уф... би сакала да го споделам и моето искуство и барам совет
вчера дома вежбајќи лошо се свиткав странично и коленто осетив ми крцна ненормална болка осетив...Неможев да си ја подрмднам ногата потоа ме однесоа во болницата едвај и рекоа дека немам ништо скршено. Денес отидов на ортопедија имав много оток ми правеа пунквија 2 шприца крв ..... изгледа имам скинето некој лиманет ...или како што рече докторот некој дел од пателата ......Сега треба да правам магнетна резонанца во вторник и ке се утврде точно што е ... докторот ме исплаши ми рече:ако куртулисаш од операција ке имаш среќа .....многу ми е страв затоа што знам еден другар правеше операција ради лигаменти и потоа многу болки имаше неможеше да спие од болка...Уф ве молам дај ми некој совет ... се таму ми е паметот повеќе психички ке се уболам
како тоа вчера се повреди и беше на болница,ти рекле ништо не е скршено,па денес ти правеле пункција на отокот ,вчера те пуштиле без точна дијагноза и никаква интервенција(завој,гупс,лонгета),ова за мене е несфатливо..........
види ако крцнало и отекло ко балон најверојатно имаш напукнат или скинат лигаменет или рскавица(менискус) , како и да е слушај таму што ќе препорачаат лекарите,најмалце гипс и мирување не ти бега 2 недели,после тоа физикална терапија......среќно,па кажи шо направи....