- Член од
- 31 јануари 2012
- Мислења
- 75
- Поени од реакции
- 89
Колешката на Иван Исцелител од УСА
Ова не држи вода за мали бебиња.
А држи вода некои неписмени баби да манипулираат со непознати енергии.Ова не држи вода за мали бебиња.
Со тенџере или без?Не го слушај, Змејче. Дојди кај мене јас ќе ти побаам.
+ ти треба обавезно познавање на химниСо тенџере или без?
Ги знам сите химени на памет.+ ти треба обавезно познавање на химни
сигурно дур ги разгледуваш од блиску ти иде да викнеш „Во името на моќта и сивиот череп.... Јас сум моќен“Ги знам сите химени на памет.
Како сакаш така..Со тенџере или без?
Поединци што не веруваат во насловот на темата воопшто ја отвараат да остават коментари, зошто форумот служи за дискусии. Според тоа и оваа тема како дел од форумот смее да се отвори, прочита и коментира од секого (а не само од тие тебе што ти одговараат).Зошто поединци во општо ја отвараат темава ако не веруваат во насловот на темава и зосто дават кометари. Фати си друг пат и не сметај на луѓево сто си кажуват маки и проблеми.
Такви луѓе треба да добијат црвен картон
Тоа не држи ниту нафта...Муабетот ми е дека сум скептик за овие гатачиве, ама никогаш не ми била до крај јасна работата кога му прават себап од уплав и уроци на мали бебиња.А држи вода некои неписмени баби да манипулираат со непознати енергии.
Јас бев скептик долги годиње ама појче не сум. И кај нас едно бебе годиначе немојше да се ратиса од плачејне -- море думкај го, море чајој давај му, море гнети му цуцли со мед, со еурокрем -- не бре брате, не бива. Детено се одра од плачејне. У бре, де бре, ја викнаја од баџанако сестра му (та е бајачка, али работи како сервирка во Липа). Абе само че му пој на бебено, че му шепни нешто, чопоплука и оп! - то че си се затрај секундарно. Не знам за друго, али за заспивајне бебина е порна од чај од мајчина душица или жалфија. И не зема многу скапо, појче се исплајча нејзе да е дајш пари отколку да палиш кола и да климчиш во дежурна аптека. Сестра е пак од оваја е гатачка и гледа на топено олово. И та е саглам во струката и вака солидна особа. Сакам да речам, си постој некоја надбожна сила во баејнето и гатајнето. То шо ти и јас не ја знајме, си е друга работа.Тоа не држи ниту нафта...Муабетот ми е дека сум скептик за овие гатачиве, ама никогаш не ми била до крај јасна работата кога му прават себап од уплав и уроци на мали бебиња.
Сведок сум бил на тоа мало дете да плаче, не може да заспие, кемка и слично, ќе го однесат во комшии кај бајачката, ќе му забаи за уроци 2 минути и после тоа бебенцето спие ѓоа бебенце.