нови закони специјално за вас. Реков, ако функционираме вака како општество, за да бидеме рамноправни и јас треба да си барам што ми одговара, што по мои критериуми би било ултра нормално, секако за вас, како дел од заедницата, грозно, неприродно, ненормално. Ама по таа аналогија, јас тоа треба да го добијам. И каде е крајот? Сите заслужуваат тоа што посакуваат. Сите сме специјални до толку, зарем не, барем мама така ми велеше.

И како трето, веќе кога се потпре на логика, како ти, што не веруваш во бракот како институција, се залагаш за истиот? :)
А да се мешам во туѓи избори, не се мешам, реков, кој што му го лула кајчето. Јас само барам да сме исти бред законот.
Јас имам право да се женам и да си направам дете, ако тие се толку нормални, не гледам во што е тука проблемот. :')

Пиј си апојте како што ти рекол лекарот. Кои ние? Јас сум хетеросексуална. Ама многу хетеросексуална.

Сега одлучи се, ти пречи или не ти пречи ,,специјално,, за педерите што носат закони? Немој онака лично не ми пречи, ама иначе ми пречи.
Мене бре ми пречи на секаков можен начин малтретирање на животно. Нема вака така, ми пречи.

Ако ти како единка бараш нешто, коешто на никаков начин нема да се одрази врз добробитта на другите, зошто да не го добиеш тоа?
Јас би те поддржала во секој поглед, без оглед што е тоа.
Јас не се залагам за брак. Не греши, убаво читај. Се залагам за еднакви права без оглед на сексуалната ориентација.
Односно, колку што е нездраво во матично да те прашаат за кој религиозен табор навиваш, толку е нездраво да те прашаат што преферираш да онаквиш во кревет.
Оваа држава, која што е во огромна мера недемократска (не се вади на мојата партиска припадност, одма ти кажувам, досадно е веќе), која што е во огромна мера угнетувачка према граѓанинот, ме форсира и мене да стапам во брак, на начин на кој ми овозможува полесни (бирократски) процедури ако имам деца.
Потешко е да имаш деца со невенчан партнер, отколку со венчан.

А тоа е дискриминација. Само што ја криеме низ ,,христијанските македонски вредности,,. Жими таско.

И јас имам право бе да се мажам, па шо? Јака муда. Сите имаме. Само што државата ни вика - ја ќе ти кажам кого смееш да сакаш, а кого не.
Не туку збори за деца. За брак не се потребни деца.
Посебна категорија си се.

И јас секогаш се водам според една убава мисла - be the change you want to see in the world.
Не ми е потребно ти да ме сакаш или да ме прифаќаш.
Ама до последен здив ќе се борам за еднаквост.

Родова, сексуална, национална, религиозна.... итн.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom