Немажени/Неженети

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
Не загорува тета, денеска навреме тргнах чорбата од шпорето....

Иначе, сите говорете за богаташи, не ти знам шо... Најголем дел од гестарбајтерите живеат доста скомно по Западо, и коа си дојдат у Македонија максимално се исфрцкуват, за да се покажат. И не са баш некаков добар материјал за брак (и машки и женски) оти са најчесто необразовани и со извитоперени сваќања и некаква чудна гордост вткаена од недоделкани родители шо мислат оти со 1500 евра на месец Господ за брадата са го фанале. :)

Луки многу паушално зборуваш, можам сто спротивни примери да ти дадам :)

Иначе за тоа дали државата има интерес за бракови: Многу јасно дека има оти статистички во бракови повеќе деца се раѓаат. Ако го погледнеме наталитет во Македонија и демографската катастрофа која ја чека државата идам до заклучок дека државата треба да дава големи бонуси за тие што склучуваат бракови.

Луки многу паушално зборуваш, можам сто спротивни примери да ти дадам :)

Иначе за тоа дали државата има интерес за бракови: Многу јасно дека има оти статистички во бракови повеќе деца се раѓаат. Ако го погледнеме наталитет во Македонија и демографската катастрофа која ја чека државата идам до заклучок дека државата треба да дава големи бонуси за тие што склучуваат бракови.
арно ама при склопување на брак општината и МПЦ ќе те ОДЕРАТ од пари,а не пак да помогнат да тргни бракот :facepalm:

во темата за Кувајт беше кажано дека за секој нов брачен пар од државата следува 250 000 евра за да им тргне на младите.....

арно ама при склопување на брак општината и МПЦ ќе те ОДЕРАТ од пари,а не пак да помогнат да тргни бракот :facepalm:

во темата за Кувајт беше кажано дека за секој нов брачен пар од државата следува 250 000 евра за да им тргне на младите.....
Бесплатен е бракот во општина а МПЦ наплатува 3500 со еден поп а 6000 со 3 попа а 10.000 денари ако сакаш во соборен плус и сите материјани трошоци се на твоја сметка...леб пченица платно итн а плус и што ќе те тера баци икона и да туриш некоја илјадарка без 10-15.000 денари не влегувај во црква колку да знаеш Ергену мој :)

Во МКД изгледа фали дискотека што нема да пушта никој под 28г. Овде таквите дискотеки растураат. Прво клиентела со пари ти иде. Второ сериозни дечки/девојки. Помалку проблеми полмаку заебанции. Трето сите сме големи, ваљда со памет у глава па полесно е муабет едно друго. Сепак у години бар за МКД веќе за свадба.
дискотека не, ама кафуле да. Џубокс, вашата последна шанса. за постари од 30 е ова ;)

дискотека не, ама кафуле да. Џубокс, вашата последна шанса. за постари од 30 е ова ;)
За тоа како ги учиш луѓето да избегнуваат данок може да заработиш и кривична пријава.

Тешко дека ќе дојде до тоа, ама пример во Германија луѓе кој не се во брак и кој немаат деца поќе плаќаат данок од бруто-платата, односно на тие што се во брак и кој имаат деца помалце им одбиваат и тоа доста осетлива разлика има.

аха
не бе јас не ги учам, ова ти е општо познато по Скопјево. е сега јас што јадам вака јавно по форуми гомна тоа е нешто друго...
али да ти ебам државата ако треба да и плаќам данок оти не сум мажена на 30. а бе ајде. па прва ќе идам и ќе делам летоци по луѓе и ќе ги организирам за да правиме иницијатива за да нема ваков глупав закон. ко прво ми нарушуваат основно човеково право: ПРАВО НА ИЗБОР.
нека пишат кривична, па се гледаме во суд за човекови права...

Бесплатен е бракот во општина а МПЦ наплатува 3500 со еден поп а 6000 со 3 попа а 10.000 денари ако сакаш во соборен плус и сите материјани трошоци се на твоја сметка...леб пченица платно итн а плус и што ќе те тера баци икона и да туриш некоја илјадарка без 10-15.000 денари не влегувај во црква колку да знаеш Ергену мој :)
Стефус ти со колку попа праеше свадба? Има шанси да се купат акции од МПЦ?
--- надополнето: 21 март 2013 во 22:49 ---
аха
не бе јас не ги учам, ова ти е општо познато по Скопјево. е сега јас што јадам вака јавно по форуми гомна тоа е нешто друго...
али да ти ебам државата ако треба да и плаќам данок оти не сум мажена на 30. а бе ајде. па прва ќе идам и ќе делам летоци по луѓе и ќе ги организирам за да правиме иницијатива за да нема ваков глупав закон. ко прво ми нарушуваат основно човеково право: ПРАВО НА ИЗБОР.
нека пишат кривична, па се гледаме во суд за човекови права...
Опс уште една пријава за граѓанска непослушност.

Тешко дека ќе дојде до тоа, ама пример во Германија луѓе кој не се во брак и кој немаат деца поќе плаќаат данок од бруто-платата, односно на тие што се во брак и кој имаат деца помалце им одбиваат и тоа доста осетлива разлика има.

А самохраните родители? Јас имам пријател во Германија, си живеат со девојката заедно и си имаат 5 деца. Не ми спомнал овакво нешто...

Акции од МПЦ се издаваат на лица постари од 60 години во присуство на два родитела и класна наставничка.

другар тебе изгледа најубаво ти е овде во оваа држава и начинот на тоа како све функционира овде. али ај да не одиме офтопик, ако имаш нешто да кажеш пиши во сандаче.

Акции од МПЦ се издаваат на лица постари од 60 години во присуство на два родитела и класна наставничка.
Штосов е постар од Охридската Архиепископија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom