Bratot
Стоик и Машкртник!
- Член од
- 27 јануари 2007
- Мислења
- 17.089
- Поени од реакции
- 4.499
Азбуката и писмото кое денеска е словенско, почнало да се шири од Македонија, разбирливо да се јавиле разликите со оглед на се поголемата оддалеченост и другите влијанија.Aii odamna ne sum vlegol vo temava , i sega sto ke procitam.
Samo zaboravi na napises deka makedonskiot i ruskiot se slovenski jazici , kako togas vrskata ne se prekinala do den denesen i dvata jazici imaat isti zborovi a tolku se oddaleceni?
Географската пространост на јазикот се должи на руските(СССР) граници во кои тој е официјален јазик, затоа и стигнала кирилицата во Азија.
Меѓутоа, кирилицата која се употребува од муслиманските азиски народи, се користи приспособена на локалниот јазик.
Fala sto me prosvetli deka Garo Tavitjan mi e brat
Dade link od Ermenovo na grcki jazik , eve jas ke ti dadam od istata wikipedia od koja go dade izvorot , eve na bugarski.
Sugestija -procitaj gi ucitelite vo grckoto uciliste
Vidi sto Vlasi imalo , a procitaj i vo revolucionerite , aiii Коста Лазаров, Лазар Христов, Лазо Ефтов, Настас Илов, Настас Лазаров, Петaр Донев. Site do eden "vlaski" revolucioneri .
Fala ti Bratot na "informacijava".
Твоето потекло не е предмет на темава.
Топонимите се тие кои што се и се совпаѓаат со историските цитирани евидентирања на населувањето кое се случило многу порано од луѓето кои ти ги наведе дека потекнуваат од таму.
Тоа дали потоа населението оттаму се исселило, како со Ароманите од Москополе, каде отишло се сосема друга тема.
Твојата реакција сугерира како нешто да сум сокрил, а не знам зошто си изненаден дека погорното сум го постирал јас, најверојатно бидејќи на ваше место тоа не ќе беше случај бидејќи не ви одговара објективна дискусија кога немате одговори....Hmm, kade otidoa Sclavonians
...Vardariots
...Bregovite na Vardar?![]()
Ако сакаш сега да се занимаваш со судбината на Вардариотите, кои не се никаква мистерија, можам да ти препорачам литература, пред да почнеш да изигруваш дворски шут на темава.
Исто така, сите обиди за шегобијно дефокусирање на темава ќе бидат санкционирани. Да си знаеш.