Прашање за Христијанството III

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Omer el Faruk ^^ ne se praj udren eve sto pisa soul pa zatoa mu pisav odma da ne se zbonuva pak sto e Bog
Sto vrska ima toa. Neli e mnogu jasno prasanjeto ?
KOJ KE NI SUDI NA SUDNIOT DEN ?
OTECOT SINOT ILI S.DUH ?
Odgovorot tvoj e Otecot+Sinot+S.Duh=Bog.

Miki veli deka Isus oti Otecot mu gi dal site prava. I ne pisuvajte,povtorno vi velam,dogovorete se,samo si komplicirate sto poveke i poveke.

PS: Ako nema potreba po PP togas uste pomalku potreba ima na vakva tema da postavuvas prasanje za Islamot. Postavisi go kade sto mu e mestoto i cekaj si.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
hahah znaci pak nemas sto da iskomentiras
lele ama ste providni ama se nadevam eden den ke vi se udri se od glava
Ah be tapo. Sovesni Hristijani da veruvas deka se molat na Boga nikogas poraka da ne napises oti seta corba im ja mesas so sekoj tvoj post,ti ne mi veruvas. Za tvoe arno ti velam,ponaretko pisuvaj.
Drzi se do temata,te molam,temata e prasanja za Hristijanite. Jas postavuvam prasanja ti odgovaraj,ako mozes,ako ne,sto ti rece LET odi si vo Potforumot Moda i Dizajn i praj tamu muabet dali odat Kafeava i Purpurna boja. Ednostavno ne te biva za tuka.

Vo temata "Do moderatorite" Omer pisuva deka bil baniran zaradi toa sto ostaval link od kade e izvorot na informacija ti mu pisuvas "pa normalno e da stavis link od kade e informacijata oti od svoja glava mozes nesto da kazes" I baras da te komentira covek.

Greota si be dete,uste ne svakas ? Ti ili Mona pogolemi ste ?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
MIKI,mozebi ne zabeleza.
Soul,

забележав, но времето ми е премногу драгоцено за да го арчам на давање одговори, кои веќе ги имаш...:icon_lol:
--- надополнето: 10 март 2013 во 00:30 ---
Грешка. Според христијанството ( православието) ќе суди Исус, бидејќи Бог ( Таткото) му го дал тоа право.
.
Од кај знајш дека Синот Е Судијата? А што ако Синот не суди самостојно, туку во неразделна заедница со Отецоти и со Духот Свет? Како може само Синот да суди, а при судењето Он да е одвоен од Троичноста Божја?

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Од кај знајш дека Синот Е Судијата? А што ако Синот не суди самостојно, туку во неразделна заедница со Отецот и и со Духот Свет? Како може само Синот да суди, а при судењето Он да е одвоен од Троичноста Божја?
Од овде:

Ќе ни‘ суди Христос, Синот. Нему, Отецот Му даде секаква власт (Матеј, 28.18).
А сега бујрум, поправи каде си погрешил и излези со финален одговор.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Dobro MIKI,ti veruvam ;) Ubavo e da se slusne deka veke e odgovoreno od moja strana i deka se slozuvate so odgovorot.
.
Soul,

не си ласкај: ако веќе го имаш одговорот, не значи дека одговорот е точен...:icon_lol:
--- надополнето: 10 март 2013 во 17:13 ---
MIKI,pa kako od kaj znae,pred nekoja strana ti ni kaza. Pa covek navistina nemoze da ve razbere.
Ova ti go napisa be MIKI:

E sega normalno,nema da trosis od dragocenoto vreme da odgovaras na vakvi zabeleski.
Секако дека нема да го трошам време залудно, оти гле‘ам дека не ја разбираш Троичноста и неразделноста Божја...:sneaky:
--- надополнето: 10 март 2013 во 17:15 ---
А сега бујрум, поправи каде си погрешил и излези со финален одговор.
Воопшто не сум погрешил: ќе ни‘ суди Христос, Синот Божји Единороден, Кој Е во неразделна заедница со Отецот и со Духот Свет.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Soul,

не си ласкај: ако веќе го имаш одговорот, не значи дека одговорот е точен...:icon_lol:
--- надополнето: 10 март 2013 во 17:13 ---
Pa jas ti go baram tocniot odgovor. Ti mi velis deka go imam odgovorot ;)

Секако дека нема да го трошам време залудно, оти гле‘ам дека не ја разбираш Троичноста и неразделноста Божја...:sneaky:
--- надополнето: 10 март 2013 во 17:15 ---
MIKI,kako si trgnal,nema da trosis vreme i od doma da izlezes,dokolku i komsiite citaat sto pisuvas.

Воопшто не сум погрешил: ќе ни‘ суди Христос, Синот Божји Единороден, Кој Е во неразделна заедница со Отецот и со Духот Свет.
Zosto togas se bunis ne menuva togas nisto i da ni recese s.duh ke sudi. Kazi deka trojstvoto ke ni sudi.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Зашто ми е избришан вчерашниот одговор до Soul?...:mad:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Зашто ми е избришан вчерашниот одговор до Soul?...:mad:
поточно е прашањето, оти Бог дозволи да ти избришат одговор во кој ја браниш неговата вера и него самиот?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А ми, можиме да кажиме/прашаме и вака: оти некој намерно го избришал одговорот, кој беше одбрана на верата?...:sneaky:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
поточно е прашањето, оти Бог дозволи да ти избришат одговор во кој ја браниш неговата вера и него самиот?
Оти Бог денес е атеист...гледајки кој командува со форумов...

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
А ми, можиме да кажиме/прашаме и вака: оти некој намерно го избришал одговорот, кој беше одбрана на верата?...:sneaky:
Bidejki Muslimani se moderatorite (y)

Dobro ajde ako e mozno da se prodolzi so temata. Miki,sakam da vidam sto si mi napisal toa a ti go izbrisale.Ke puknam od ljubopitnost.
PS: Izbrisani se i moi postovi.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Оти Бог денес е атеист...гледајки кој командува со форумов...
Камо бе ангел со огнен меч да му скрши десктопо на админот, камо молња од небо да му спржи процесорот, камо 40 дена дождови да му влезе влага во станот и му уништи електриката, камо скакулци, дожд од жаби, вардар крв да се претвори.... некој бе знак дека не му е по воља шо се праи на форумот?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Dobro ajde ako e mozno da se prodolzi so temata. Miki,sakam da vidam sto si mi napisal toa a ti go izbrisale.Ke puknam od ljubopitnost.
Па подобро е пукање од љубопитност, отколку пукање од „калашњиков„....

А напишав дека: Христос ќе суди, несомнено, но Христос е неразделен од Отецот и од Духот Свет, така да Христос ќе биде видливиот Судија, видливиот лик од Троичноста Божја, што значи дека и Отецот и Дихот ќе бидат неразделни од Христа на Судот.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Камо бе ангел со огнен меч да му скрши десктопо на админот, камо молња од небо да му спржи процесорот, камо 40 дена дождови да му влезе влага во станот и му уништи електриката, камо скакулци, дожд од жаби, вардар крв да се претвори.... некој бе знак дека не му е по воља шо се праи на форумот?
Се гледа дека ти си и симпатичен на власта на форумов.
Само таква власт може да те трпи на сите теми да тресеш глупости.
него, брат...демократијата

Kajgana Shop

На врв Bottom