B
babsyy
Гостин
Груевски може да донесува одлуки во полза на Албанците, само под нивна пресија, алудирам на повисоките албански инстанци. Сигурно не затоа што воспримил од исламистичкиот дух, па има афинитети кон Албанскиот народ. Протести дури и да сака не може да спречи, бидејќи тоа е загарантирано уставно право. За тоа дали е, или не националист доволно говорат извештаите од Европската комисија, еве да ги земеме нив за репер. Како и да е тој не е тема на разговор, мене ме заинтригира нешто друго. Мислам дека и повеќе од доволно ја разглабавме темата за (не)соживотот помеѓу Македонците и Албанците. Меѓутоа што е со Ромите? Конкретно соживотот помеѓу Македонците и Ромите? Имам чуено повеќе мислења од страна на Македонците на оваа тема, ама ме интересира што ќе искоментира(ш)те во врска со тоа. Ќе се изјаснам и јас потоа.Од кога па сега Никола стана националист ? Дали поради тоа што Албанците имаат буквално исти права како нас, дури и се многу повеќе заштитени како рисот ендемски видови демек. Дали поради тоа што дозволи на вехабисти да протестираат низ Скопје откако убија 4 деца и 1 возрасен човек пред Велигден, дали поради тоа што помалите етнички заедници (Турци, Роми итн) никогаш повеќе не биле застапени во локалната и државната власт. Од кај сега Никола испадна националист?

Груевски донесува одлуки затоа што наводно се потребни за некаков соживот тоа му се налага како сакаш наречи го притисок од албанските партии, од европските инстутици и сл важно донесува ете. За протестите си многу грешка во најмала рака можеше насилно да ги разбие протестите на кои повторувам се вееа и вехабистички знамиња, и тоа како што реков во најмала рака да не споменувам дека може да се гонат кривично сите кои направија инциденти, организаторот итн и истите сеа да се наоѓаат во затвор.. истото дури се однесува и на протестите што беа за талат пред месец дена. Конкретно за ромите ќе ти кажам дека никогаш повеќе немале права, никогаш повеќе не биле вклучени во локалната и државната самоуправа истото се однесува и на турците па и албанците, ама Никола нели е националист, фашист итн.
Цело време вака си повторуваш исти муабети, во навика ти е? Ти реплицираше девојчето и избегна да одговориш и за бугарските пасоши, и за продавањето гласови, за одењето на одмори во Грција. А ти си тој што ќе срка тоа што го посеал, поточно што само ми го глушиш на тема, а ништо не си придонел за да се подобри ситуацијата. Babsyy ја исцитира на секоја можна тема, од животни, до познанства и не знам ти што, а немој да мислиш дека ќе се замарам да ти придавам значење на тебе џаболебар. Истиов пост го имаш во 1000 различни верзии во темава, од што си досаден немаш што да правиш и се глупираш ко дете, човек ќе помисли дека ти имаш 19 наместо јас. Тебе ќе те гњави некој, абе иди шетај таму