Ne sum lazel, tuku sum istrazuval. Na forum se diskutira, ete jas mislev deka e istiot, ti dokaza deka ne e istiot, jas najdov eden turkomongol, ti kaza deka toj e istiot so tvojot i taka se razjasnuvaat rabotite. Cekor po cekor.
Dokolku sto znam forumot ne e za pisuvanje na stati, tuku za diskusii.
Лажеше. Да си мислел дека е истиот ќе напишеше после првиот доказ што ти го дадов дека можно е да не е истиот а ти ни на сон не помислуваше дека е можно да ти ја разбијам лагата па продолжи да лажеш.
- Pa ovoj covek Krist Anastasov pisuval knigi. Vidi kakvi knigi pisuval, sto pravel vo SAD, procitaj nesto od nego pa togas belkim razberis sto mu znaci Makedonec.
- Emision da gi vidi knigite na Christ Anastasof
-Човекот Крист Анастасофф е истиот кој ги пишувал книгите. Расшетај се малку низ Нетот.
Не сум јас како некој затуцан националист бугарски па само тоа што ми сервираат да го јадам.
Во претходен твој пост пак почна да лажеш дека некој се декларирал како турко-монгол ама откако ти напишав дека ќе ти ја разбијам и таа лага, не ја повтори повторно за да не те фатам во тесно како во претходната лага. Затоа напиша нешто друго во друга форма т.е. дека немало никој кој се декларирал како турко-монгол туку имало некој кој е запишан како таков што е огромна разлика и самиот си свесен.
Да ти објаснам некои работи. Тие што ги пополнувале декларациите имале упатство како и зошто да пополнуваат така и најчесто службениците така и правеле. Како дел од тие формулари во кои се запишани патниците кои пристигнуваат во Америка имаш нешто вакво.
И често се пополнувало по тие формулари, затоа имаме и
Северен италијанец и Јужен Италијанец во тие формулари и списоци (не е целосен списокот со раси исечен е ги има и овие наведено). , како во случајот на Кристо Анастов Македонецот од Охрид. Значи немало Македонец во тие формулари вотоа време 1910 година затоа во бродската декларација е деклариран како таков. Имало и случаи кога не е следен тој пропис па некои од тие службеници регистрирале и Македонци иако ги немало во листата со раси.
Од друга страна имаме Declaration of intention - нешто како барање за натурализација, лично потпишана од истото лице во која тој самиот си се декларирал како Македонец. Крај на приказната.