Зошто постоиме? Која е нашата цел на живеење?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Liber Al vel Legis II:
30. Ако Волјата застане и викне Зошто, привикувајќи го Затоа, тогаш Волјата застанува и не прави ништо.
31. Ако Моќта запраша зошто, тогаш Моќта е слабост.
32. Исто така Разумот е лага; зашто постои чинител бесконечен и непознат; и сите нивни зборови се навидум мудри.

D

dystopian

Гостин
And fuck birth, entering the world of space and time is a bitch
Searching for purpose in a random universe sucks dick

;)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Mr.Bear

"The prince of darkness is a gentleman!"
Член од
14 декември 2010
Мислења
128
Поени од реакции
118
Се воздржувам максимално да не стиснам на религија. Ама заклучоците ќе ви ги изнесам - атеистите и нихилистите (тука измеѓу се бројам и јас) ќе си го живееме животот барајќи си ја среќата во задоволствата достапни околу нас и ќе живееме среќно, вие религиозните ќе си го водите животот следејќи си ги правилата и без разлика дали сте во право или не пак ќе бидете среќни до самиот крај поради вербата дека ќе бидете сместени први десно од со газирано сокче од грозје и харфи. Win-win не ви наликува така:)? И сега доста со тоа, се напнав :D Пред пар страници пишав што мислам, за тие што не прочитале еве и сликовито. ...-------------------------------------------------------.-------------------------------------------------------------------... цртките се ништожност, непостоење, а точката во средина е животот кој го живееме сега. Отприлика ви дава претстава колку е драгоцен на тие што имаат слични убедувања и колку би знаеле да научат да извлекуваат полза и среќа од секоја ситуација и ден од животот. Live and let live. Why exist if not to enjoy each and every experience life has to offer?

D

Daedalus

Гостин
Мојата цел на живеење е следната...
-Живеам за да уживам во нештата кои мене ме исполнуваат.
(учење нови работи, напредување во сферите во кои сакам да напредувам, сакам да ги гледам филмовите кои ми се допаѓаат, да ја слушам музиката која ме исполнува, да отидам таму кадешто сакам да одам...)
-Имам цели кои сакам да ги постигнам и ќе успеам во истите.
-Имам сакани кон кои сум должен и кон кои имам обврски и за кои живеам.
-Имам непријатели кои сакам ги поразам но воедно не сакам тоа да биде лесно и не сакам навистина да ги поразам.
-Имам инстинкти кои ме одржуваат во живот дури и ако не можам да постигнам ништо од горенаведените приоритети.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
кој знае дали има, а и ако има некоја цел нашето егзистирање на земјава тоа е нешто што се замара некој кој има 15-16 години. сите после тоај период си тераме работа понатаму, гледаме да си приуштиме што е можно повеќе овоземни задоволства. кој со пиење, кој со мењање партнери, кој со јадење бурек, ........ и прашањето зошто сме тука на земјава го губи значењето, престанува да биде битно.
тоа е исто ко да се замарам дали има крај универзумот. а и ако има, што има после тоа...... :tapp:

Член од
24 март 2013
Мислења
64
Поени од реакции
61
Ако човек не верува во Бога, секогаш ќе си го врти тоа прашање во глава. Целиот прашалници ќе се стори! ...Верувам дека во овој свет сме дојдени како гости и ќе заминеме како такви.
Ова не е вистинскиот живот ние што го живееме, илузија е. Ова ни е само како проба, не става Господ во искушение... Крајната дестинација на животот е смртта. Тоа е целта! :) Од овој Свет да преминеш во друг, lol :eek: Постоиме за да умреме :notworthy:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ако човек не верува во Бога, секогаш ќе си го врти тоа прашање во глава. Целиот прашалници ќе се стори! ...Верувам дека во овој свет сме дојдени како гости и ќе заминеме како такви.
Ова не е вистинскиот живот ние што го живееме, илузија е. Ова ни е само како проба, не става Господ во искушение... Крајната дестинација на животот е смртта. Тоа е целта! :) Од овој Свет да преминеш во друг, lol :eek: Постоиме за да умреме :notworthy:
И....што вика Господ?
Ќе преминеш у некој друг свет?

Член од
24 март 2013
Мислења
64
Поени од реакции
61
И....што вика Господ?
Ќе преминеш у некој друг свет?
Верувам во она шо го вели Господ, а вели дека има 3 - Света.:pipi: Во зависност од тоа како ќе се поставиш во овој така си правиш место за во др. И да, ќе преминам коа ќе умрам... И не само јас, туку и ти и сите др. :eek: Така вика Господ

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Верувам во она шо го вели Господ, а вели дека има 3 - Света.:pipi: Во зависност од тоа како ќе се поставиш во овој така си правиш место за во др. И да, ќе преминам коа ќе умрам... И не само јас, туку и ти и сите др. :eek: Така вика Господ
Каде беше ти он кога го кажал ова?
--- надополнето: 26 март 2013 во 12:03 ---
Иначе, назад на темата......постоиме затоа што ништо друго не постои...........(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom