Кичево

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Изгледа мора да има некоја компензација со странците,па овие мртвиве наши се одлучиле да идат на Струга,а Кичево да го препуштат,што знам.
Пеер не ми е јасно...

Моментално процентите глеам се на страна на нашите и се качија на 94% мислам...

Можен ли е толкав пресврт?

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Пеер не ми е јасно...

Ако не чекале Македонските општини да пријават колку гласови добиле па после они само да си ги наштелуваат гласовите таман да имат малку повеќе друго објаснување нема со 40% обработени гласови да имаш 90% од гласовите и со остнатите 60% да изгубиш.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ова мора да се руски избори.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Пеер не ми е јасно...

абе не е можно,ама пак и не заборавај дека во Македонија се е можно.Знам прееска слушнав на Сител дека нашиот кандидат водел со многу разлика,а сеа за да победи странецот во Кичево,треба цело Косово да се пресели во Кичево.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Ако не чекале Македонските општини да пријават колку гласови добиле па после они само да си ги наштелуваат гласовите таман да имат малку повеќе друго објаснување нема со 40% обработени гласови да имаш 90% од гласовите и со остнатите 60% да изгубиш.
Ова е логично само пошо се друго ми нема логика.

Струга и Кичево беа MUST WIN

За Струга воопшто неам информации

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Сега после избориве еден месец да има попис Македонија ако има над милион и пол жители би било чудо.Кумановско,Западна Македонија селата не секоја втора куќа секоја прва е нова и има спуштено сите ролетни и железна решетки на вратите и прозорите на долен кат што значи во 99% од случаите дека сите се одселени.Истото важи и за Источна Македонија и Јужна Македонија насекаде нови куќи во кој не живее никој.Во Преспа цели села нови куќи без двајца жители во нив.

Ова е играње со бројки само и кој повеќе ќе фалсификува избори.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Пеер не ми е јасно...

Која е логиката по 40% едниот кандидат да е со 94%, освен ако не ги броеле само ‘македонскиот дел‘ од гласачките места?Ако не е штеловање после кревање на страната да испаднат другите резултати, неверојатно е.

дик.png

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Која е логиката по 40% едниот кандидат да е со 94%, освен ако не ги броеле само ‘македонскиот дел‘ од гласачките места?Освен ако не е штеловање, неверојатно е.

Прегледај го приврзокот 60884
Тоа ми е мене нелогично.

На толкава разлика да се случи пресврт и други да прогласат победа.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
КИЧЕВО ЗДУЖЕНА КОАЛИЦИЈА 94,52% ДУИ 5,48 %

хм...

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.805
Поени од реакции
5.582
Ова е логично само пошо се друго ми нема логика.

Струга и Кичево беа MUST WIN

За Струга воопшто неам информации
епа ја ќе ти кажам за Струга :) Струга можеше докторот Кочоски да стане градоначалник само во прв круг и со макс излезност до некојси 40 % .. од таа излезност 1/3 од гласовите требаше да освои Кочоски.. така и се водеше кампањата да излезат сите Македонци, а излезноста кај Албанците да е мала... второ во Струга најголем проблем се Торбешите (фијат на своја кожа најдобро осети) ДПА најсилна капмања водеше во Лабуништа кај шо има 4000 - 5000 гласачи и им се исплати.. ќе има втор круг помеѓу Кочоски и Сеља од ДПА.. ама сите знаеме шо ќе биде ... сеа единствено може во советот да имаме мнозинство на советници.. сеуште неам инфо каква е ситуацијата со советот.. ние имавме една заедничка советничка листа, а Албанците беа со 4 листи..

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.531
Поени од реакции
22.187
Ај со лесно нека е, денес отиде старото Кичево во историја. Штно не чека во иднина само Господ знае. Како дошло до ова не знам, не биле само дијаспорците туку и луѓе кој требаа да гласаат за Македонскиот надидат не гласале. И секако 90% излезеност ми е многу сомнително, тоа во Северна Кореа го нема.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Грешка си многу..

Моментално според сајтот на ДИК од 50% изброени гласови Дехари води 3082 (61.07%) - 1965 (38.93%)
Незнам,изгледа секој си пишува како му текне,веста ја прочитав од ДИК. Ако тепа терористот,црно му се пише на Кичево,него ако..кога се дозволи

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.531
Поени од реакции
22.187
Абе луѓе, над 40 000 луѓе гласале, сегашниве резултати на страната од ДИК се од помалите избирачки места.

Kajgana Shop

На врв Bottom