Алистер Кроули

Статус
Затворена за нови мислења.
M

Muranyi

Гостин
Можно ли е Алистер да бил импресиониран и под влијание на Ниче?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.327
Можно ли е Алистер да бил импресиониран и под влијание на Ниче?
Бил. Ако го читаш Кроули ќе видиш дека има многу цитати од делата на Ниче :)
Аман, читајте книги, не само да прашувате... ќе почнам да ве лажам за да почне да не ми верувате и да истражувате сами...

Како ќе го тргнеме Кроули од „Мистерии“ темата ако вие не сакате да истражувате?

Дајте да го демистифицираме пророкот на Новото Време :D

P.S. Ниче е еден од „светците“ кои се споменуваат во Гностичката миса на EGC ... како и Вагнер, Блејк и многу други кои вака или онака го менувале времето :)

M

Muranyi

Гостин
Бил. Ако го читаш Кроули ќе видиш дека има многу цитати од делата на Ниче :)
Аман, читајте книги, не само да прашувате... ќе почнам да ве лажам за да почне да не ми верувате и да истражувате сами...

Како ќе го тргнеме Кроули од „Мистерии“ темата ако вие не сакате да истражувате?

Дајте да го демистифицираме пророкот на Новото Време :D
Читам и добив таков впечаток,затоа и прашав.Не се сеќавам дека сретнав цитати на Ниче,не ги ни знам напамет,но се чувствува Ниче кога пишува Алистер.
Каков пророк?:D

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.327
За разлика од претходните, овој беше аристократ :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
ajde malku da ja zivnime temava....
poshto e vo misterii sakam da gi prasham sledachite na krouli dali ova negovo uchenje e so religiozen karakter ili...?
ajde hepta ti kako pretstavnik na uchenjeto da ni objasnish malku da se zapoznaeme so telemata i da vidime kade ne vodi uchenjeto... dali se pretvorilo vo sekta ili pak vodi kon pogolem vnatreshen razvoj koj kje ne odnese vo nekoi novi vodi.
ovoj moderatorot od religija ni objasni deka e so religiozen karakter...dali nema poima toj ili...
Хептаграм XI
Дали ти е страв да одговориш?
Ме изненадуваш...те сметав за похрабар.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.327
Колку смешен глас ми има човекот :) Чичко АЛ е ЗАКОН! Кој не слушнал како звучи Кроули, ете:​

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Хептаграм дали ќе учествуваш во големата битка што надоаѓа помеѓу доброто и злото и колку е дневница да си калфа/момок на сатаната ? :D :D

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.327
Хептаграм дали ќе учествуваш во големата битка што надоаѓа помеѓу доброто и злото и колку е дневница да си калфа/момок на сатаната ? :D :D
Веруваш во тие глупости дека доаѓа некаква битка на добро и зло?
Оди во Философија подфорумот и пофилозофирај за тоа што е добро што е зло... Потоа во религија да се објасниш кој е Сатана... и тогаш ќе може да ти одговорам барем на зафрканција нешто, вака само се гнасам од твоето писание.

Потоа, што велиш на можноста секој ден да се водат битки, за кои вие воопшто не се заморувате бидејќи трчкате во животот за да си обезбедите малку храна и колку толку пристоен живот и немате ни трошка време да пробате да подразмислите за вашите животи кои поминуваат така, на брзина од изгрејсонце до зајдисонце?
И што велиш за можноста дека сето она во што ти веруваш да е лага доволно добра за да те отргне од избирање добра страна?

И сега за битката: јас сум задолжен со Белиал, Молох, Мамон, Баал, Паимон, Асмодеј да го претепаме секој дух и ентитет кој што ќе доаѓа од Јужниот и Југоисточниот дел на светот! Дневницата е тајна бидејќи денот и ноќта ќе траат цели 31 час!

И за крај: темата е Кроули, ако ти е до зафрканции, имаш пп, онака, држи си ги прстите во џеб. А ако за Кроули знаеш само дека е сатанист и најзлобниот човек на XX Век, да си го натепаш човекот кој што те лажел и ти полнел главата со глупости. 93 93/93 момак :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.627
И сега за битката: јас сум задолжен со Белиал, Молох, Мамон, Баал, Паимон, Асмодеј да го претепаме секој дух и ентитет кој што ќе доаѓа од Јужниот и Југоисточниот дел на светот! Дневницата е тајна бидејќи денот и ноќта ќе траат цели 31 час!
Ја да сум на ваше место би се плашел од Рафаел и Уриел.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ја да сум на ваше место би се плашел од Рафаел и Уриел.
Сигурен си? Ај истражувај малку за тоа како се изведува малиот истерувачки ритуал на пентаграм (The lesser banishing ritual of the pentagram).

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.627
Сигурен си? Ај истражувај малку за тоа како се изведува малиот истерувачки ритуал на пентаграм (The lesser banishing ritual of the pentagram).
хех, знам како се изведува
а верувам дека дури и тука на форумов има неколку други кои знаат

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
хех, знам како се изведува
а верувам дека дури и тука на форумов има неколку други кои знаат
Во тој случај ќе знаеш зошто го споменав и каква врска има со Рафаел и Уриел. ;)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Дали времето се мери пред и после кроули?
:pos:
--- надополнето: 24 март 2013 во 12:42 ---
Дали Алистер Кроули бил за хиерархија или холархија?
Ова е прашање до следбениците.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Еве нешто за Алистер Кроули.
Што се однесува до "следбениците" негови, доколку ги има можам само да констатирам дека ништо не сватиле ниту разбрале од пораката која ја пренел, бидејќи телемитот ја следи единствено својата вистинска Волја.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom