M
Muranyi
Гостин
Можно ли е Алистер да бил импресиониран и под влијание на Ниче?
Бил. Ако го читаш Кроули ќе видиш дека има многу цитати од делата на НичеМожно ли е Алистер да бил импресиониран и под влијание на Ниче?
Читам и добив таков впечаток,затоа и прашав.Не се сеќавам дека сретнав цитати на Ниче,не ги ни знам напамет,но се чувствува Ниче кога пишува Алистер.Бил. Ако го читаш Кроули ќе видиш дека има многу цитати од делата на Ниче
Аман, читајте книги, не само да прашувате... ќе почнам да ве лажам за да почне да не ми верувате и да истражувате сами...
Како ќе го тргнеме Кроули од „Мистерии“ темата ако вие не сакате да истражувате?
Дајте да го демистифицираме пророкот на Новото Време![]()
Хептаграм XIajde malku da ja zivnime temava....
poshto e vo misterii sakam da gi prasham sledachite na krouli dali ova negovo uchenje e so religiozen karakter ili...?
ajde hepta ti kako pretstavnik na uchenjeto da ni objasnish malku da se zapoznaeme so telemata i da vidime kade ne vodi uchenjeto... dali se pretvorilo vo sekta ili pak vodi kon pogolem vnatreshen razvoj koj kje ne odnese vo nekoi novi vodi.
ovoj moderatorot od religija ni objasni deka e so religiozen karakter...dali nema poima toj ili...
Веруваш во тие глупости дека доаѓа некаква битка на добро и зло?Хептаграм дали ќе учествуваш во големата битка што надоаѓа помеѓу доброто и злото и колку е дневница да си калфа/момок на сатаната ?![]()
![]()
Ја да сум на ваше место би се плашел од Рафаел и Уриел.И сега за битката: јас сум задолжен со Белиал, Молох, Мамон, Баал, Паимон, Асмодеј да го претепаме секој дух и ентитет кој што ќе доаѓа од Јужниот и Југоисточниот дел на светот! Дневницата е тајна бидејќи денот и ноќта ќе траат цели 31 час!
Сигурен си? Ај истражувај малку за тоа како се изведува малиот истерувачки ритуал на пентаграм (The lesser banishing ritual of the pentagram).Ја да сум на ваше место би се плашел од Рафаел и Уриел.
хех, знам како се изведуваСигурен си? Ај истражувај малку за тоа како се изведува малиот истерувачки ритуал на пентаграм (The lesser banishing ritual of the pentagram).
Во тој случај ќе знаеш зошто го споменав и каква врска има со Рафаел и Уриел.хех, знам како се изведува
а верувам дека дури и тука на форумов има неколку други кои знаат
Дали времето се мери пред и после кроули?