До и Од модераторот на подфорум Религија

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
--- надополнето: 16 март 2013 во 19:23 ---

И јас неможам да се изначудам за што се сте способни ... и вие и тие и ние и сите ...
абе само за у лабараторија сте да ве испитуваат (сите)

колку „вие“ толку и „тие“ навредуваат тролаат без осет .. .
затоа немој да ја префрлаш топката и да лепиш етикети кој кого протежирал ...
цвеќиња за мирисање на ливада само .. еве сега иде пролет ... тука тешко ..

..
pogledni samiot , nema sto jas da ti dokazuvam dovolno e samo da prosetas nis temite , pa ke uvidis koj kolku navreduva i sto govori,ako barem imas malku tronka realnost, ako posakuvas da bides sreken , nemoj da mislis i da nastojuvs deka sekogas si vo pravo.bidimi pozdraven i uzivaj vo proletta koja ni doaga.i ti cestitatm za noviot avatar(y)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
кај има сила, нема правда.
е сега, кога мене БЕЗ причина ме банираа, не дојдов тука да изигравам плачипичка. него МУШКИ ја издржав казната. тоа дали мене ми пречи или не, и не е важно, пак ќе кажам, кај има сила, нема правда.
ама вие (муслиманите) до еден, дојдовте тука и плачете. и пак плачете (колективно), но тоа само докажува дека ви фали интегритет.
а па им се чудам на модераторите како имаат сила и трпение да се расправаат со секој поединечно. :tapp:

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Неопределено ... народно кажано ... до -> .... здравје ...
Arno...
Samo cudno malku,site muslimani na forumot banirani na taa tema.
Ako treba nekoj dozivoten ban da dobie na forumot za besmisleni komentari toa e Berik,ama,"so mu fali na coekot" vregja po muslimanite... a drugi koi treba da bidat banirani na forumot ste vie moderatorite,tokmu zaradi ova sto vi go rekov ke pomislite deka serifuvam i ke me banirate.

Sramota e be moderatori sramota e za vas. Da ne zboruvam za tia sto tresat gluposti.
Do tolku li ne znaete za sto sluzi edna takva tema ?
Ednostavno da postavis prasanje sto ne ti e jasno okolu ona sto veruvaat muslimanite i cekaj odgovor. Kolku god moite prasanja da vi se gledaat losi ama sekogas se vrzani za hristijanstvoto i se od ona sto ne im e jasno na muslimanite i normalno e deka treba da se postavuvaat prasanja ama ona sto go pisuva Beric,Donald,Zajko.... sramota e za cela makedonska nacija i sramota e za covestvoto.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Ajde be trgnete go banot vo "prasanja za Islamot" da ne pisuvam po drugive temi.

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
do moderatorite ;; nedolicno odnesuvanje od strana na donald sikert, vo tema prasanja za islamot.,e ako ste fer bi trebalo ovoj da se banira od forumov. neli;.
Ne filozofiraj be. Serijat merijat gluposti.

Kje izlezes li d abaras smrtna kazna za Muslimanite ubijci?

Ili stom se muslimani ne e vazno, mozat da ubivaat kauri.

Ako ne izlagas, togas ne jadi mnogu gomna, i kjuti si i ne pisuvaj.

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
ќе ве решам вечерва.
e ako si fer ke resis jas od sega ke vnimavam, na sekoja nivna greska jas ke prijavuvam, da vidime kolku si fer sprema site, znam deka vie cekate edvaj da zgresam nesto pa da me baniras,;), vo red,.
ako jas napravam od sega nekakva greska slobodno baniraj,(y)

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
e ako si fer ke resis jas od sega ke vnimavam, na sekoja nivna greska jas ke prijavuvam, da vidime kolku si fer sprema site, znam deka vie cekate edvaj da zgresam nesto pa da me baniras,;), vo red,.
ako jas napravam od sega nekakva greska slobodno baniraj,(y)
благодарам за твојата дозвола за банирање. ќе се потрудам 4-5 души таму кои континуирано се офтопичарите и не ги почитувате правилата на темата да добиете бан од тема.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Imate plan da go trgnete banot na temata "Prasanja do Islamot" ?
Имаш собрано скоро 20 опомени во 2013 година, и сите се во подфорумот Религија.
Значи не се работи само за банот на таа тема, туку суштината е во тоа што си маркиран како проблематична особа кога е во прашање Исламот и се поврзано со него.
Форумов не е место за ширење на пропаганда и креирање на верска нетрпеливост.
Ме разбираш?
Јас нема да те одбанирам, нека те одбанира тој што го ставил банот.
Секако дека можеш да се пожалиш и до повисоките институции (админите)
Поздрав.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Имаш собрано скоро 20 опомени во 2013 година, и сите се во подфорумот Религија.
Значи не се работи само за банот на таа тема, туку суштината е во тоа што си маркиран како проблематична особа кога е во прашање Исламот и се поврзано со него.
Форумов не е место за ширење на пропаганда и креирање на верска нетрпеливост.
Ме разбираш?
Јас нема да те одбанирам, нека те одбанира тој што го ставил банот.
Секако дека можеш да се пожалиш и до повисоките институции (админите)
Поздрав.
NIKOLA.
Baniran sum edinstveno zaradi toa sto smireno,kulturno i ubavo im davav odgovori na postavenite prasanja. Se dadoa da me isprovociraat pa ne im uspea. Tie sto psujat po forumi mirno i ponataka bez progon si psujat. Koj kulturno postapuva toj smeta naj mnogu !!!
Tuka na nekoi celta im e haos da nastane,megjureligisko nedorazbiranje.... Dzaba im se dvajca vernici (hristijani i muslimani) koi ubavo ke si komuniciraat,dzaba se na forum ako ne se ubijat megjusebno.
Jas mozam i vo prasanja do Hristijanite da vregjam i da napagjam ama fino si prasuvam i cekam odgovor.
Jas ne se zalam inaku,ke si traam,ama kolku da ve potsetam.
Vistina e deka malku s'klet me fakja koga ke vidam nekoe prosto prasanje od strana na nemuslimanite a ne mozam da im odgovoram a dokolku go prefrlam na druga tema,eteti opomena......
Ednostavno,NE STE FER.
Beric Dondario so onaa poganstina slobodno moze da vregja po sekoja tema i da ne davi vo edno te isto ezero na sekoj post,drug za edno prasanje fino da bide baniran....

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Donald Sikert Soul-of-Space Beric Dondarrion Werther Metta World Peace MIKI1 .................

Дечки, ве молам прочитајте го ова 3 пати.

Вие и уште неколку други членови, сте во 99% од случаите причина за добра и продуктивна дискусија, и во 100% од случаите сте причина за недолично однесување, меѓусебен чат, верска нетрпеливост и религиска пропаганда.
Не ја злоупотребувајте толеранцијата што ја нуди форумов односно подфорумов Религија, и модераторите/администраторите кои го раководат истиот.
Се работи за правила на однесување, кои понекогаш знаете да ги занемарите до тој степен што директен црвен картон би бил - најправилната одлука.
Екслекс долго време ја водеше таа битка сам, а сега и јас сум дел од се што се случува овде.
Се потрудивме и пробавме со различни методи - да се воведе ред и хармонија низ темите, но не вроди некој значителен резултат тоа.
Не е секогаш решение банот, но во исто време залудно е да се решаваат некој проблеми со зборови.
Темите за Христијанството и Исламот се теми каде што човек треба да НАУЧИ НЕШТО ПОВЕЌЕ, да ја спознае својата религија, да се спознае самиот себе. Нормално, ако е верник. За атеистите исто така има доволно теми каде што можат да ја дискутираат својата тематика.
Осеќам дека полека но сигурно почнува да се губи смислата на насловот од темата, и истите муабети/проблеми се метастазирани глобално низ цел подфорум. Не се бира ни место ни начин да се води една разумна политика со зборови, да се води натпревар со факти, да се најде заеднички баланс кај сите несогласувања што постојат.
НИЕ разбираме дека секој има свое размислување, и дека не мора да се сложи со мислењето од други, но тоа може да го стори на коректен и фер начин, со одбрани зборови и мисли.. односно силата да ја демонстрира со големината на речникот и фактите, а не со истурањето на негативна енергија и зборови врз останатите членови.
Ова е јавен форум и овде има и многу гости кои читаат а не се членови, а исто така има и членови кои читаат а не пишуваат ништо.
Морам да ве замолам и да ве предупредам дека во иднина е можно да се мени политиката на модерирање.
Што значи тоа?
Тоа значи дека ќе се добиваат директни банови после неколку опомени, а не е никаков проблем да се добие и бан од прва.
Ќе се зголеми и бројот на негативните поени кои по автоматизам се добиваат при секоја опомена.
Некои теми ќе бидат привремено, а некои и перманентно заклучени.
Ќе се прошири црната листа на забранети поими и изрази.
Ќе се води евиденција каде е почетокот на проблемот и тој што го сторил тоа ќе сноси одговорност за се друго што било напишано под неговото.
Не ја исклучувам ни можноста да се добиваат глобални банови (бан на цел форум)
Ќе се води евиденција и за продуктивноста на дискусиите. Претходно решени проблеми, нема да бидат повторувани и решавани одново.
Ќе се бришат мислења и при мали обиди за оф топик.

Значи, спремни сме да одиме и до тој степен - подфорумот да страда и да остане без "сообраќај", само да се стави крај на некои непоправливи проблеми.
Ќе ве замолам како луѓе со разбирање и елементарни познавања од тоа што претставува еден форум, како место за ширење познанства, размена на информации, едукација, база на милион теми и прашања - да престаните со глупирање и препуцавање на истите теми, за истите проблеми, и голем дел од работите да ги решавате на друго место. Имате приватни пораки, имате фејсбук, скајп и милион други начини за комуникација кои нема да му штетат на најмасовниот македонски форум.
Колку и да е чувствителен подфорумот Религија, сепак тоа е јавен форум, и вашите мислења може да ги чита дете од 10 години, и старец од 100 години.
Администрацијата нема да дозволи поединци да влијаат врз рејтингот на она што го граделе со години - основачите и членовите на Кајгана.

Со почит према сите, и да не сум погрешно сватен. Ова важи подеднакво за секој член.
Поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom