Облекување на полуматуранти/матуранти

• Креатор на темата Креатор на темата Justinian1
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 март 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Кажете како да се облекуваат полуматурантите/матурантите. "НЕ НАВРЕДУВАЈ"

Кажете како да се облекуваат полуматурантите/матурантите. "НЕ НАВРЕДУВАЈ"
- Темата треба да биде во „Мода и убавина“, не во „Образование. Облекувањето нема врска со образованието;
- Да влезеше во подфорумот „Мода и убавина“, ќе видеше дека веќе има тема (теми) за облекувањето на полу/матурантите;
- Што е со тоа „не навредувај“? Смешно е... Како и сам да знаеш дека ќе почнат да те реметат за темава :)

Одлучи се , не е исто полуматура и матура ! :) За полуматура можеш да одиш и по тренерки , забога завршуваш осмо одделение не си дипломец на факултет. За матура малце попристојно , немора одело пример ко да одиш на свадба. За матура нешто спортско по мене најдобра опција.
--- надополнето: 29 март 2013 во 13:20 ---
- Темата треба да биде во „Мода и убавина“, не во „Образование. Облекувањето нема врска со образованието;
- Да влезеше во подфорумот „Мода и убавина“, ќе видеше дека веќе има тема (теми) за облекувањето на полу/матурантите;
- Што е со тоа „не навредувај“? Смешно е... Како и сам да знаеш дека ќе почнат да те реметат за темава :)

Само ме занима , прашува за полуматуранти , а има 18 години :D Бар така му пишува на профилот...

Само ме занима , прашува за полуматуранти , а има 18 години :D Бар така му пишува на профилот...

Со оглед на тоа дека одвај два збора сврза или е осмооделенец или е ментално ретардиран матурант(без навреда).

Извините ама не моев :)

115022_main_fav.jpg

Обично у алишта се облекуваат.
Може од годинава ќе се измени нешто...

Обично у алишта се облекуваат.
Може од годинава ќе се измени нешто...
И јас мислев вакво нешто да пишам, ама типот праша како а не во шо се облекват :icon_lol:

И јас мислев вакво нешто да пишам, ама типот праша како а не во шо се облекват :icon_lol:
-КАКО........еве ВАКА
Да не објаснуваме за пред облекувањето тоа не е во прашањето.
Прво........ ги облакаш гаќите ( се разбира кратки,)
Второ....... облакаш маица ( се разбира и таа без ракави )
Трето....... облакаш кошула и ја закопчуваш, 1-2 горни копчиња не.
Четврто... облакаш панталони, ги закопчуваш и нив.
Пето......... облакаш палто, не го закопчуваш ( машна е исфрлена)
Шесто ......облакаш чорапи
Седмо...... облакаш чевли
Ова не се бара,ама ај,одиш до огледало и потоа викаш такси.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Мислам дека помогнав

Не сум дообјаснил како треба, затоа да не бидам сфатен погрешно значи на панталоните прво едната нога се става во едната ногавица, другата нога во другата ногавица и после панталоните се тегнат нагоре. За кошулата/маицата случен принцип едната рака во едниот, другата во другиот ракав и после се убаво се стокмува и се закопчуваат копчињата.
Може нешто е сменето со текот на годините, ама основата е иста :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom