Писмото на Крсто Трајков-Ресенски од 1930 година

E

emission

Гостин
Cега кога конечно призна дека се работи за различен човек и сфати дека 2+2 се 4, кажи прво зошто мизено лажеше за тоа дека е истиот човек?!?

Исто така немој да лажеш дека ТОЈ декларирал некакво турко-монголо-азиско потекло и таа лага ќе ти ја разбијам и повторно ќе треба да те скубам систематски и темелно.

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Ne sum lazel, tuku sum istrazuval. Na forum se diskutira, ete jas mislev deka e istiot, ti dokaza deka ne e istiot, jas najdov eden turkomongol, ti kaza deka toj e istiot so tvojot i taka se razjasnuvaat rabotite. Cekor po cekor.
Dokolku sto znam forumot ne e za pisuvanje na stati, tuku za diskusii.

Ajde sega kazi zosto se raduvas deka Bugarite od Makedonija se orientirale kon obojuvanje vo makedonski boi.
Toa si e fakt. I Vanco Mihajlov go napravil istoto.

E

emission

Гостин
Ne sum lazel, tuku sum istrazuval. Na forum se diskutira, ete jas mislev deka e istiot, ti dokaza deka ne e istiot, jas najdov eden turkomongol, ti kaza deka toj e istiot so tvojot i taka se razjasnuvaat rabotite. Cekor po cekor.
Dokolku sto znam forumot ne e za pisuvanje na stati, tuku za diskusii.

Лажеше. Да си мислел дека е истиот ќе напишеше после првиот доказ што ти го дадов дека можно е да не е истиот а ти ни на сон не помислуваше дека е можно да ти ја разбијам лагата па продолжи да лажеш.
- Pa ovoj covek Krist Anastasov pisuval knigi. Vidi kakvi knigi pisuval, sto pravel vo SAD, procitaj nesto od nego pa togas belkim razberis sto mu znaci Makedonec.

- Emision da gi vidi knigite na Christ Anastasof

-Човекот Крист Анастасофф е истиот кој ги пишувал книгите. Расшетај се малку низ Нетот.
Не сум јас како некој затуцан националист бугарски па само тоа што ми сервираат да го јадам.

Во претходен твој пост пак почна да лажеш дека некој се декларирал како турко-монгол ама откако ти напишав дека ќе ти ја разбијам и таа лага, не ја повтори повторно за да не те фатам во тесно како во претходната лага. Затоа напиша нешто друго во друга форма т.е. дека немало никој кој се декларирал како турко-монгол туку имало некој кој е запишан како таков што е огромна разлика и самиот си свесен.

Да ти објаснам некои работи. Тие што ги пополнувале декларациите имале упатство како и зошто да пополнуваат така и најчесто службениците така и правеле. Како дел од тие формулари во кои се запишани патниците кои пристигнуваат во Америка имаш нешто вакво.

И често се пополнувало по тие формулари, затоа имаме и Северен италијанец и Јужен Италијанец во тие формулари и списоци (не е целосен списокот со раси исечен е ги има и овие наведено). , како во случајот на Кристо Анастов Македонецот од Охрид. Значи немало Македонец во тие формулари вотоа време 1910 година затоа во бродската декларација е деклариран како таков. Имало и случаи кога не е следен тој пропис па некои од тие службеници регистрирале и Македонци иако ги немало во листата со раси.

Од друга страна имаме Declaration of intention - нешто како барање за натурализација, лично потпишана од истото лице во која тој самиот си се декларирал како Македонец. Крај на приказната.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Сега кога конечно призна дека се работи за различен човек и сфати дека 2+2 се 4, кажи прво зошто мизено лажеше за тоа дека е истиот човек?!? Исто така немој да лажеш дека ТОЈ декларирал некакво турко-монголо-азиско потекло и таа лага ќе ти ја разбијам и повторно ќе треба да те скубам систематски и темелно.
emission, нема никаква потреба.

Сосема темелно му ги растури сите инсинуации на окултниов хермафродит на темава во врска со примањето на американско државјанство на охриѓанецот Христо Анастасов, којшто јасно си се декларирал што бил = МАКЕДОНЕЦ.

Она со мешањето на сосема другиот човек е само капак на неговата идиотска пропаганда.

Братот уште на првата страна од темата: Како се нарекувале Македонците наспроти пропагандните тврдења му го закачил ова од Кит Браун:

“The ‘Yellow Peril’ of the Caucasian Race:” Macedonian migrants and national categories in Early Twentieth Century U.S. Governmental Sources.1
By Keith Brown

http://www.watsoninstitute.org/images_news/macedonia-paper.pdf

Инџој ит!
Кое јас му го ПОВТОРИВ на третата страна и со кое во срж му се раскринкуваат сите инсинуации и глупости што ги тресе околу македонската емиграција во Америка, ама пустиот блгарски хермафродит (како што по којзнае кој пат се уверивме и тука и на другите теми) не знае да бекне ни еден збор на англиски, и затоа си продолжува со тупата пропаганда.

Нека биде ова крај на неговите глупави инсинуации и твоите одговори со кои темелно ги растури сите негови глупости околу тоа.

.

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Благодарение на Стингерс го видов овој документ за Анастов.

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.266
И денес ќе најдеш во Македонија некои што се декларираат како Бугари (Спаска Митрова и Здравко “Кртот“ се едни од нив) ама тоа не ги прави и навистина Бугари кога знаеме дека ниту во Бугарија нема Бугари - сите сте Македонци! :)

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Благодарение на Стингерс го видов овој документ за Анастов.
Хаха, значи си признаваш дека Стингерс ти е нивото.

Значи после толку години драпање колчишта на македонските форуми, редно ќе беше и ти и сличните на тебе да научите основен англиски јазик.

Темата не е за документот, ама ајде бујрум зуцни да видиме што те мачи окоолу него?

На темата, собра ли после толку години храброст да кажеш од каде е писмото на Крсто Трајков?

.

Kajgana Shop

На врв Bottom