Нема потртеба од рут. И што ќе префрли оваа апликација во сд картичката? Google play апликацијата може да ја префрли во сд картичката? Јас па на мојот зте кис лите немам потреба од рут и си ги префрлам тие апликации во сд картичката што можат да се префрлат. Само влегувам во сеттингс, во апликации, и тие што можат на сд се префрлаа.Човек ептен почетник си бил какви прашања поставуваш.
Нема гајле не се секирај слободно користи ги од нокиата слушалките. Заеби програмата не ти треба не е за тебе. Ако сакаш апликациите да ги преместиш на мемориската треба да слимнеш https://play.google.com/store/apps/details?id=com.a0soft.gphone.app2sd&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5hMHNvZnQuZ3Bob25lLmFwcDJzZCJd нормално мислам дека треба телефонот да ти е рутиран.
Едит незнам дали точно ти ја дадов апликацијата моментално немам андроид телефон...
Сега, имам неколку прашања поврани со андроид:
1. Кога гледам спецификации на смартфони, некаде гледам: memory: Rom: 512(accessible 152)
Е сега зошто е достапна само толку малку, а има 512 мб? И дали ако се рутира телефонот, овие преостанати мегабајти би станале достапни?
2. Дали можам телефон да рутирам со начин на било каков друг телефон, на пример со начинот на рутирање на сони типо да го рутирам и мојот зте, но да не ставам некој кастм ром, туку да сум на истиот, сток ром?
3. Дали има опција кога телефонот ти е рутиран со некоја апликација да можеш од сд картичката да си ставиш неколку мегабајти во интерната меморија, и неколку мегабајти во рам меморијата?
4. Овие што се апп 2 сд дали можат да префлаат апликации како гоогле плеј, јутуб и други?