Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
како нема везе ,овие имаа марш на почеток 40 км ,армиските специјалци имаат 120 км марш, овие немаат преживување ,армиските спцијалци имаат,овие немаат падобрански скокови армиските имаат,нема основна специјална обука ,имаш обука за спацијална полиција , друга обука за армиски специјалци

Па затоа не ти дадов видео од SAS тренинг туку од Ranger School!

ELSE ti se gleda deka si dobar poznavac na tigrite

e de kazi mi koja obuka ja imaat sega sto ne ja imale na selektivniot
spored videoto sto go ima pogore ne gledam deka nesto e ispusteno ili deka im fali nesto obuka

spored mene Tigrite mozat ostanatite Specijalni Policiski Edinici od Balkanot u zabi da gi jadat

ELSE ti se gleda deka si dobar poznavac na tigrite

e de kazi mi koja obuka ja imaat sega sto ne ja imale na selektivniot
spored videoto sto go ima pogore ne gledam deka nesto e ispusteno ili deka im fali nesto obuka

spored mene Tigrite mozat ostanatite Specijalni Policiski Edinici od Balkanot u zabi da gi jadat

Како прво, целата обука се основа на пукање со едно оружје за напад и тоа М-70, целосната обука на овие од 2001 се основаше по брза постапка заради потребност на специјалци во редовите на Тигрите бидејќи многу од постоечките беа повредени а и не беа доволно! Да напоменам, немаше идцрпувачки предизвици и селекции поединечно освен склекови, згибови и стомачни и маршот! Потоа немаа обука за преживување, немаа обука за падобранизам, алпинизам. немаа обука за напад на отворено, обука и запознавање со повеќе типови на оружје и сл.Мислам дека оваа е доволно, во денешно време кандитатите за во ЕСЗ имаат поригорозни и побрутални селекции од тие од 2001 и како најважно се обрнува повеќе вниманиее на нив за разлика од 2001! позз

Немам време многу да читам на предходните страни што пишува.
Ме интересира кои се условите за прием во македонските специјални единици поконкретно (волци), прво возраст, второ физичка способност.
Исто ме интересира која е постапката за влез во „ Легија на странци“, како оди пријавување, кои услови треба да се исполнат и тн.

како нема везе ,овие имаа марш на почеток 40 км ,армиските специјалци имаат 120 км марш, овие немаат преживување ,армиските спцијалци имаат,овие немаат падобрански скокови армиските имаат,нема основна специјална обука ,имаш обука за спацијална полиција , друга обука за армиски специјалци

Како мислиш имаат 120km марш? Со 6km/h да се движиш ти требаат 20h за да поминеш 120km. По 20 часа маршираат дневно?

Немам време многу да читам на предходните страни што пишува.
Ме интересира кои се условите за прием во македонските специјални единици поконкретно (волци), прво возраст, второ физичка способност.
Исто ме интересира која е постапката за влез во „ Легија на странци“, како оди пријавување, кои услови треба да се исполнат и тн.

Критериуми за прием во пСО:
Основни критериуми
- Завршено средно училиште - IV степен;
- Отслужен воен рок;
- висина 170 см;
- возраст до 29 години, вработени во АРМ;
- предселективни проверки;
- психофизички проверки - 206 поени (мин 60 поени по дисциплина);
- Проверка на здравствената состојба;
- Проверка во пливање.
- Селективен курс (12/24 дена).

Повеќе информации за обуката можеш да најдеш на страната на министерството за одбрана

Критериуми за прием во пСО:
Основни критериуми
- Завршено средно училиште - IV степен;
- Отслужен воен рок;
- висина 170 см;
- возраст до 29 години, вработени во АРМ;
- предселективни проверки;
- психофизички проверки - 206 поени (мин 60 поени по дисциплина);
- Проверка на здравствената состојба;
- Проверка во пливање.
- Селективен курс (12/24 дена).

Повеќе информации за обуката можеш да најдеш на страната на министерството за одбрана
Мора да знаеш да пливаш?

Мора да знаеш да пливаш?

Епа како што гледаш се разбира дека треба имаш обука на вода,пливање и нуркање.
Доколку незнаеш да пливаш ич не ни планирај за пријавувње во пСО

Како мислиш имаат 120km марш? Со 6km/h да се движиш ти требаат 20h за да поминеш 120km. По 20 часа маршираат дневно?
да бе да на 11 ден од селективниот курс кандидатите имаат марш 120 км , со опрема 40 -50 кила на себе ,па кој издржи издржи кој не ајт дома нека си седи

да бе да на 11 ден од селективниот курс кандидатите имаат марш 120 км , со опрема 40 -50 кила на себе ,па кој издржи издржи кој не ајт дома нека си седи

Да не претера малку? Максимумот што го имаат марширано е 100км за 35~40 часа! Инаку маршот е некаде 60км за 35 кг опрема за 40 часа.Се зависи од групата на кандидати, секоја група си е сама за себе нема идентична селекција, блиску се ама не се идентични плус-минус има секако!

Да не претера малку? Максимумот што го имаат марширано е 100км за 35~40 часа! Инаку маршот е некаде 60км за 35 кг опрема за 40 часа.Се зависи од групата на кандидати, секоја група си е сама за себе нема идентична селекција, блиску се ама не се идентични плус-минус има секако!
нема максимум минимум, тоа е услов на 11 ден од селективен курс за армиски специјалци ,ако поминес после 12ден може да идеш РЕнџер,ако издржиш 24 дена си волк не ми кажувај барем за Армиските спцијалци , за полициските може незнам многу,немој да мислите дека не е возможно ова се е психа на 2 км пре крајот им викаат имате уште 30 км и се откажуваат сите

нема максимум минимум, тоа е услов на 11 ден од селективен курс за армиски специјалци ,ако поминес после 12ден може да идеш РЕнџер,ако издржиш 24 дена си волк не ми кажувај барем за Армиските спцијалци , за полициските може незнам многу,немој да мислите дека не е возможно ова се е психа на 2 км пре крајот им викаат имате уште 30 км и се откажуваат сите

Момче во право си дека на 11 ден се прави марш долг 100км ама со ~60-65 км поминуваш и не знам некој да направил 100км!

Највеќе ми се допаѓа тоа што нивниот идентитет како припадници не смее да се открива,но тоа не функционира кај нас ако некој е припадник од таа единица ќе се скапат од фалење демек кој знае кој се.
Американските морнарички единици припадниците што се кај нив некој велат толку се тивки што не можеш да ги препознаеш како на мрава да негазат а во душата кријат ладнокрвни убијци.

Момче во право си дека на 11 ден се прави марш долг 100км ама со ~60-65 км поминуваш и не знам некој да направил 100км!
момче нема услов 50 или 60 км од 100 км за да поминеш,не збори глупости ,јас знам лично другари 100 км направиле , и поминале понатака , тоа што го збориш 50 или 60 км :facepalm: е булшит ,преиспитај се малце што збориш
--- надополнето: 16 март 2013 во 18:38 ---
Највеќе ми се допаѓа тоа што нивниот идентитет како припадници не смее да се открива,но тоа не функционира кај нас ако некој е припадник од таа единица ќе се скапат од фалење демек кој знае кој се.
Американските морнарички единици припадниците што се кај нив некој велат толку се тивки што не можеш да ги препознаеш како на мрава да негазат а во душата кријат ладнокрвни убијци.
ако знаеш некој ајде наброј стави слики да го видиме или фб профил и ти збориш глупости
--- надополнето: 16 март 2013 во 18:39 ---
специјална единица Желки ,хахахахахаха идиот е авторот на оваа статија

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom