Jasno e deka na site temi ve perdasam, oti vistinata e samo edna.
Затоа ли имаш потреба да си го менуваш полот, а блгарско хермафродитче?
Која "вистина", дека Благрите имаат врка со Бригите ли?
Или дека прародителот блгарски е на стелата од островот Лемнос..?!?
Ајде по којзнае кој пат плес, плес по празната блгарска лејка...
Kasnakoski напиша:
1. "Smesniot sajt"
http://www.promacedonia.org/index.html
ima samo knigi,
no ja nema knigata na Angelov na angliski. Za da preveduvas od bugarski na angliski treba da go znaes bugarskiot. Ti ne znaes bugarski, a se macis da preveduvas. Ajde ne se maci.
Колку ли неписмен блгарски трол треба да бидеш за да не знаеш ОСНОВЕН АНГЛИСКИ ЈАЗИК?
Абре неписмено блгарско окултистче, книгата на Ангелов ти се вика "Образуване на блгарската народност", и сте ја преведувале и издале САМИТЕ во Бугарија на англиски уште во 1978 година!
Еве ти ја:
http://books.google.com/books?id=ZiAKAQAAIAAJ
Толку да си глуп и да не знаеш дека и
англиското издание го има на СМЕШНИОТ БЛГАРО-ПРОПАГАНДИСТИЧКИ САЈТ е само дополнителен прилог за твојата блгарска глупост.
Ајде бидејќи си најпрост блгарски трол овде и стварно жал ме фаќа, еве замоли ме и ќе ти пратам и линк ако сакаш.
Kasnakoski напиша:
2. Toa sto ne go razbiras bugarskiot go pokazuva citatot od Kancov. Ako znaese sto pisuva, nikogas nemase da go pokazes.
Eden pogolem del za da ti se razjasni podobro
Точните граници на областта Македонија не могат да се дадат, понеже тја не е заклјучена в некои строго начертани географически предели, нито п'к административно е отделена от другите области. Само в етнографическо отношение Македонија има по-определени краишта, понеже б'лгарското племе е разселено по целата област и редко излиза из границите и’. Областите на север, на запад и на југ от Македонија имат преимуштествено друго население. При определјаването на границите ние ште се р'ководим главно от обштото в'зрение на местното население и от определението, което дават нај-вештите нови п'тешественици.
Местните б'лгари и куцовласи, които живејат в пределите на Македонија се наричат сами македонци и околните народи ги зоват т'ј. Турците и арнаутите не се казват македонци, но, попитани от к'де са, отговарјат: от Македонија. Арнаутите от севернија и северозападнија крај на областта, които наричат своето отечество арнаутлук, така с'што и г'рците, които живејат по јужните области, не се казват македонци, затова и границите по тија места според народното в'зрение не са јасно определени.
Јас апсолутно знам што пишува, а и ти и сите други што го виделе исто така знаат.
Во цитатот дебилниот и "најголемиот македонофоб" К'нчов
си признал како
МАКЕДОНЦИТЕ САМИТЕ СЕ НАРЕКУВААТ И КАКО ГИ НАРЕКУВААТ ОКОЛНИТЕ НАРОДИ, а тебе те радуваат
неговите етикети и глупости!
Ама што да се очекува од прост блгарски окултист како тебе...
Kasnakoski напиша:
3. Pirivatric ne istrazuval po temata za prabugarite, nitu Angelov, tie samo prepisuvale od postarite. Za niv kakvi bile prabugarite ne bilo bitno.
Жити мајка ти?
А кој "истражувал", ти ли?
Со дебилните глупости за Бригите или за стелата од островот Лемнос..?
Ајде неписмен тролу побарај (ако воопшто има) некој блгар што разбира англиски јазик да ти преведе што пишува тука:
The TURKIC languages in a nutshell
Kasnakoski напиша:
4. Sto od mojot post ne ti e jasno da ti pojasnam?
Само ова:
Во кој пол си додека фантазираш дека твоите Блгари имаат врска со Бригите или стелата од островот Лемнос..?
Kasnakoski напиша:
5. Poslednite nekolku reda samo ja pokazuvaat tvojata nemokj.
Да, се гледа еве, секој што чита овде може слободно да пресуди чија е немоќта.
Kasnakoski напиша:
6. Nema tema kade bez da koristis moderatorski finti da mozes da dokazes nesto makedonisticko.
Da probame ili se plasis?
Тотално излегувам од нормалниот формат на форумот и темава дозволив сосема да застрани за да одговорам на сите твои комплекси и национални фрустрации.
Од волку шамарање грев ќе ме фати, на душа ќе те носам.
Ова е последен твој и мој пост надвор од темата.
.