Спречен обид да се симне државното знаме во Кичево

• Креатор на темата Креатор на темата • Војник •
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ме интересира како знаете дека ромите гласале за Дехари?

Учкиве воници и полицајци масакрираа и за награда ги пикнаа во влада и парламент, влакно не им фали. Овој се потересол за знамето некој што се дрзнал да го симнува.:facepalm:
Дечко ја се потресувам за секој закон што не се спроведува во државава, а според тебе што треба да правам да плачам за охридски договор кој го потпишаа твои и мои преставници.

Ме интересира како знаете дека ромите гласале за Дехари?

Па прилично лесно. Дистрибуцијата на гласови е таква каква што е, плус гласовите на Ромите и Туците. Плус детален извештај за секое избирачко место, лесно се гледа.

Ромите свртеа грб, е ми се верува. Па колку партии на Ромите се во коалиција со ВМРО. Амди беше фронтален играч зборуваше на митинзи, добиваше аплаузи. Самка исто така од спротивниот табор. Епа се лутат кога ги викаат цигани.
ахахах! Ах бе другар 19 години живеам со џупци во Прилеп, бетар се и од твојата замисла за "циган", вчера заедно со нив бев на избирачко место во Прилеп, пошто нели сум блиску нивната населба, дојдоа два трактори од дпмне со брашно и масло некаде 3-4 саати пред објавувањето на конечните резултати, зедоа СЕ од приколиците, однесоа дома, неколку дури и ги чкртаа броевите 42 (сдсм во Прилеп) на нивните куќи... И сето ова 3-4 саати пред конечните резултати.

ахахах! Ах бе другар 19 години живеам со џупци во Прилеп, бетар се и од твојата замисла за "циган", вчера заедно со нив бев на избирачко место во Прилеп, пошто нели сум блиску нивната населба, дојдоа два трактори од дпмне со брашно и масло некаде 3-4 саати пред објавувањето на конечните резултати, зедоа СЕ од приколиците, однесоа дома, неколку дури и ги чкртаа броевите 42 (сдсм во Прилеп) на нивните куќи... И сето ова 3-4 саати пред конечните резултати.

Јасно ми е мене се тоа, не е само во Прилеп секаде го има тоа. Ама еве немало ли таква понуда од страна на ВМРО/СДСМ. Па колку пари фрлија во оваа кампања не успеаја Роми да купат за гласови во Кичево ли? Очигледно другата страна била помобилизирана, повеќе работела и си однесоа победа, а Кичево долгорочно ќе го снајде истото што и Тетово. Во Западна Македонија тоа ти е процес без повраток.

Интересно Македонското знаме во Кичево два пати во три години паѓа од јарболот од силен ветер.
Првиот пат според полицијата на мечот Напредок-Шкендија знамето паднало од ветерот, објаснување за тоа како Албанското се нашло на јарболот нема.
И годинава мајмуни не правеа, им викаме на тоа џандарите што им се плашите, на нас ни се силите а од нив ви фуфка, они ни викаат ништо не знаете бе деца, така мора да биде, знамето осд ветерот падна и точка.
Па уште кога ќе се сетам дека се плашеа да не спроведат 40 души до железничка бидејќи морало низ Албанските маала да поминеме а тие биле полни пошто беше празник и им биле дојдени и доселениците:facepalm: Немојте да провоцирате ни викат, овде не важат закони (n)
За инает провоциравме, ова џандариве се збрлавеа од страв, ебате тоа, а они треба да ти чуваат ред после :вонзем:
Дур не дојде возот се препотија од страв особено откако имаше една мала брканица на железничката и вадење пиштол од Албанска страна.
А од друга страна тоа знамето пред Кичево што го ставија никако да падне. Што ветер ќе беше тоа, селективно бутка знамиња изгледа.
Како во Скопје не паѓаат знамињава?
Или во другиве градови?
Изгледа во Кичево урагани минуваат...

Очекував нешто вакво денеска. Ипак секаква шупаклана имаа однесено таму, централна прослава им беше.
Како и што кажаа Ѓаоли Кичево, за очекување е сторителите да биле добро познатите наши ривали од Чаир, водачите на цела кампања на ДУИ во Чаир, па и пошироко.

Убаво кажаа Стружани, Бранко ги продаде градовите, а Грујо два пати пропушта шанса да ги обедини. Македонците сепак се обединија, ама парите од дијаспората си одиграа улога. Се е тоа плански смислено, од дијаспора само им фрлаат пари за џамии и поткупуваат Турци, Торбеши, Цигани, а Босанците за СДСМ гласаат традиционално иначе веројатно и они ќе одат на Албанска страна.
Нашите беа свесни што ги очекува со летовите од странство и со парите што ги добиваат останатите малцинства во Кичево, да сакаа да го спречат тоа ќе реагираа.
Вака направија слика како божем се бореле заедно, а знаеа дека нема да биде доволно само Македонците да гласаат за да победат...
Никој немаше доблест да излезе вчера и да каже дека Кичево е изгубено. И уште се славеше вчера, па поголем пораз од овој неможеше да има.
Пораз за сите, не само за Кичево, туку за цела Македонија.

Picture 133.jpg
Е деца мој,ја сам се борел за ви боље да живите и да будете рамноправни,
Ја мож и ќе загинем у овој борби,али ви че продужите наше дело-Кичево је ваше,
немој то да заборавите,ќе дојде ден и ваш ќе биди и прецедник и то да знате,
сад сокри то у подрум,ќе требе за прославу,можда по 50 година,ама ќе буде.
--------------------------------
Мефаил-водачот на балистите во Кичево со својте внуци во 1944 година.

Ром ти гласа за кого сакаш за 500 денари.
А мислиш дека македонскиве партии ги немале тие пари. 1000 роми пута 10 евра е 10,000 евра, смешни пари за било која партија. Прашањето е кој смее да купи гласачи а кој не или кој смее да донесе гласачи а кој не или во крајна линија кој требало да го земе Кичево а кој не.

Абе другар тебе да не ти дадоа капче и маичка шо имаш вакво мислење ? Дај објасни кога Достоинство беа самостојна партија колку гласови добиваа и дали имаа шанса да дојдат на власт за да сменат нешто ? Дај објасни како да не се направеа тие договори и како да не се вметнеа терористи во владата кога бевме под притисок на САД и не очекуваше исто сценарио со НАТО и Србија ?!?! Друже верувам дека си постар и попаметен од мене, само дај сега објасни ми како не сум во право за ова ? Па мораше Стојанче да оди во опозиција за ако влези во влада да смени нешто, и искрено се надевав дека ќе смени ама глуп ни е народот и ко нема да полошо да ни тргни !
Не можам да ти одговорам зошто некој администратор ми го избриша одговорот. Очигледно забрането е да прашаш дали и на тебе ти дадоа капче и маичка па ги браниш овие плаво-жолтите. Очигледно и некој администатор нејќе да се вреѓаат неговите а за другите може комплетно без цензура да се критикуваат. Поздрав

Држава и државно знаме!? Ма која држвама сме бе, да не ги спомнувам ги знаете ни продадоа и држава и ни ебаа матер! Шаховски фигури сме ние си играат со нас народот, си ја користат државата за свој цели и едните и другите од врвот (да не мислите дека зборувам само против една партија или човек пошто сите се исти :гомце: , а тие пак се шахофски фигури на Американцине). Зар неможат полиција да пуштат!? Каде се полицајците да ни ја штитат држават, да се борат за нас или па ќутат како пички. Чист пример наш полицаец и еден албански полицаец стопираат другар сабајле во 4:45 (седевме кај другарот има повредено нога т.е го згази автобус и правеше 100000 операции ама не може да оди убаво и брзо му се заморува ногата па зема колата да ја врати женска му без какпа алкохол во него) и додека шиптаров му пишува 100 казни како вози во недозволено време, нема појас и т.н им објаснува другаров што како е работата нашиов цајкан земал наведнал главата ни во очи да го погледне ни да гугкне! Срамота е! Ни ја земаа државата додека нашиве шефови да ги речам слават победи, идат и не лажат за гласови. Знам дека многу ми е измешан постов и без редослед ама мислам ми ја сфативте мислата што сакам да кажам пошто премногу сум разочаран и изнервиран за да можам се по ред убаво да пишам и кажам. Не се криви Албанците, баш си се добри они, нашиве се криви!!!

Не можам да ти одговорам зошто некој администратор ми го избриша одговорот. Очигледно забрането е да прашаш дали и на тебе ти дадоа капче и маичка па ги браниш овие плаво-жолтите. Очигледно и некој администатор нејќе да се вреѓаат неговите а за другите може комплетно без цензура да се критикуваат. Поздрав
Ако сум против оваа лажна влада мора да сум сдсм ? Ќе ми го избришат мислењето па читај побрзо шо да ти правам --> бранко за леб да пропита, аир цел живот да не види и неговите поколенија.

А мислиш дека македонскиве партии ги немале тие пари. 1000 роми пута 10 евра е 10,000 евра, смешни пари за било која партија. Прашањето е кој смее да купи гласачи а кој не или кој смее да донесе гласачи а кој не или во крајна линија кој требало да го земе Кичево а кој не.
Нема врска кој смее или не смее, туку кој прв ќе го извади новчаникот,а по правило поткупувањето е албанска традиција.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom