Покрај Ларнел Кол и Погба од Јунајтед ги зедов и Мајкл Кин и Фрајерс ( ептен добри играчи, одма се наметнаа ), Aрсенал ми го дадоја Џефри, а го имам на позајмица и Сусо. Ларнел Кол и Кин ги платив така да од зимскиот трансфер период се мои. Погба и Чемберлејн си одат на крај на сезона ( освен ако не успеам да го земам Окс ), Сусо, Џефри и Фрајерс во зимскиот трансфер период најверојатно ќе си одат... Џефри сигурно! За останативе двајца ќе гледам да им продужам.
Лигата почна супер, првиот натпревар тепав 2-3, наредните два нерешени али после тоа крена низбрдо се... 14 одиграни имам. 5/4/5 со гол разлика од +1 ( 21/20 ). Без пораз сум последниве 4 утакмици со дадени 10 а примени 3 гола. У третата рунда на лига купот против Челзи паднав и ја испробав нивната автобус тактика шо се покажа како солидна. Ми дадоа гол на крај на прво полувреме и во 75та морав да се отворам и да ги нападнам. Им дадов гол во 82ра, но доцна беше за затворање и во 83та влезе Дрогба и ми даде гол... а имав шанси со оглед на тоа дека голманот ми одбрани пенал.
На табела сум 14ти со 6 бода позади плејофот ( трето до шесто место ), треба да се одиграат уште 32 натпревари така да раат сум, ќе бидне нешто оти формава моментално им е страва!