Помош за избор на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата Jане
  • Време на започнување Време на започнување
http://amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=36568&id=85&l=3&q=&SupplierArticleID=06404168&Action= колку јадрен е процесорот на овој лаптоп и ако знае некој да ми каже како одат тие работи, зошто имам слушнато еве на пример ако брзината му е 2,2 ако е двојадрен му се дуплира брзината

2 јадрен е овој. Ова за дуплирањето на брзината нема врска. Ако е 2.2Ghz, ќе му биде 2.2 колку и јадра да има. Повеќе јадра значи дека може да извршува повеќе инструкции истовремено, паралелно повеќе нитки. Едно јадро ги испреплетува најизменично инструкциите. И 2 јадра испреплетуваат ама 2те јадра по повеќе инструкции истовремено. Така да, точно е, тој работите ги извршува двапати побрзо, ама на иста фрекфенција од 2.2 Ghz во случајов.

ок, ама дали ќе може како на пример ако некоја игра бара процесор 2.6 едно јадрен дали ке може да ја игра овој двојадрен?

ок, ама дали ќе може како на пример ако некоја игра бара процесор 2.6 едно јадрен дали ке може да ја игра овој двојадрен?
Ќе може нормално, i3 е доволно моќен да може да ги играш 99% од новите игри на него, многу поважно за игри ти е графичка.
Добар избор ти е овој лаптоп, за појака графичка од оваа ке треба дадеш уште минимум 10000 денари...

Некој да ми каже меѓу овие кој е најсолиден избор, коментар некој...

V5-571.jpg
ACER V5-571-53314G50Mass

• 15.6" HD Display
  • Intel Core i5-3317M
  • 4 GB DDR3 RAM
  • 500 GB HDD
  • Intel HD Graphics 4000
  • LAN, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth, HDMI, USB
  • DVDRW, Webcam

k56ca.jpg
    ASUS K56CA-XX039D

• 15.6" HD Display
  • Intel Core i3-2365M (би го зела со i5)
  • 4 GB DDR3 RAM
  • 500 GB HDD
  • Inteh HD Graphics 4000
  • LAN, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth, HDMI, USB 3.0
  • DVDRW, HD Webcam

n5520silver_602.jpg
    DELL Inspiron 5520 Silv
    er
  • 15.6" HD Display
  • Intel Core i5-3210M
  • 6 GB DDR3 RAM
  • 500 GB HDD
  • AMD Radeon 7670M - 1GB
  • LAN, Wi-Fi b/g/n, BT 4.0, HDMI, USB 3.0
  • DVDRW, Webcam
  • 3 години гаранција

Ми треба за секојдневна употреба, интернет, документи, музика, фотографии, обработка на фотографии... Значи не ми е за игри и гејмање. Сепак сакам да имаат квалитет боиете на екранот :)

Ми треба за секојдневна употреба

Од овие три Дел-от би го ставил на трето место, Ејсер-от има подобри карактеристики од Асус-от а може и да изгледа подобро. Види кој ти лежи повеќе. Екраните на сите три се релативно обични, ништо посебно и најверојатно исти.

^ Само Dell-от од овие три има посебна графичка, Асус-от и Ејсер-от имаат интергирана. Така да ако ти е за обработка на фотографии земај го Dell-от.

А може и нешто поубо ќе се најде, до колку пари бараш ти?

Сакаш предлог за некој посебен бренд или сеедно ти е?

Некој да ми каже меѓу овие кој е најсолиден избор, коментар некој...
  • DELL Inspiron 5520 Silver
  • 15.6" HD Display
  • Intel Core i5-3210M
  • 6 GB DDR3 RAM
  • 500 GB HDD
  • AMD Radeon 7670M - 1GB
  • LAN, Wi-Fi b/g/n, BT 4.0, HDMI, USB 3.0
  • DVDRW, Webcam
  • 3 години гаранција

Ми треба за секојдневна употреба, интернет, документи, музика, фотографии, обработка на фотографии... Значи не ми е за игри и гејмање. Сепак сакам да имаат квалитет боиете на екранот :)

Dell all the way! Има i5 Ivy Bridge и солидна дедицирана графичка! Другите 2 немаат шанса со него.

Понатака можеш и едно ССД и има молња да биде! Нема да згрешиш со dell-от, веруј ми (иако гарантирам дека е поскап од другите два)!

Доколку има некој HP ProBook 4540s нека пише.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom