Од Цирих и Базел.Само незнам од кај им се 62% гласачи за Албанците...
Прва најава ќе го менувале името на градот во Ускана. Иначе очекувам Струшко сценарио, маргинализирајне на Македонците, кревајне поголем притисок врс нив, во Администрација и школите сегде ќе си наместат свој луѓе, ќе се шират во градот итн. ама на крај ни ја не можам да предвидам. Работата е што овој неписмениов Дехари е учка и јасно ми е што сака да постигне.Igorcemk и брат дај долови нешто ситуацијата за ние што немаме појма како е таму, како очекуваш сега со градоначалникот да се живее, претпоставувам и знам дека ќе биде лошо...
Чекај а колкава е веројатноста да успеат да сменат име на град!?!?Прва најава ќе го менувале името на градот во Ускана. Иначе очекувам Струшко сценарио, маргинализирајне на Македонците, кревајне поголем притисок врс нив, во Администрација и школите сегде ќе си наместат свој луѓе, ќе се шират во градот итн. ама на крај ни ја не можам да предвидам. Работата е што овој неписмениов Дехари е учка и јасно ми е што сака да постигне.
site tie se ucki...Прва најава ќе го менувале името на градот во Ускана. Иначе очекувам Струшко сценарио, маргинализирајне на Македонците, кревајне поголем притисок врс нив, во Администрација и школите сегде ќе си наместат свој луѓе, ќе се шират во градот итн. ама на крај ни ја не можам да предвидам. Работата е што овој неписмениов Дехари е учка и јасно ми е што сака да постигне.
Мала ама пристапот е јасен. Наместо да каже овој бивши командант дека ќе биде градоначалник на сите тие одма со вакви идеи. Значи директно ти кажува што следува.Чекај а колкава е веројатноста да успеат да сменат име на град!?!?
Прва најава ќе го менувале името на градот во Ускана. Иначе очекувам Струшко сценарио, маргинализирајне на Македонците, кревајне поголем притисок врс нив, во Администрација и школите сегде ќе си наместат свој луѓе, ќе се шират во градот итн. ама на крај ни ја не можам да предвидам. Работата е што овој неписмениов Дехари е учка и јасно ми е што сака да постигне.
Абе убо викаш, ама 2001 и 2004 се проголта па за ова не ми се верува дека ќе има некој отпор, сепак се надевам дека сплотеноста ќе се зацврсти, партиите само подалеку нека се држат од луѓево. Тие го донесоја градот до ваква ситуација.Епа ако де,шо сте се упичкале.
Ако ви донесе некоја глупа одлука,излезете му на протести,галамете му по телевизии сегде.И готово....нареден пат многу повнимателен ќе биде.
А ако му дадете одврзани раце и премолчувате се,тогаш не барајте помош од други.
Дојава је прошла: Кичево - Швајцарија 1-2 30.00 WIN WIN WIN!!Од Цирих и Базел.
Ај па и ти напинаш. 48 000 гласачи се вкупно, 90% излегле, значи само 4.800 не излегле на гласајне. Кај ја ваѓаш разликата од 8 000 луѓе кога таа не е можна? Плус нема ни 25 000 Македонци гласачи.Oд 25 000 Македонци во Кичево, има муабет дека гласале 17 000 горе-доле. Епа видете дали сите излегле.